Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 oct 2014 - Anul XIX, nr. 246 (5755)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nemulţumiri

Conducerea Termica, reclamată la DNA de unul dintre directorii săi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a fost solicitată să verifice modul în care au fost utilizate fondurile societăţii de termoficare a Sucevei, SC Termica SA.

În mod surprinzător, solicitarea vine chiar de la unul dintre directorii societăţii, Neculai Frunzaru, care, săptămâna trecută, a  depus la Serviciul Teritorial Suceava al Direcţiei Naţionale Anticorupţie un denunţ privind o deturnare de fonduri din bugetul societăţii.

Acuzaţia vizează conducerea societăţii de termoficare, nu o persoană anume, ci pe toţi cei care au puterea de decizie referitor la utilizarea fondurilor Termica Suceava.

„Nemulţumirea mea porneşte de la faptul că nu am primit bani pentru reparaţiile necesare la sistemul de termoficare, ceea ce duce la periclitarea acestui serviciu public. DNA-ul va confirma sau nu dacă am dreptate. Din fondurile care se încasează ca subvenţii pentru energia termică furnizată populaţiei, măcar o parte trebuiau să fie alocaţi lucrărilor de reparaţii”, a declarat directorul de termoficare, Neculai Frunzaru.

În denunţul depus la DNA Suceava, conducerea Termica este acuzată că a folosit o parte din banii din subvenţiile de la primărie pentru activitatea de conservare a CET-ului, deşi aceste fonduri puteau fi utilizate doar pentru activitatea de transport şi distribuţie a agentului termic.

În replică, reprezentanţi ai Termica spun că nu există nici o prevedere legală prin care banii încasaţi din subvenţii să fie cheltuiţi strict pe partea de reparaţii, nu sunt evidenţiaţi separat în conturile societăţii, ci se încasează la un loc cu restul banilor cuveniţi pentru transportul şi distribuţia energiei termice, care este în prezent principalul obiect de activitate al societăţii.

Conform legislaţiei în vigoare, DNA poate verifica fapte „asimilate infracţiunilor de corupţie”, printre care şi „utilizarea subvențiilor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Conducerea Termica, reclamată la DNA de unul dintre directorii săi.
 Vizualizări articol: 3441 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Conducerea Termica, reclamată la DNA de unul dintre directorii săi5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Întărâtă-i drace! trimis de
(22 oct 2014, 12:09:11
Întărâtă-i drace! Sa intre si primaria in hora.Sa se dea in gat unii pe altii, poate vom afla si de ce a falimentat Termica si ne aflam in prag de iarna mai nesiguri ca niciodata in ultimii 25 de ani daca vom avea caldura sau vom ingheta in case.
2.   Cam ciudat trimis de
(22 oct 2014, 12:28:23
Inexplicabil gestul de a se reclama intre ei, dar e minor pe langa ce va voi povesti mai jos. Daca va amintiti, din inregistrarile video de pe saiturile ziarelor, la semnarea contractului cu actualul proprietar al Bioenergy, adica la semnarea actului de deces al firmei Temica, directorul tehnic de atunci Gemanari isi facea cruce. La fel de bucurosi erau si ceilalti directori. Oare de ce ?
3.   Normal ca ar trebui sa fie pedepsiti,dar de cine ? trimis de
(22 oct 2014, 12:37:07
Dar chiar Termica face ce vrea?
Termica, pina acuma a facut ce a vrut cu intreg sistemul: neglijenta, au permis furturile la vedere, prin scarile blocurilor tevile sunt colmatate, gigacalorimetre sunt supradimensionate, etc
Singura grija a fost de a-si mentine salariile grase, marind si luptindu-se sa mareasca permanent pretul gigacaloriei.
Toate astea in detrimentul consumatorilor.
Ei au dovedit ca sunt incapabili de a administra acest sistem, de ce sa nu se incearca si cu altii!?

3.1  RE: Normal ca ar trebui sa fie pedepsiti,dar de cine ? trimis de
(22 oct 2014, 12:55:14
Laatu, pui mereu placa asta cu salariile grase. Ii poti numara pe degete pe cei din termica care mai au salarii intre 50 si 120 milioane (lei vechi). restul avand salarii sub salariul mediu pe economie.
4.   INCEPE DANSUL! trimis de
(22 oct 2014, 13:59:14
Hai ca de-acum incepe sa fie frumos!Sa aflam si noi,PROSTIMEA,care ne-am chinuit luna de luna sa fim cu plata la zi la asociatie,sa platim furaciunile voastre si acum sa avem aceeasi soarta cu cei datori,basca mai primim si sapuneala zi de zi de la edil,ca mai apoi sa-si''ceara scuze'' de la cei buni platnici!Scuzele nu ne tin nici de cald si nici nu inlocuiesc apa calda!Hai DNA,de cand asteptam sa aflam adevarul!Macar voi sa nu va lasati asteptati atat de mult,precum apa calda!Noi adevarul il stim de mult timp,darvrem si dovezi si cei cu adevarat vinovati sa-si primeasca pedeapsa,ca altfel nu se mai poate!Pur si simplu ne-am saturat de VOI!
5.   Obs. trimis de
(22 oct 2014, 21:27:51
Mai nea Frunzaru, de ce nu-i reclamai DNA-ului pe vremea cind erai la IGO cind n-ai primit bani pt reparatii mai multi ani la rand.Cacaciosule!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei