Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 sep 2014 - Anul XIX, nr. 206 (5715)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Tot mai mulţi

Șoselele din Vicov, piste de curse pentru şoferi care calcă legea în picioare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şoselele din oraşul Vicovu de Sus se transformă pe zi ce trece în adevărate piste de curse pentru localnici, care gonesc la volanul maşinilor băuţi sau fără permise de conducere şi pentru care noţiunea de fugă de poliţie a devenit aproape o regulă. În interval de doar două zile, poliţiştii din Vicovu de Sus au constatat patru infracţiuni în trafic, din care trei au pus probleme deosebite. Şi mai grav este că ce s-a întâmplat în ultimele zile nu este o excepţie, zona Vicov fiind cunoscută ca un „rai” al şoferilor pericol public, unii deja cu numeroase dosare penale pe numele lor, dar încă în libertate.

 

Episodul 1: Beat la volan, a fost încătuşat după o urmărire încheiată într-un gard

Primul caz din această săptămână s-a înregistrat marţi seară. Pe strada Ştefan cel Mare din Vicovu de Sus agenţii au încercat să oprească un autoturism VW Passat, însă şoferul acestuia şi-a continuat deplasarea şi a intrat pe o stradă secundară. Urmărirea a continuat până când şoferul a pierdut controlul asupra direcției de mers și s-a lovit de un gard metalic.

„Întrucât conducătorul auto a manifestat un comportament violent, refuzând să se conformeze indicațiilor polițiştilor, s-a procedat la încătușarea și conducerea acestuia la sediul poliției”, se precizează într-un comunicat al poliţiei.

Şoferul fugar a fost identificat în persoana lui Gheorghiţă Constantin, în vârstă de 32 de ani, din Vicovu de Sus. În urma verificării cu aparatul etilotest a rezultat că acesta avea o concentraţie de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat. El a fost condus la spital, pentru recoltarea de probe biologice de sânge, şi s-a ales cu dosar penal.

 

Cum a încercat un şofer fără permis să devină brusc pasager

După episodul de marţi seară, miercuri seară au urmat alte două evenimente.

Mai întâi în jurul orei 19.00 poliţiştii aflaţi pe strada Calea Cernăuţi au oprit în zona ,,Centru”,  folosind semnalele acustice și luminoase, un autoturism Audi A 4, cu volanul pe partea dreaptă, în care se aflau doi tineri. Agenţii au observat cum şoferul a sărit de la volanul autoturismului pe bancheta din spate. Respectivul a fost identificat identificat ulterior în persoana lui Ion Cotos, în vârstă de 23 de ani, din Vicovu de Sus. Conform anchetei poliţiei, şoferul a refuzat să se legitimeze, a coborât din maşină şi a încercat să fugă. A fost prins însă de poliţişti, imobilizat şi încătuşat. După efectuarea de verificări în baza de date s-a constatat că tânărul de 23 de ani nu are permis de conducere.

 

Beat la volan, deşi avea permisul suspendat pentru viteză

Aproximativ cinci ore mai târziu, la miezul nopţii de miercuri spre joi, pe acceaşi stradă Calea Cernăuţi, poliţiştii rutieri au observat un autoturism Volvo înmatriculat în străinătate al cărui şofer se deplasa în mod sinuos pe carosabil. Poliţiştii au plecat în urmărirea maşinii suspecte, cu autospeciala de serviciu, folosind semnalele acustice și luminoase. Şoferul a oprit, fiind identificat în persoana localnicului Gheorghiţă Adrian, tot în vârstă de 23 de ani. După verificarea cu aparatul etilotest a rezultat că acesta avea o o concentraţie de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Mai mult, acesta nu avea nici dreptul de a conduce.

„În urma interogării bazei de date, polițiștii au stabilit faptul că şoferul figurează ca având suspendat dreptul de a conduce autovehicule din data de 31.08.2014, până în data de 28.11.2014, pentru depășirea vitezei regulamentare în localitate”, se precizează într-un comunicat al Poliţiei.

Tot miercuri, poliţiştii rutieri din Vicovu de Sus au depistat un autoturism cu număr de circulaţie provizoriu expirat, condus de un localnic în vârstă de 37 de ani. Şi acest şofer s-a ales cu dosar penal însă, având în vedere cazurile anterioare, această abatere poate fi catalogată drept minoră.

Cei patru şoferi sunt cercetaţi în stare de libertate. Măsura de arestare preventivă se poate lua doar în cazurile de cumul de infracţiuni rutiere.

 

Doar trei poliţişti rutieri la Vicovu de Sus

La Poliţia oraşului Vicovu de Sus lucrează doar trei agenţi rutieri, care au la dispoziţie o autospecială cu cameră video şi radar. În condiţiile în care la nivelul Serviciului Rutier Suceava zona Vicov este cunoscută ca cea mai grea din judeţ, de multe ori pe raza oraşului acţionează şi un al doilea echipaj. De altfel, în multe cazuri, şoferii care nu opresc la semnalele agenţilor din trafic sunt aproape imposibil de prins cu un singur echipaj.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Șoselele din Vicov, piste de curse pentru şoferi care calcă legea în picioare.
 Vizualizări articol: 3189 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Șoselele din Vicov, piste de curse pentru şoferi care calcă legea în picioare5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei