Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 sep 2014 - Anul XIX, nr. 214 (5723)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Parada de Ziua Pompierilor

Parada de Ziua Pompierilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Prima pompă manuală folosită în judeţ pentru stingerea incendiilor nu a lipsit din parada organizată, sâmbătă, de Ziua Pompierilor (13 septembrie), de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, pompa fabricată în 1893 şi adusă tocmai de la Viena de Gheorghe Colţuneac, cel care aînfiinţat primaformaţiespecializatăîn lupta cu flăcările, cea de laBosanci, deschizând parada tehnicii de luptă, urmată de autospecialele moderne, de sute de mii de euro, din dotarea salvatorilor suceveni.

Parada a început la ora 12.00, zeci de pompieri ai Detaşamentului Suceava, alături de Fanfara Primăriei, defilând cu cântece ostăşeşti pe traseul Palatul Administrativ -Bilioteca Judeţeană - Hotelul Bucovina - Policlinica Suceava - Stadionul Areni -sediul ISU Suceava.

Timp de aproape o oră, cei care au ajuns în centrul municipiului Suceava, în zona din faţa Palatului Administrativ, au putut privi îndeaproape tehnica de luptă a pompierilor, autospecialele roşii cu girofar încântându-i pe vizitatori, în special pe cei mici, care au probat căştile, dar şi alte echipamente ale pompierilor, s-au urcat în barca de salvare sau şi-au făcut fotografii cu câinele Ciobănesc german din dotarea Detaşamentului Suceava, special antrenat pentru găsirea victimelor sub dărâmături. De asemenea, în jurul prânzului, înainte de paradă, Fanfara Primăriei Suceava a oferit un spectacol de muzică patriotică şi de promenadă, în foişorul din parcul central.   

“Cineva îmi punea întrebarea, mai în glumă, mai în serios, ce se întâmplă dacă se dă alarma în aceste momente, pentru că suntem aici cu toată tehnica de luptă. Ei bine, aceşti băieţi pe care îi vedeţi frumos îmbrăcaţi, în uniforme de gală, se vor schimba imediat în ţinuta de intervenţie, vor sări în autospeciale şi vor interveni acolo unde situaţia o impune”, preciza purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, plutonierul major Alin Găleată.

Din fericire, nu a fost nici o alarmă, iar manifestările au decurs întocmai cum au fost programate.

 

Principala atracţie de la mall: autoscara care ajunge la 43 de metri înălţime

În afară de acțiunile din faţa Palatului Administrativ, care au culminat cu parada la care au asistat şi reprezentanți ai autorităților locale şi județene, manifestările prilejuite de Ziua Pompierilor au debutat la Suceava încă de sâmbătă dimineață.

La sediul Inspectoratului, au fost avansaţi în grad înainte de termen doi ofiţeri şi cinci subofiţeri, iar tot în cadru festiv s-au acordat pentru 50 de pompieri diplome de merit, de onoare şi de excelenţă, plachete onorifice, embleme de merit, distincţii de serviciu (insigne simbol şi insigne onorifice), pentru rezultatele obţinute.

La ora 10.00, au avut loc depuneri de coroane şi jerbe de flori la Statuia „Pompierului” de la biserica militară din faţa sediului ISU Suceava,precum şi la mormintele eroilor pompieri din judeţ,  iar după acţiunile din centrul municipiului, pompierii s-au mutat cu tehnica de luptă în parcarea Iulius Mall Suceava, unde au stat de la ora 14.00 la ora 20.00, sute de persoane venind să îi cunoască îndeaproape pe salvatori şi să afle cât mai multe despre autospecialele performante ale acestora.

De departe, atracţia acţiunilor demonstrative ale pompierilor de la mall a fost autoscara mecanică ce poate ajunge până la 43 de metri înălţime, doritorii, în principal copii, probând, sub atenta supraveghere a reprezentanţilor ISU, ridicarea la câţiva metri de sol.

De asemenea, la nivelul fiecărei subunității de pompieri din județ a fost organizată sâmbătă „Ziua Porţilor Deschise”.

„Prin aceste acţiuni organizate am vrut să fim în mijlocul celor în slujba cărora suntem: cetăţenilor, cu trupe şi tehnică de luptă, cu fanfară şi cu cântec”, a conchis şeful ISU Suceava, generalul de brigadă Ion Burlui.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Parada de Ziua Pompierilor.
 Vizualizări articol: 3228 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Parada de Ziua Pompierilor5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei