Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 29 dec 2014 - Anul XIX, nr. 301 (5810)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sărbători în linia I

Peste 80 de intervenții ale pompierilor, în zilele de Crăciun

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Din Ajunul Crăciunului şi până duminică dimineaţă, ora 8.30, pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava au intervenit la nu mai puţin de 82 de misiuni, dintre care nouă intervenţii la incendii, 59 de misiuni SMURD şi şapte la accidente rutiere.

 

Incendiu de pădure la Cacica

Zeci de oameni au intervenit miercuri după-amiază la un incendiu izbucnit în jurul orei 15.00 la fondul forestier de pe raza comunei Cacica, la faţa locului fiind trimişi pompieri de la Solca, împreună cu voluntarii Serviciului Local pentru Situaţii de Urgenţă şi angajaţi ai Ocolului Silvic Cacica, în sprijinul cărora au sărit şi mai mulţi cetăţeni din comună.

La sosirea echipajelor de intervenţie, flăcările cuprinseseră vegetaţie uscată, lăstari de arbori regeneraţi natural şi resturi de exploatare forestieră, existând pericolul de propagare la întregul fond forestier.

Pompierii s-au chinuit aproape două ore să stingă incendiul, focul mistuind aproximativ  3.000 de metri pătraţi de vegetaţie uscată şi resturi de exploatare forestieră.

Flăcările au degradat de asemenea în jur de 30 de puieţi de răşinoase şi foioase, cu vârste cuprinse între 4 şi 10 ani.

„Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul”, se arată într-un comunicat al ISU Suceava.

 

Gospodării distruse de flăcări

Cele mai multe incendii s-au înregistrat în a doua şi a treia zi de Crăciun, la mai multe gospodării.

În localitatea Dealu, comuna Zvoriştea, flăcările au distrus acoperişul unei case, diverse materiale depozitate în podul locuinţei şi aproximativ 300 de kilograme de porumb, degradând planşeul şi pereţii casei, precum şi tâmplăria din lemn (patru uşi şi trei ferestre). Cauza: efectul termic generat de coşul de fum neprotejat corespunzător faţă de materialele combustibile.

La Arbore, în noaptea de vineri spre sâmbătă, un depozit de furaje şi un adăpost de animale au fost cuprinse de flăcările izbucnite în urma unui scurtcircuit produs la un conductor electric neizolat corespunzător.

„Au ars depozitul de furaje şi adăpostul de animale pe o suprafaţă de 100 de metri pătraţi, aproximativ trei tone de fân, patru metri cubi lemn de foc şi 500 de kilograme de porumb boabe. S-au degradat pereţii construcţiei, utilaje agricole şi două tone de fân. În incendiu au pierit un cal, trei porci şi 30 de păsări de curte”, precizează reprezentanţii ISU Suceava.

 

Incendii şi la Mălini, Milişăuţi şi Marginea

Efectul termic generat de un burlan metalic amplasat necorespunzător faţă de materialele combustibile a dus la izbucnirea unui incendiu şi la o casă din Văleni, comuna Mălini, unde flăcările au mistuit acoperişul unei case de vacanţă pe o suprafaţă de 90 de metri pătraţi, mansarda pe 45 de metri pătraţi şi obiecte de mobilier de la parterul clădirii.

O sobă lăsată nesupravegheată a fost cauza izbucnirii unui alt incendiu la o gospodărie de pe raza oralului Milişăuţi, acolo unde o anexă de aproximativ 30 de metri pătraţi a fost făcută scrum, pompierii împiedicând propagarea flăcărilor la un saivan cu oi şi un depozit de furaje.

Sâmbătă seară, alarma s-a dat la Detaşamentul de pompieri Rădăuţi, două autospeciale de stingere fiind trimise la o casă din comuna Marginea, unde ardea mocnit planşeul şi un perete din dormitor, existând pericolul de propagare la întreaga locuinţă.

„Au ars planşeul şi peretele pe o suprafaţă de 20 de metri pătraţi şi s-au degradat soba, ceilalţi pereţi ai camerei şi o porţiune de 15 metri pătraţi din planşeu”, susţin pompierii, precizând că incendiul a izbucnit ca urmare a efectului termic generat de sistemul de încălzire alimentat în exces şi neizolat corespunzător faţă de materialele combustibile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 80 de intervenții ale pompierilor, în zilele de Crăciun.
 Vizualizări articol: 1409 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 80 de intervenții ale pompierilor, în zilele de Crăciun0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei