Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 nov 2014 - Anul XIX, nr. 272 (5781)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Marea Licitaţie de Toamnă

300 de firme se vor bate în preţuri pentru lemnul scos la licitaţie de Direcţia Silvică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Săptămâna viitoare, în zilele de 26 şi 27 noiembrie, la Direcţia Silvică Suceava se va desfăşura principala licitaţie de atribuire în exploatare a masei lemnoase pentru anul 2015. Nu mai puţin de 300 de firme s-au înscris pentru a participa la Marea Licitaţie de Toamnă, cum este cunoscută aceasta printre silvicultori şi agenţi economici, unde va fi oferit spre valorificare un volum de 459.777 mc de masă lemnoasă pe picior.

La solicitarea agenţilor economici, comparativ cu anul trecut, volumul de masă lemnoasă scos la vânzare pe picior a crescut cu 77.000 mc, pentru echilibrare, fiind diminuate cantităţile de masă lemnoasă care vor fi scoase la vânzare la drumul auto.

Măsura a fost luată ca urmare a introducerii la nivel naţional a noilor măsuri de prevenire a tăierilor ilegale, prin care agenţii economici nu pot obţine documente cu regim special, pentru valorificarea masei lemnoase, dacă nu au şi contracte de exploatare, încheiate cu direcţiile silvice de stat sau cu ocoale silvice private.

Preselecţia persoanelor juridice pentru înscrierea la licitaţie s-a desfăşurat în zilele de 17, 18 şi 19 noiembrie 2014, din cele 302 dosare depuse fiind aprobate 300.

Conform prevederilor amenajamentelor silvice, care reprezintă modul de administrare a pădurilor, volumul de masă lemnoasă ce se poate recolta anual din pădurile administrate de Direcţia Silvică Suceava este de 1.340 mii metri cubi.

Numai că în 2015 va fi recoltat un volum mai mic, asigurându-se astfel o rezervă în eventualitatea apariţiei unor calamităţi naturale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 300 de firme se vor bate în preţuri pentru lemnul scos la licitaţie de Direcţia Silvică.
 Vizualizări articol: 1705 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
300 de firme se vor bate în preţuri pentru lemnul scos la licitaţie de Direcţia Silvică0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei