Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 nov 2014 - Anul XIX, nr. 272 (5781)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pentru luna noiembrie

Aproape 3.200 de suceveni au solicitat ajutorul de încălzire a locuinţei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 3.000 de familii din municipiul Suceava vor beneficia de ajutoare de încălzire a locuinţelor începând chiar cu luna noiembrie a acestui an.

Numărul total al solicitărilor de acordare a acestor facilităţi care le reduc din cheltuielile de încălzire în sezonul rece este de 3.180, dar este posibil ca, în urma verificărilor care se fac, pentru ca datele declarate să fie corecte, o parte dintre solicitări să fie respinse, din diverse motive.

Cu toate că 19 noiembrie este termenul limită până la care s-au putut depune acele cereri pentru ajutorul de încălzire a locuinţelor, zeci de cereri au fost primite inclusiv ieri.

Începând de astăzi se emit dispoziţiile de plată, încât cererile primite ulterior vor fi luate în calcul pentru acordarea ajutorului de încălzire în luna decembrie.

Dintre sucevenii care beneficiază de energie termică în sistem centralizat, 2.441 de familii au depus cereri de acordare a ajutoarelor de încălzire.

Acestora li se adaugă 547 de cereri din partea sucevenilor care se încălzesc prin arderea gazului metan, cu centrale termice de apartament, 14 cereri pentru încălzire cu energie electrică, precum şi 178 de cereri venite din partea celor care folosesc alte surse de încălzire – lemne, cărbune etc.

 

Limitele de venit și valoarea subvențiilor de încălzire a locuințelor

Subvenţia pentru încălzire cu energie termică, în sistem centralizat, se acordă în procente, de la 5 la 90% din valoarea gigacaloriei. Subvenţia maximă se acordă pentru familiile cu un venit de până la 155 de lei de persoană, în timp ce subvenţia minimă poate fi primită până la o limită de venit net pe membru de familie de 786 de lei. La această categorie există şi o diferenţiere în cazul persoanelor care locuiesc singure şi la care nivelul maxim admis pentru subvenţie este de 1.082 de lei.

La subvențiile pentru gaze naturale se acordă între 20 şi 262 de lei pe lună. Limitele de venit sunt aceleaşi.

În ceea ce priveşte subvenţia pentru sisteme de încălzire racordate la energia electrică, se acordă o subvenţie între 48 de lei şi 240 de lei. Dacă limita de venit pentru subvenţia maximă este aceeaşi, până în 155 de lei de membru de familie, limita maximă de venit este de până la 1.082 de lei.

La capitolul subvenţii pentru încălzirea locuinţelor cu lemne se acordă un ajutor între 16 şi 54 de lei lunar, în funcţie de venitul pe membru de familie. Astfel, suma maximă, de 54 de lei, se acordă pentru familiile cu un venit net mai mic de 155 de lei de persoană, în timp ce suma minimă, 16 lei pe lună, va reveni familiilor cu venituri cuprinse între 540,1 şi 615 lei pe membru de familie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 3.200 de suceveni au solicitat ajutorul de încălzire a locuinţei.
 Vizualizări articol: 1395 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproape 3.200 de suceveni au solicitat ajutorul de încălzire a locuinţei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei