Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 dec 2014 - Anul XIX, nr. 299 (5808)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Ruşinos!

Revoluţionarilor suceveni li s-a pus pumnul în gură de autorităţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La 25 de ani după ce sucevenii şi-au câştigat în stradă dreptul la libera exprimare, ieri, cu prilejul evenimentelor comemorative din zona centrală a municipiului, revoluţionarii au avut o surpriză total neplăcută.

În momentul în care profesorul Octavian Nestor, preşedintele Asociaţiei Revoluţiei din Decembrie 1989 Suceava, a încercat să ia cuvântul, organizatorii l-au refuzat pe motiv că manifestările trebuie să se deruleze după un anumit şablon.

„Ofiţerul cu care am vorbit ne-a transmis că nu se face nici un fel de cuvântare. Ulterior, mi-a cerut hârtia pe care doream s-o citesc, dar i-am spus că nu e normal să fim cenzuraţi la 25 de ani după ce am îndepărtat cenzura”, a arătat Octavian Nestor.

După această discuţie, preşedintele Asociaţiei Revoluţiei din Decembrie 1989 Suceava a avut o discuţie şi cu comandantul ofiţerului responsabil „cu cenzura”, iar acesta a promis că se pot rosti câteva cuvinte la finalul ceremoniei de depunere a coroanelor de flori.

„Bineînţeles, acest lucru nu s-a mai întâmplat, iar la final microfoanele au fost tăiate şi s-a dat cuvântul autorităţilor. Suntem mâhniţi profund că am fost jigniţi într-o asemenea manieră, interzicându-ni-se dreptul de a exprima un punct de vedere. Oamenii care au murit la Revoluţie cred că se întorc acum în morminte. Este prima dată după Revoluţie când ni se amputează un drept constituţional, cel la libera exprimare”, a menţionat Octavian Nestor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Revoluţionarilor suceveni li s-a pus pumnul în gură de autorităţi.
 Vizualizări articol: 3664 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Revoluţionarilor suceveni li s-a pus pumnul în gură de autorităţi5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comemorarea Revolutiei fara revolutionari trimis de
(23 dec 2014, 12:22:48
E trist ce se intampla. Autoritatile ii ignora pe cei care le-au dat ocazia sa faca astfel de ceremonii. Oricum in cativa ani nu vor mai fi prea multi revolutionari care sa mai participe sau sa mai spuna ceva, dar e trist ca ii neaga cand ei inca sunt in viata. le e teama de ceva? Cum organizeaza ei ceremonie pentru revolutie, fara a ii pune in program exact pe cei care au facut aceasta revolutie? Felicitari autorului articolului pentru curajul si interesul de a spune ce s-a intamplat.
2.   La Iasi revolutionarii au fost onorati trimis de
(23 dec 2014, 13:08:09
Daca in Suceava autoritatile au hotarat sa faca o ceremonie fara revolutionari, la Iasi revolutionarii au fost tratati cu respect de catre prefect, care a inmanat revolutionarilor plachete simbolice. La Suceava de ce nu s-a putut?
3.   REGRETE trimis de
(23 dec 2014, 14:40:52
O PARTE DIN PREZUMTIVELE AUTORITATI AU FOST IERTATE IN '89.DUPA CE S-AU REGRUPAT SI ISI OFERA RECIPROC PROTECTIE,CE SA LE MAI FACI?
ASTEPTAM TOTUSI,,LEGEA LUSTRATIEI'', ATUNCI UNII VOR RAMANE FARA ,,PROPTELE'' SI VOR FI MAI USOR DE PRELUCRAT.ACEL FAIMOS ,,MOSH'-NIU'' CU FUNCTIE INALTA.
SARBATORI FERICITE!
4.   ... trimis de
(23 dec 2014, 20:39:03
Mai mult ca sigur organizatorii pot face diferenta dintre un revolutionar autentic si un impostor. Cine nu poate sa faca aceasta diferenta, sa intre pe site-ul SSPR-ului la organizatii de revolutionari si sa verifice daca organizatia din Suceava este trecuta pe lista celor 65 de organizatii de revolutionari cu drept de aviz.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei