Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 ian 2015 - Anul XX, nr. 17 (5829)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sănătatea în pioneze

Primarul Aurel Olărean, internat în Spitalul Penitenciar Dej

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aurel Olărean, primarul arestat şi suspendat al municipiului Rădăuţi, a ajuns din nou în spital. El a fost transferat din Penitenciarul Gherla în Spitalul Penitenciar Dej în cursul zilei de miercuri, 21 ianuarie. Purtătorul de cuvânt al Spitalului Penitenciar Dej a precizat că Aurel Olărean va fi supus unor investigaţii medicale, iar la final se va decide care este tratamentul pe care trebuie să-l urmeze.

Totuşi, starea de sănătate nu este foarte gravă, şi asta pentru că ieri a ţinut să fie prezent în sala de judecată de la Curtea de Apel Cluj, acolo unde s-a discutat cererea de prelungire a perioadei de arest preventiv. Judecătorul instanţei clujene a mers pe aceeaşi măsură luată încă de acum câteva luni şi a decis înlocuirea stării de arest preventiv cu arestul la domiciliu. Este pentru a patra oară când magistraţii clujeni îl trimit acasă pe Aurel Olărean, dar şi pe ceilalţi trei inculpaţi arestaţi în acest dosar: procurorul Dumitru Dîmbu, judecătorul Bogdan Bărbuţă şi afaceristul Constantin Babiuc.

În precedentele situaţii, decizia de la Curtea de Apel Cluj a fost întoarsă cu 180 de grade la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a admis contestaţia formulată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi a menţinut starea de arest preventiv faţă de cei patru inculpaţi.

În ceea ce-l priveşte pe Aurel Olărean, este pentru a doua oară când ajunge într-un spital penitenciar. S-a mai întâmplat şi la începutul lui decembrie 2014, când primarul suspendat din Rădăuţi a fost internat la Spitalul Penitenciar Rahova, acuzând, de asemenea, probleme medicale.

Pe de altă parte, în urmă cu două săptămâni Aurel Olărean a formulat o cerere de înlocuire a măsurii arestului preventiv cu arestul la domiciliu, solicitare care i-a fost admisă de Curtea de Apel Cluj. Contestaţia formulată de procurorii DNA nu a fost încă analizată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Cele 30 de zile de arest preventiv pentru Olărean, Dîmbu, Bărbuţă şi Babiuc au intrat în vigoare pe 8 ianuarie 2015 şi expiră pe 7 februarie 2015, zi în care ar putea pleca acasă dacă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie nu admite din nou contestaţia DNA.

 

Dîmbu, Bărbuţă şi Babiuc au deja şapte luni de arest preventiv

Dîmbu, Bărbuţă şi Babiuc au fost arestaţi pe 25 iunie 2014, în urma unor ample percheziţii care au şocat întreaga comunitate locală.

Trebuie spus că la audierile din luna iunie a fost chemat şi primarul din Rădăuţi, numai că procurorii au decis atunci să-l cerceteze în stare de libertate în calitate de suspect. Cu toate că i s-a cerut să nu influenţeze martorii din dosar, Aurel Olărean a încercat să scape de acuzaţiile din dosar şi a vrut să-l şantajeze pe consilierul local Traian Andronachi. Acesta urma să voteze o Hotărâre de Consiliu Local prin care primarul era exonerat de tergiversarea unui dosar, iar în schimb Aurel Olărean urma s-o menţină în funcţia de bibliotecar-şef pe soţia lui Andronachi.

Totul a ajuns la urechile procurorilor DNA, care au venit la Rădăuţi din nou şi l-au ridicat pe Aurel Olărean. Se întâmpla la mijlocul lunii septembrie 2014.

În afara celor patru persoane aflate în arest preventiv, în acest dosar au mai fost trimise în judecată alte opt persoane fizice şi o persoană juridică, Nikodemus Babiuc.

Lista este deschisă cu judecătoarea Daniela Mariana Prandea, concubina lui Bogdan Bărbuţă, continuă cu avocata Isabela Zorica Vega, fostul şef al Punctului Poliţiei de Frontieră Siret, Mihai Prelipcean, dar şi primarul din Marginea, Ioan Onufrei.

Celelalte patru persoane care fac obiectul rechizitoriului sunt două pensionare, Silvia Panţîru şi Maria Cociorvan, dar şi două persoane fără nici o ocupaţie, Victoria Ţîcşă şi Alina Ancuţa Solovăstru.

În cauză este inclusă ca inculpat şi persoana juridică SC Nikodemus Babiuc SRL, firmă ale cărei conturi sunt sub sechestru.

Sub sechestru se află şi cele 41,59 de hectare de teren care au făcut obiectul tranzacţiilor dubioase în care au fost implicaţi judecătorul Bogdan Bărbuţă şi afaceristul Constantin Babiuc, şi care acum sunt în proprietatea celor de la Schweighofer. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul Aurel Olărean, internat în Spitalul Penitenciar Dej.
 Vizualizări articol: 5068 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Primarul Aurel Olărean, internat în Spitalul Penitenciar Dej5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Buna trimis de
(23 ian 2015, 11:37:43
Olarean mai facea treaba dar idiotul de marlanean nu face ninik.
2.   Corect trimis de
(23 ian 2015, 16:39:33
Plecarea șefului,bucuria prostului.
3.   TREBUIA trimis de
(23 ian 2015, 20:41:39
Aceasta bestie jegoasa si cu bani multi trebuia sa plece din primarie,era tare prost si arogant.Sa mai stea un pic la mititica si apoi pe mare cu el. Averea trebuie subtiata pentru ca a facuto pe diferite cai dubioase.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei