Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 sep 2014 - Anul XIX, nr. 214 (5723)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dosare penale

Opt arme deţinute ilegal, confiscate de poliţişti de la patru suceveni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Opt arme deţinute ilegal au fost confiscate de poliţişti de la patru suceveni care s-au ales cu dosare penale pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, a transmis duminică Biroul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

Cele mai multe arme au fost ridicate de la un sucevean în vârstă de 47 de ani, care avea la domiciliu trei arme de vânătoare și 22 cartușe de vânătoare, o armă de tir sportiv cu aer comprimat și un pistol cu muniție.

Printre cei care s-au ales cu dosar penal se numără şi o femeie în vârstă de 46 de ani, din Gura Humorului, care deţinea ilegal un pistol pentru muniţie iritant lacrimogenă și şapte cartușe aferente, lista fiind completată de un bărbat de 56 de ani, din comuna Moara, de la care a fost ridicată o armă de tir sportiv, cu aer comprimat, şi de un tânăr de 28 de ani, din municipiul Fălticeni, care deţinea un pistol cu proiectile din cauciuc şi şapte cartuşe aferente.

În toate cele patru cazuri, precizează poliţia, e vorba de persoane care au deţinut legal acele arme, însă nu şi-au prelungit viza din permisele de portarmă.

„Întrucât persoanele în cauză nu s-au prezentat la prelungirea valabilităţii permisului de armă şi nu au depus armele în termen de 10 zile de la această dată, în cauză s-au întocmit dosare penale pentru săvârșirea infracţiunii de nerespectarea regimului armelor și muniţiilor”, se arată într-un comunicat al poliţiei judeţene, precizându-se că în urma audierilor suspecţilor s-a stabilit că aceştia nu au cunoscut noile prevederi ale Legii 295/2004 republicată şi ale noului Cod Penal şi astfel nu s-au mai prezentat la prelungirea valabilităţii permisului de armă (permisul de armă are o valabilitate de cinci ani, termen care se calculează de la data eliberării sau de la data ultimei vize).

„În acest context, titularii de permis de armă letală (arme de vânătoare) sau arme neletale (arme cu aer comprimat, pistoale cu bilă de cauciuc, pistoale cu muniţie iritant lacrimogenă) au obligaţia de a verifica data eliberării permisului de armă, data eliberării sau data ultimei vize şi, în cazul în care a trecut termenul de cinci ani, se vor prezenta la IPJ Suceava – Serviciul Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase în vederea prelungirii permisului de armă”, a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, subcomisarul Ionuţ Epureanu.

El a arătat că în cursul acestui an li s-au întocmit în total peste 170 de dosare penale titularilor de permise de armă care nu s-au prezentat din diferite motive la prelungirea valabilității permisului de armă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Opt arme deţinute ilegal, confiscate de poliţişti de la patru suceveni.
 Vizualizări articol: 1966 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Opt arme deţinute ilegal, confiscate de poliţişti de la patru suceveni5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei