Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 22 nov 2014 - Anul XIX, nr. 273 (5782)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Violenţe şi ameninţări

Fost puşcăriaş, trimis în judecată după ce a atacat o întreagă secţie de poliţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au anunţat vineri trimiterea în judecată a unui tânăr din Feteşti - Adâncata, acuzat de ultraj, după ce, se arată în documentele înaintate instanţei de judecată, a atacat şi ameninţat nu mai puţin de şase poliţişti de la secţia de poliţie rurală din comună, unuia dintre agenţi pulverizându-i mai multe jeturi de spray iritant-lacrimogen în faţă.

Inculpatul, arată anchetatorii, un anume Sebastian Puşcaşu, în vârstă de 28 de ani, este recidivist, fiind eliberat din penitenciar pe 25 iulie 2013, după ce a executat doi ani de închisoare pentru fapte de distrugere, violare de domiciliu, ameninţare, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, tâlhărie, furt calificat şi tentativă de furt calificat.

 

„Deranjat” de un poliţist care investiga un furt 

Episodul pentru care va ajunge din nou în fața judecătorilor s-a petrecut luna trecută, pe 27 octombrie.

În acea zi, în jurul prânzului, un agent de la secţia de poliţie rurală din Adâncata se afla la Feteşti şi făcea investigaţii cu privire la un furt comis pe raza acelei localităţi. La un moment dat, reiese din scenariul conturat de anchetatori, poliţistul a fost abordat de Sebastian Puşcaşu, care a început să-l înjure şi să-l ameninţe pe agent, „deranjat” de ancheta acestuia.

Mai mult, susţin procurorii, Puşcaşu a trecut de la înjurături la acte de violenţă, atacându-l pe poliţist cu un spray iritant-lacrimogen. A trecut apoi la amenințări cu moartea şi a scos un cuţit, pentru a-l intimida pe agentul de poliţie. Acesta din urmă, cu ochii afectaţi de substanţa iritant-lacrimogenă, s-a retras din zonă şi şi-a alertat colegii de la secţia de poliţie.

În jurul orei 15.00, alţi cinci poliţişti de la Secţia Adâncata, printre care şi şeful de secţie, au venit să-l salte pe scandalagiu şi să-l ducă la audieri.

 

S-a înarmat cu două coase şi a început să-i ameninţe cu moartea pe poliţiştii veniţi să-l ducă la secţie

Nici în faţa celor cinci poliţiştii, Sebastian Puşcaşu nu s-a intimidat. Fostul puşcăriaş s-a ascuns în şura unui sătean, iar aici, înarmat cu două coase, a început să-i ameninţe cu moartea pe oamenii legii.

Poliţiştii s-au îndepărtat de tânărul violent, moment în care acesta a fugit spre locuinţa sa.  

Abia după ce unul dintre poliţişti a scos pistolul şi a tras două focuri de armă în aer, somându-l pe scandalagiu să se oprească, ceilalţi au reuşit să-l imobilizeze.

Încătuşat, de la secţia de poliţie, Sebastian Puşcaşu a fost dus în faţa procurorilor şi de aici la Judecătoria Suceava, unde a primit mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

 

Cu o săptămâna înainte tăiase cu un cuţit un consătean

Acelaşi Sebastian Puşcaşu este cercetat şi pentru o faptă de violenţă comisă tot luna trecută.

Pe 18 octombrie a.c., un tânăr în vârstă de 20 de ani a fost atacat tot la Feteşti de către un individ care i-a pulverizat spray iritant-lacrimogen în faţă, după care l-a tăiat cu un cuţit pe coapsa dreaptă şi pe spate, suspectul principal fiind Sebastian Puşcaşu.

Victima provine dintr-una din familiile care s-au constituit părţi civile în dosarul în care Sebastian Puşcaşu a fost trimis doi ani la închisoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fost puşcăriaş, trimis în judecată după ce a atacat o întreagă secţie de poliţie.
 Vizualizări articol: 4031 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Fost puşcăriaş, trimis în judecată după ce a atacat o întreagă secţie de poliţie5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei