Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 nov 2014 - Anul XIX, nr. 272 (5781)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Infracţiuni în familie

Doi soți, trimiși în judecată. El a accidentat grav cu maşina o fetiţă, ea a minţit că era la volan

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi tineri, soţ şi soţie, din satul Neagra Şarului, comuna Şaru Dornei, au fost trimişi în judecată, după ce bărbatul, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, a accidentat grav cu maşina o fetiţă, iar soţia a declarat la poliţie că ea se afla la volan.

Mai mult, arată anchetatorii, soția a adus la fața locului un alt autoturism decât cel implicat în accident.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, cei doi soţi acuzaţi se numesc Codrin Florin Buliga (33 de ani) şi Laura Maria Buliga (31 de ani). El a fost dat pe mâna judecătorilor pentru vătămare corporală din culpă, complicitate la infracțiunea de fals în declarații, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 la mie în sânge şi părăsirea locului accidentului fără încuviințarea poliției, iar tânăra va fi judecată pentru fals în declarații.

 

Victima, o fetiţă în vârstă de 8 ani. A fost izbită de o dubiţă şi proiectată într-un camion

Accidentul care i-a adus pe cei doi soţi în faţa judecătorilor s-a petrecut pe 15 ianuarie 2013.  Potrivit scenariului conturat de anchetatori, în acea zi, în jurul orei 14.30, pe raza satului Neagra Şarului, pe DJ 174 F, o autoutilitară marca Mercedes Benz, la volanul căreia se afla Codrin Florin Buliga, a lovit o fetiţă în vârstă de 8 ani la acea vreme, minora suferind leziuni pentru care a necesitat între 65 şi 70 de zile de îngrijiri medicale.  Victima, se arată în comunicatul remis de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, se deplasa  regulamentar pe marginea din stânga a părții carosabile, iar în urma impactului, minoraa fost proiectată în partea laterală a unui autocamion care se afla în staționare, în afara părții carosabile.

Procurorul de caz susţine că în urma cercetărilor s-a stabilit o alcoolemie teoretică în cazul lui Codrin Florin Buliga de 1,45-1,60 la mie în momentul producerii accidentului.

Soţia acestuia a venit la faţa locului cu un autoturism VW Golf, pe care l-a poziţionat în aşa fel încât să-i facă pe poliţişti să creadă că acea maşină a lovit fetiţa, şi nu autoutilitara condusă de soţul ei.

Mai mult, Laura Maria Buliga a declarat la poliţie că ea a condus maşina care a accidentat-o grav pe fetiţa în vârstă de 8 ani, încercând astfel să-şi scape soţul care era sub influenţa băuturilor alcoolice.

 

Şoferul a fost arestat preventiv 30 de zile

Poliţiştii rutieri de la Vatra Dornei au stabilit însă că nu tânăra, ci soţul acesteia a provocat accidentul, iar maşina implicată în evenimentul rutier a fost autoutilitara Mercedes Benz pe care acesta o conducea.  

Codrin Florin Buliga a fost arestat preventiv la vremea respectivă pentru 30 de zile, iar în luna următoare, deşi Judecătoria Vatra Dornei a admis prelungirea mandatului de arestare, Tribunalul Suceava a decis, în recurs, să-l lase în libertate pe şoferul acuzat, luând faţă de acesta măsura interzicerii de a părăsi ţara. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi soți, trimiși în judecată. El a accidentat grav cu maşina o fetiţă, ea a minţit că era la volan.
 Vizualizări articol: 1958 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Doi soți, trimiși în judecată. El a accidentat grav cu maşina o fetiţă, ea a minţit că era la volan3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei