Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 dec 2014 - Anul XIX, nr. 299 (5808)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Ce ne-aduce Moşul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Numai azi nu-i mâine, când aşteptam cu înfrigurare sosirea lui Moş Crăciun cu sacul plin de daruri. Sau, de la caz la caz, mai puţin plin ori de-a dreptul gol. Anul care dă să expire săptămâna viitoare ne-a adus mai degrabă praful de pe fundul sacului, darurile poposind la alţii. Cât priveşte fotbalul, am avut parte nu de daruri, ci de pedepse, cele mai multe primindu-le echipele noastre calificate în competiţiile continentale, unde ne-a bătut cine a vrut şi cine n-a vrut. Îmi amintesc că nu cu foarte mulţi ani în urmă, dacă prindeam la tragerea la sorţi vreo austriacă sau elveţiană, bucuria era deplină şi începeam calculele punctelor virtuale cu toate punctele din dublele contra ăstora. Acum, ne sperie până şi ciprioţii ori estonienii, care probabil că încep aceleaşi calcule cu cele 6 puncte ca şi câştigate în meciurile cu oricare echipă românească. E jale mare, iar asta se vede în primul rând din alcătuirea loturilor: fie foste talente care n-au ajuns nici măcar la statutul de speranţe, fie repatriaţi de toate vârstele sub eticheta de "neadaptabili", de fapt vopsiţii despre care vorbea cu ani în urmă un reputat antrenor şi pe care, din când în când, îi mai cumpăra câte un fraier care pune botul la reclama mincinoasă. Termenul corect este de rebuturi, dovada fiind reîntoarcerea lor grabnică la cluburile din ţară, fie sub formă de împrumut, fie chiar de donaţie! Din nefericire, aceştia alcătuiesc şi grosul Naţionalei, ale cărei rezultate totuşi meritorii din ultima perioadă se înscriu mai degrabă în categoria miracole decât în aceea a performanţei. Îndrăznesc chiar să afirm că locul 15 în clasamentul FIFA este unul profund mincinos. A da vina numai pe sărăcia din ţară este greşit, din moment ce ăia care se pretind patroni chiar au niscai averi. Numai că averile lor fiind în mare majoritate penale, iar fotbalul fiind pentru ei doar maşina de spălat bani, este firesc să vorbim despre iminentul faliment al întregului fotbal, dacă nu se vor vira banii din televizări de către alt penal, domnul Paszkany, căruia Moşul ar trebui să-i aducă un sac plin ochi cu "coco" pentru că după turul ăsta de vis să mai avem şi-un retur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ce ne-aduce Moşul.
 Vizualizări articol: 1247 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Ce ne-aduce Moşul5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei