Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 sep 2014 - Anul XIX, nr. 214 (5723)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

USV

Fostul Hotel Clasic, transformat în cămin studenţesc din această toamnă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Spaţiile de cazare pe care Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) le pune la dispoziţia studenţilor săi vor fi suplimentate din această toamnă, odată cu transformarea fostului Hotel Clasic (corpul N) în cămin studenţesc.

Corpul N are 21 de camere a câte două locuri, astfel că odată cu transformarea clădirii în internat USV câştigă alte 42 de locuri de cazare pentru studenţii instituţiei.

Lucrările care, în prezent, sunt pe ultima sută de metri, au început încă din toamna anului trecut, iar la începutul lunii noiembrie camerele îşi vor putea primi noii chiriaşi. 

 

Universitatea a păstrat compartimentarea clădirii

Corpul N, situat pe strada Universităţii, găzduia, până de curând, Departamentul de Sănătate şi Dezvoltare Umană, program aflat în cel de-al treilea an de funcţionare.

Dat fiind faptul că spaţiile de cazare ale USV se dovedesc, an de an, a fi insuficiente, conducerea instituţiei a hotărât să suplimenteze numărul de locuri de cazare pentru studenţi, prin schimbarea destinaţiei acestui corp de clădire. 

Potrivit prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, rectorul instituţiei, „corpul N a fost cumpărat în anul 2011, după îndelungi negocieri, cu suma de 425.000 de euro. Iniţial, acest corp de clădire a fost gândit ca un corp de birouri şi laboratoare pentru noul Departament de Sănătate al instituţiei. În ultimii ani, datorită restructurării spaţiilor din campus, am decis transferarea laboratoarelor în campusul USV şi am considerat că această clădire este mult mai potrivită şi poate primi toate avizele de funcţionare pentru un cămin studenţesc”.

Ţinând cont de destinaţia iniţială a clădirii, cea de hotel, Universitatea a păstrat compartimentarea corpului, nefiind necesare reamenajări ample, prin urmare investiţiile necesare au fost relativ mici.

„Am investit pentru mobilier nou în jur de 100.000 de lei. Au mai fost necesari în jur de 100.000 de lei pentru sistemul de încălzire, respectiv schimbarea centralelor termice, pentru reabilitarea instalaţiei electrice, schimbarea instalaţiilor sanitare”, a mai specificat Valentin Popa.

Cu toate acestea, studenţii Universităţii nu se vor putea bucura de confortul oferit de noul cămin în anul universitar 2014-2015.

Pentru început, noul cămin va fi destinat studenţilor internaţionali care vin la Suceava cu burse Erasmus. Totodată, câteva camere ale corpului vor fi rezervate oficialităţilor şi oaspeţilor care vin la Suceava cu prilejul manifestărilor ştiinţifice organizate de Universitate.

Fostele camerele din celelalte patru cămine ale USV destinate oficialităţilor şi studenţilor Erasmus vor reveni studenţilor instituţiei.

„Vom finaliza lucrările în jurul datei de 1 noiembrie pentru că studenţii Erasmus nu vor veni chiar de la începutul anului universitar”, a mai arătat Valentin Popa.

Corpul N nu beneficiază de spaţii de parcare, însă conducerea USV speră să ajungă la o înţelegere cu Primăria municipiului Suceava pentru a putea rezerva locurile din faţa clădirii de pe strada Universităţii.

 

Planuri pentru căminul II de la Colegiul de Industrie Alimentară

Universitatea „Ştefan cel Mare” vrea să transforme internatul II al Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară Suceava în cămin studenţesc, acesta dispunând de circa 200 de locuri de cazare.

„Nu avem în vedere cumpărarea lui, ci vrem să-l obţinem prin Hotărâre de Guvern în mod gratuit, însă procedurile nu sunt simple. Altfel, poate găsim o soluţie cu Primăria Suceava de a-l lua în administrare, pas pe care-l vom face doar dacă avem şi dreptul de a investi pentru reabilitarea lui”, a declarat Valentin Popa.

Căminul Colegiului Alimentar este locuit de chiriaşi ai Primăriei municipiului Suceava. În cazul în care va fi preluată, clădirea căminului va fi reabilitată şi modernizată pentru studenţi, în prezent majoritatea încăperilor fiind dominate de mizerie, iar condiţiile de trai nu sunt nici măcar aproape de un standard minim de decenţă.

Conducerea USV a precizat că vrea să reabiliteze căminul colegiului printr-un proiect POR, alături de căminul I din campus.

Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava are în administrare patru cămine studenţeşti, cu un număr total de peste 1.000 de locuri. În anul universitar următor studenţii vor plăti taxe de cazare similare anului de studiu în curs, cuprinse între 90 şi 360 de lei lunar, în funcţie de cămin şi de facilităţile pe care acesta le oferă, tarifele incluzând plata utilităţilor, a cablului TV şi a internetului. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fostul Hotel Clasic, transformat în cămin studenţesc din această toamnă.
 Vizualizări articol: 5929 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.8 din 8 voturi
Fostul Hotel Clasic, transformat în cămin studenţesc din această toamnă3.858

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei