Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 ian 2015 - Anul XX, nr. 17 (5829)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Ce se întâmplă?

Flagrant cu 100 de grame de canabis, trei reţinuţi, dar nici unul arestat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Liber la canabis. Tranzacţiile cu droguri par să nu mai reprezinte pericolul social care arunca până acum de fiecare dată în spatele gratiilor suspecţii din astfel de dosare.

Numai în ultimele zile, în două cazuri, judecătorii de la Tribunal le-au deschis uşile de la celule unor indivizi acuzaţi de trafic de droguri, deşi procurorii DIICOT cereau arestarea preventivă a acestora.

Luni seară, de exemplu, au reţinut un tânăr din Vama (Iulian Sasu, de 23 de ani) acuzat că a comandat din Italia un colet în care se aflau 30 de grame de droguri de mare risc, iar la percheziţia făcută în aceeaşi zi în casa suspectului, asupra acestuia s-a găsit cantitatea de un gram şi jumătate de canabis. A doua zi, la Tribunal, judecătorul a respins cererea de arestare preventivă, considerându-o neîntemeiată.

Ieri, au fost reţinuţi alţi trei indivizi, într-un alt dosar, după un flagrant la o tranzacţie de aproximativ 100 de grame de canabis.

Aseară, aproape de ora 22.00, s-a aflat decizia instanţei: toţi cei trei inculpaţi se întorc la casele lor, fără nici măcar o altă măsură preventivă.

 

Cătuşe pentru 24 de ore

Trei tineri au fost reţinuţi ieri dimineaţă de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava, fiind acuzaţi că vindeau droguri în zona Rădăuţi-Vicov şi în municipiul Suceava, stupefiantele fiind aduse din străinătate, prin intermediul unor firme de curierat.

Cei trei inculpaţi, Ştefan Schipor, în vârstă de 22 de ani, din Vicovu de Sus, Ionel Pătrăucean, de 25 de ani, şi Ioan Gîză, de 30 de ani, ultimii doi din municipiul Suceava, au fost duşi aseară în faţa judecătorilor, procurorii cerând arestarea preventivă.

 

Droguri de Crăciun. Anchetă cu SRI şi Operaţiuni Speciale

Potrivit unui comunicat al anchetatorilor, toată povestea a intrat în vizorul ofiţerilor Antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Suceava în luna decembrie a anului trecut.

Informaţia iniţială era că mai multe persoane din Vicovu de Sus şi municipiul Suceava procură în mod frecvent droguri de risc (rezină de canabis) din Italia, pe care le introduc în ţară prin intermediul firmelor de curierat şi le valorifică în localităţile de domiciliu şi limitrofe, vânzându-le tinerilor interesaţi de consumul unor asemenea substanţe prohibite.

Cu sprijinul structurilor de informaţii (Serviciul Român de Informaţii şi Serviciul de Acţiuni Speciale), ofiţerii Antidrog au ajuns la un anume Gheorghe Cristinel Schipor care, se arată în comunicat, a adus luna trecută, de Crăciun, o cantitate mai mare de rezină de canabis (haşiş). O parte din marfă a păstrat-o pentru a o vinde personal, iar o altă parte a împărţit-o mai multor intermediari, printre care şi inculpaţii Ionel Pătrăucean, zis „Bâţa”, şi Ioan Gîză.

Primul, arată anchetatorii, avea rolul de dealer la Vicovu de Sus şi localităţile limitrofe, iar cel de-al doilea trebuia să vândă haşişul în municipiul Suceava şi împrejurimi.

 

Cei mai fideli clienţi, investigatori sub acoperire

Clienţii nu au întârziat să apară, însă ceea ce nu au ştiut inculpaţii era că cei cu care făceau tranzacţiile erau chiar investigatori sub acoperire.

Pe 8 ianuarie a.c., susţin reprezentanţii DIICOT, Ionel Pătrăucean şi Gheorghe Cristinel Schipor i-au vândut unui astfel de investigator aproape 22 de grame şi jumătate de haşiş, cu suma de 700 de lei. Drogurile au ajuns pe mâna ofiţerilor Antidrog, care le-au trimis imediat la laborator pentru a strânge probe împotriva suspecţilor.

 

Flagrant la intrarea în Rădăuţi. “Pachet pentru mama” 

Realizând că afacerea merge, Gheorghe Cristinel Schipor, susţin anchetatorii, s-a reîntors în Italia, de unde a procurat aproape 100 de grame de rezină de canabis. A introdus drogurile în ţară, disimulate într-un pachet de alimente pentru mama sa, pachet adus la destinaţie de o firmă de transport.

Pentru a scăpa repede de marfă, a apelat la inculpatul Ştefan Schipor, care îi este văd de gradul al II-lea, şi i-a dat indicaţii acestuia să vândă drogurile prin intermediul lui Ionel Pătrăucean, cu 3.500 de lei. Cumpărătorul: tot un investigator sub acoperire.

Tranzacţia a avut loc acum două zile, undeva la intrarea în Rădăuţi, când Ştefan Schipor a fost prins în flagrant, imediat după ce a plasat drogurile investigatorului şi a primit cei 3.500 de lei.

”În această  activitate inculpatul Schipor Ştefan a cooptat-o şi pe martora U. Angelica, de care s-a folosit pentru a remite în mod disimulat cantitatea de droguri investigatorului sub acoperire, pentru a nu risca să fie descoperită asupra sa”, se arată într-un comunicat remis de DIICOT Suceava. 

 

Cinci percheziţii după flagrant. Celulele au rămas goale

După flagrantul de la intrarea în Rădăuţi, au urmat miercuri după-amiază cinci percheziţii domiciliare, ofiţerii Antidrog fiind ajutaţi de poliţişti de la Vicovu de Sus.

La locuinţa inculpatului Ioan Gîză, căruia la sfârşitul lui decembrie 2014 Gheorghe Cristinel Schipor i-ar fi dat mai multe fragmente de rezină de canabis pentru a le vinde pe raza municipiului Suceava, anchetatorii au găsit în urma percheziţiei patru fragmente de substanţă solidă de diferite dimensiuni, rezină de canabis, având greutatea totală de 6,89 de grame.

“La data de 22.01.2015 s-a dispus reţinerea inculpaţilor Schipor Ştefan, Pătrăucean Ionel şi Gîză Ioan, pe o perioadă de 24 de ore, urmând sa fie înaintată Tribunalului Suceava propunere de arestare preventivă a acestora pentru o perioadă de 30 de zile”, au transmis ieri după-amiază reprezentanţii DIICOT.

Aseară târziu, decizia Tribunalului a picat ca un trăsnet: toţi suspecţii pleacă acasă. Nici măcar nu au trebuit să aştepte expirarea celor 24 de ore ale ordonanţei de reţinere, iar judecătorul nu a luat nici o altă măsură preventivă, prin care să le interzică, de exemplu, să ia legătura între ei.

În faţa unor astfel de acuzaţii extreme de grave, trafic de droguri de mare risc, şi a unor decizii atât de diferite ale magistraţilor, unii îi încătuşează, alţii le dau drumul acasă, e greu de explicat ce se întâmplă în justiţia suceveană.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flagrant cu 100 de grame de canabis, trei reţinuţi, dar nici unul arestat.
 Vizualizări articol: 5539 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Flagrant cu 100 de grame de canabis, trei reţinuţi, dar nici unul arestat3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   De rahat! trimis de
(23 ian 2015, 12:54:46
daca n-au nume cunoscute, le dau drumul! asa functioneaza justitia la noi, te judeca din auzite si din povestile altora!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei