Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 dec 2014 - Anul XIX, nr. 299 (5808)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie instanţă

Închisoare cu suspendare şi despăgubiri de 150.000 de euro, pentru un accident în care au murit două femei aflate la umbra unui tei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi ani de închisoare cu suspendare pentru şoferiţa vinovată şi despăgubiri care însumează aproape 150.000 de euro. Asta a decis definitiv instanţa de judecată în dosarul unui cumplit accident rutier în care au murit două femei, omorâte de o maşină scăpată de sub control în timp ce se aflau la marginea unui drum, la umbra unui tei. Accidentul s-a petrecut acum doi ani şi jumătate, în iunie 2012, pe drumul judeţean dintre Clit şi Arbore, un drum pietruit şi puţin circulat, unde o astfel de tragedie era foarte puţin probabilă. Graba şi lipsa de experienţă în condus a unei tinere de 21 de ani s-au combinat însă tragic cu ghinionul.

 

Cum s-a petrecut accidentul care a curmat viaţa a două femei nevinovate

La volanul unui autoturism Audi se afla Rebeca Persida Oniga, pe atunci în vârstă de 21 de ani, din municipiul Rădăuţi. Tânăra, alături de încă doi membri ai familiei, se deplasa spre Arbore, unde urma să aibă loc înmormântarea bunicii sale.

Conform anchetei poliţiei de la acea vreme, conducătoarea auto s-a angajat în depăşirea unei maşini din faţă şi, din cauza vitezei neadaptate la carosabilul acoperit cu piatră, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers. Maşina a intrat în derapaj lateral, a ieşit în afara drumului şi le-a lovit violent pe cele două femei.

Domnica Pîţu, în vârstă de 57 de ani, mamă a nouă copii, şi Casandra Puşti, în vârstă de 67 de ani, mamă a doi copii, munciseră pe un câmp agricol din apropiere şi înainte de accident luaseră o pauză, venind la umbra copacului de la marginea drumului, singurul de pe o rază de câteva sute de metri. Cele două au fost lovite în plin şi  proiectate la mai bine de zece metri distanţă. Tragedia s-a petrecut sub ochii soţilor celor două femei, care se aflau şi ei pe terenul agricol din apropiere.

 

Tânăra care a provocat accidentul a scăpat fără nici o zi de închisoare

Curtea de Apel Suceava, instanţa care s-a pronunţat definitiv în acest dosar zilele trecute, a decis ca tânăra care a provocat accidentul să fie condamnată la o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendare. Rebeca Persida Oniga nu va sta aşadar nici o zi după gratii, însă i s-a impus un termen de încercare de patru ani de zile, perioadă în care are impuse o serie de restricţii şi nu are voie să mai comită vreo infracţiune. Indulgența magistraților se datorează faptului că tânăra nu are antecedente penale şi nu a avut circumstanţe agravante, consum de alcool, permis suspendat sau alte probleme de acest gen.

 

Despăgubirile acordate familiei, reduse drastic de instanţa de apel

În privinţa despăgubirilor, cei doi soţi ai femeilor omorâte şi copiii acestora, în total 13 persoane, au de primit daune materiale şi morale între 10.000 şi 15.000 de euro (sumele mai mari sunt pentru cei doi soţi). Important de precizat este că prima instanţă care a judecat acest caz, Judecătoria Rădăuţi, stabilise despăgubiri mult mai mari, de peste 600.000 de euro. În cazul copiilor celor două femei despăgubirile au fost reduse drastic, de la 50.000 de euro la 10.000 de euro fiecare.

Banii vor fi încasaţi de urmaşii celor două femei de la societatea de asigurare cu care avea contract conducătoarea auto. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Închisoare cu suspendare şi despăgubiri de 150.000 de euro, pentru un accident în care au murit două femei aflate la umbra unui tei.
 Vizualizări articol: 4185 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.71/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.7 din 7 voturi
Închisoare cu suspendare şi despăgubiri de 150.000 de euro, pentru un accident în care au murit două femei aflate la umbra unui tei2.757

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei