Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 ian 2015 - Anul XX, nr. 17 (5829)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Social

Consiliere psihologică pentru 25 de copii ai străzii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

25 de copii ai străzii au primit anul trecut consiliere psihologică din partea specialiştilor din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava. 21 dintre aceşti minori au fost reintegraţi în familie, iar patru copii au fost internaţi în centre de tip rezidenţial, pentru că părinţii lor îi neglijau, îi exploatau emoţional, îi trimiteau deseori în stradă, la cerşit, pentru ca ei, cei care le-au dat viaţă, să aibă bani să-şi cumpere alcool. Anul trecut DGASPC Suceava a derulat în centrele din structura direcţiei, în parteneriat cu Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul regional Suceava, activităţi având ca temă “conştientizarea tinerilor cu privire la efectele pe care le generează riscurile victimizării pe linia traficului de persoane”.

Directorul executiv al DGASPC Suceava, Dan Adomniţei, ne-a spus că anul trecut „au fost acordate servicii de specialitate pentru şapte copii refugiaţi (reprezentare legală, însoţirea minorului la chestionare şi interviuri, reprezentare în instanţă) şi au fost întocmite anchete sociale pentru cinci copii depistaţi neînsoţiţi pe teritoriul altor localităţi decât cea de domiciliu. Tot anul trecut, pentru 24 de copii care au săvârşit fapte penale, dar nu răspund în faţa legii, a fost stabilită măsura supravegherii specializate în familie. Numărul acestor copii a scăzut faţă de anul 2010, când s-au înregistrat 32 de cazuri, dar şi faţă de anul 2012, când au fost înregistraţi 39 de copii care au săvârşit fapte penale, dar nu răspund în faţa legii”.

DGASPC a înfiinţat un grup de lucru pentru analizarea situaţiei copiilor şi tinerilor cu comportament deviant din sistemul de protecţie, precum şi al celor care părăsesc frecvent centrale de plasament, fără învoire. Din acest grup de lucru fac parte reprezentanţi ai DGASPC Suceava, ai Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Suceava, ai Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Suceava, ai Inspectoratului Şcolar al Judeţului Suceava, ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava. Şapte tinere şi o minoră au fost consiliate psihologic de specialişti din cadrul Protecţiei Copilului, la solicitarea Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consiliere psihologică pentru 25 de copii ai străzii.
 Vizualizări articol: 1350 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Consiliere psihologică pentru 25 de copii ai străzii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei