Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 oct 2014 - Anul XIX, nr. 246 (5755)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Crimă înfiorătoare

Un bărbat de 47 de ani, tată a doi copii, lovit în cap şi împuşcat de la mică distanţă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un bărbat în vârstă de 47 de ani, din satul Siliştea, oraşul Liteni, tată a doi copii minori, a fost găsit fără suflare la câtva zeci de metri de locuinţa sa, victima având lovituri la cap şi o leziune adâncă în zona abdomenului.Cercetările au fost preluate de ofiţerii judiciarişti de la Serviciul de Investigaţii Criminale, sub coordonarea unui procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, iar un alt detaliu şocant a ieşit la iveală ulterior: bărbatul a fost împuşcat de la mică distanţă, cu o armă letală, cel mai probabil confecţionată artizanal.

 

Poliţistul a chemat-o să recunoască un cadavru. Era al soţului ei

Crima s-a petrecut în noaptea de luni spre marţi, cadavrul lui Neculai Costache, bărbatul de 47 de ani, fiind descoperit în jurul orei 1.30. Bărbatul zăcea fără suflare la marginea drumului comunal, în apropiere de casa familiei sale, iar o persoană care a trecut prin zonă l-a văzut şi a sunat la numărul de urgenţe 112. Poliţiştii ajunşi la faţa locului s-au deplasat la cea mai apropiată casă, pentru a încerca să stabilească identitatea persoanei decedate. Au ajuns chiar la soţia victimei.

Maria Costache, soţia bărbatului, a descris clipele de coşmar: „Eram acasă, am auzit ceva gălăgie, iar un poliţist a venit şi m-a întrebat dacă nu ştiu cine e omul mort de lângă casa mea. Când m-am apropiat şi m-am uitat am văzut că era soţul meu...”. Femeia era convinsă că soţul său a fost ucis şi apoi adus mort lângă casă. Având în vedere că acesta a fost împuşcat, varianta este mai mult decât plauzibilă.

 

Membrii familiei cred că totul pleacă de la o duşmănie mai veche între rude

Din datele adunate de anchetatori rezultă că bărbatul omorât s-a aflat luni seară la un local din sat, unde a avut un conflict cu un văr de-al său, cu care este în relaţii de duşmănie de mai multă vreme. După ce a plecat din local, Neculai Costache a fost în vizită la mama sa.

Fratele victimei, Ştefan Costache, a descris traseul fratelui său în ultimele ore de viaţă:

“El venea de la mama de acasă spre casa lui, singur, şi a fost aşteptat  undeva prin grădinile din zonă. Apoi a fost târât şi adus aproape de casă”, era convins bărbatul. „Aseară (n.r. luni seară) a avut nişte conflicte cu verii lui la crâşmă şi probabil că l-au urmărit după aceea, aşa bănuim noi...”, a mai spus Ştefan Costache.

 

Vărul acuzat: “Eu am plecat, l-am lăsat acolo cu fratele lui şi încă două-trei persoane”

Toţi vecinii care stau în zonă spun că nu au auzit nimic suspect luni noapte. În aceste condiţii este evident că bărbatul nu putea fi împuşcat la câteva zeci de metri de casă.

„Părerea mea este că a fost omorât în altă parte şi adus aici, aproape de casă, altfel s-ar fi auzit ceva”, a spus unul dintre vecini, Mihai Zaluschi.

Reporterii Monitorului de Suceava au discutat, ieri, şi cu vărul bărbatului ucis, cel cu care a avut un conflict în crâşmă înainte de a fi ucis. Acesta a fost de acord să vorbească în faţa camerelor de luat vederi.

 Gheorghiţă Ostăcioaia nu a negat că a avut o discuţie contradictorie cu victima:

„Ieri seară (n.r. luni seară) la bar s-a legat de mine, m-a ameninţat, noi avem un conflict mai vechi, l-am reclamat de multe ori la poliţie... Eu am plecat, l-am lăsat acolo cu fratele lui şi încă două-trei persoane, nu îmi aduc aminte bine care. M-am întors acasă, am ascultat nişte muzică şi apoi m-am culcat. Mai mult de atât nu am de unde să ştiu”, s-a apărat bărbatul.

 

Lovit în cap, pus la pământ şi apoi împuşcat 

Cazul de omor nu este unul tocmai simplu pentru anchetatori, cu atât mai mult cu cât bărbatul a fost împuşcat. Cel mai probabil acesta a fost mai întâi lovit în cap şi pus la pământ, iar apoi împuşcat în zona abdominală de la mică distanţă. Leziunea produsă prin împuşcare a fost foarte profundă şi i-a provocat bărbatului o hemoragie internă, care a dus în scurt timp la deces.

Până ieri după-amiază anchetatorii susţineau că nu au încă indicii clare cu privire la cine este autorul. Au fost audiate mai multe persoane care s-au aflat în localul din care a plecat victima şi unde a avut loc scandalul, însă de la acea altercaţie verbală şi până la o crimă cu sânge rece este o cale foarte lungă.

 

Lucrase mulţi ani în Italia şi ridica o casă pentru cei doi copii ai săi 

Neculai Costache era tatăl a doi copii, un băiat în clasa a IX-a şi o fată în clasa I. Din primăvara acestui an acesta ridica o casă nouă, impunătoare, lângă casa mică în care locuia cu soţia şi cei doi copii ai săi. Apropiaţii au mărturisit că bărbatul visa la momentul în care se va muta cu familia în noua casă.

Neculai Costache lucrase timp îndelungat în Italia, pentru a strânge bani de casă, iar de aproximativ un an revenise la Siliştea. Acesta lucra de unul singur la construirea noii case.

Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, care coordonează ancheta din acest caz, nu au oferit nici un fel de informaţii, în ciuda gravităţii extreme a modului în care a fost comisă fapta. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un bărbat de 47 de ani, tată a doi copii, lovit în cap şi împuşcat de la mică distanţă.
 Vizualizări articol: 8236 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.5 din 8 voturi
Un bărbat de 47 de ani, tată a doi copii, lovit în cap şi împuşcat de la mică distanţă2.558

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(22 oct 2014, 15:08:40
la ce decizii ia judecatorii in favorea criminalilor crezi ca le mai este frica de puscarie? si asta doar daca il prinde pe criminal.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei