Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 22 nov 2014 - Anul XIX, nr. 273 (5782)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Avertisment poliţie

Indivizii care „verifică” gazul sau apa au înşelat trei familii de pensionari

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţia a înregistrat trei cazuri de furt sau înşelăciune în care au căzut victime bătrâni, autorii fiind persoane care au intrat în casa vârstnicilor sub pretextul că reprezintă firme de utilităţi şi fac verificări la instalaţiile de apă sau gaz metan. Toate cele trei fapte au fost sesizate poliţie într-o singură zi, joi, condiţii în care cazurile ar trebui să fie un real semnal de alarmă pentru suceveni.

O primă faptă a fost sesizată la Poliţia municipiului Vatra Dornei, joi dimineaţă, în jurul orei 10.00. Un bătrân în vârstă de 81 de ani, localnic, a anunţat că trei persoane necunoscute i-au sustras 1.200 de lei din casă. Păgubitul a reclamat că, în jurul orei 9.30, la locuinţa sa au venit trei necunoscuţi, care i-au spus că trebuie să-i verifice instalaţiile de gaz şi apă. Bărbatul şi soţia sa nu au sesizat pericolul şi, fără a le cere informaţii suplimentare celor trei, i-au primit în casă. La un moment dat unul dintre escroci i-a cerut bătrânului un cupon de pensie, pentru a vedea unde ţine banii.

„După aproximativ 30 de minute de la plecarea celor trei, victima a constatat faptul că dintr-o cutie în care se aflau și cupoanele de pensie, prezentate anterior uneia din cele trei persoane necunoscute, i-a fost sustrasă sumă de 1.200 de lei”, se precizează într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava.

 

Bătrână de 89 de ani, lăsată fără 13.000 de lei

O nouă faptă, cu un mod de operare aproape identic, a fost sesizată în jurul orei 17.15, la Poliţia municipiului Suceava. În acest caz, o femeie în vârstă de 89 de ani, din Suceava, a reclamat că din locuinţă i s-a sustras suma de 13.000 de lei.

Din cercetări, polițiștii au stabilit faptul că în jurul orei 16.45, la domiciliul victimei s-au prezentat două persoane necunoscute, care i-au solicitat să verifice instalaţia de apă din apartament, iar în timp ce partea vătămată se afla în baie, i-au sustras din casă suma de 13.000 de lei.

Aproximativ la aceeaşi oră, Poliţia municipiului Suceava a mai primit o sesizare de la o femeie în vârstă de 82 de ani. Modul de operare a fost acelaşi, numai că în acest caz escrocii s-au mulţumit doar cu o „taxă” de 120 de lei.

„Din cercetări, polițiștii au stabilit faptul că în jurul orei 16.00, la domiciliul  reclamantei au venit două persoane necunoscute care i-au verificat centrala termică, iar unul dintre cei doi i-a comunicat că trebuie să achite o taxă în sumă de 120 lei, iar după ce soţul ei le-a solicitat eliberarea unei chitanţe pentru suma plătită, cei doi au plecat în grabă”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava.

 

Caută persoane în vârstă şi, după ce intră în case, pun în aplicare metode prin care să observe unde ţin banii

În toate cele trei cazuri poliţiştii au întocmite dosare penale înregistrate, cel puţin deocamdată, cu autori necunoscuţi. Având în vedere că fapta de la Vatra Dornei a fost comisă dimineaţă, iar celelalte două, din municipiul Suceava, în cursul după-amiezii, este posibil ca autorii să fie aceiaşi.

Fapte cu acest mod de operare au mai fost înregistrate în judeţ, unele chiar recent. Indivizii se folosesc de pretextul că reprezintă o societate, de obicei E. ON, iar în timp ce „verifică” instalaţiile, pun în aplicare metode prin care să observe unde îşi ţin proprietarii economiile. Dacă nu au succes la sume mari aceştia se mulţumesc cu perceperea unei taxe pentru „munca” prestată. Pentru a avea şanse mai mari de reuşită şi a nu risca să fie prinşi, indivizii preferă să-şi aleagă victimele din rândul vârstnicilor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Indivizii care „verifică” gazul sau apa au înşelat trei familii de pensionari.
 Vizualizări articol: 2130 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Indivizii care „verifică” gazul sau apa au înşelat trei familii de pensionari5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei