Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 ian 2015 - Anul XX, nr. 17 (5829)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În 2015

Lucrări de două milioane de lei, prinse în bugetul Sucevei, pentru înlocuirea unor vechi conducte de termoficare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Municipalitatea suceveană va aloca anul acesta fonduri de două milioane de lei pentru înlocuirea unor porţiuni cu probleme ale vechilor conducte de termoficare din oraş.

În urma discuţiilor cu specialiştii de la Termica au fost luate în calcul patru lucrări care să fie efectuate anul acesta, pe conducte principale de transport şi distribuţie a energiei termice.

Banii vor fi alocaţi în principal pentru costurile de manoperă, conductele care urmează să fie montate, în locul celor uzate, fiind deja în magaziile de la Termica.

„Municipiului Suceava a fost prins în proiectul termoficare 2006 – 2015. Prin 2011 banii au venit târziu, prin noiembrie, când nu se mai puteau face lucrări. Atunci am decis că, decât să-i dăm înapoi, mai bine să cumpărăm ţeavă, în ideea că anul următor trebuiau să vină noi sume de la Guvern, să o putem folosi. Dar banii de la Guvern nu au mai venit, iar ţeava este în continuare în curte la Termica”, a explicat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Una din principalele lucrări care urmează să fie efectuate anul acesta este cea de înlocuire a unei porţiuni din magistrala de termoficare din Obcini, de pe strada Dornelor, celelalte trei lucrări programate, de o anvergură mai mică, fiind tot pe conductele principale, dar în cartierul Burdujeni.

Cel mai probabil, aceste lucrări vor fi făcute în vară, pentru că intervenţiile de acest gen impun sistarea serviciilor de termoficare pentru o anumită perioadă de timp, care, în funcţie de amploare, ar putea dura câteva săptămâni ori chiar aproape două luni, în cazul lucrării din Obcini.

Tocmai de aceea, primarul Ion Lungu a discutat cu operatorul de termoficare ca oprirea furnizării apei calde să se facă doar în zonele în care se lucrează, nu în tot oraşul.

Conducta de termoficare ce urmează a fi înlocuită în cartierul Obcini afectează trei puncte termice şi este considerată prioritatea nr. 1 deoarece, în ultimii ani, acolo s-au înregistrat cele mai multe avarii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lucrări de două milioane de lei, prinse în bugetul Sucevei, pentru înlocuirea unor vechi conducte de termoficare.
 Vizualizări articol: 1225 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Lucrări de două milioane de lei, prinse în bugetul Sucevei, pentru înlocuirea unor vechi conducte de termoficare5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei