Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 sep 2014 - Anul XIX, nr. 206 (5715)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Senatorul Donţu solicită prelungirea perioadei de implementare a sistemului conceput pentru urmărirea trasabilităţii lemnului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Senatorul PSD de Suceava Ovidiu Donţu solicită ministrului delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, Doina Adriana Pană, prelungirea cu cel puţin şase luni a perioadei de implementare a sistemului Wood Tracking conceput pentru urmărirea trasabilităţii lemnului. Donţu a arătat că urmare a discuţiilor avute cu agenţii economici din judeţ şi din ţară care operează cu lemn au rezultat o serie de probleme şi deficienţe în legătură cu aplicarea unor acte normative, precizând că sistemul conceput pentru urmărirea trasabilităţii lemnului nu este funcţional decât în parte la această dată. „Este nevoie de o perioadă de cel puţin 6-12 luni pentru implementarea şi asigurarea funcţionalităţii acestui sistem, necesitând costuri suplimentare din partea tuturor celor care operează cu asemenea resurse. Majoritatea celor care lucrează în societăţile din exploatarea şi prelucrarea lemnului nu au pregătirea necesară pentru a putea opera în condiţii de siguranţă acest program (presupune tablete sau smart-phonuri la şoferi, gestionari de depozite, cărăuşi). De asemenea, nu există soluţii pentru toate sortimentele de lemn care se transportă şi vor apărea sincope în aprovizionarea cu lemn a populaţiei în prag de iarnă, sistemul devenind obligatoriu începând cu octombrie 2014. Considerăm că perioada de pilotare, de probă, de până în octombrie 2014 este prea scurtă”, a afirmat Ovidiu Donţu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Senatorul Donţu solicită prelungirea perioadei de implementare a sistemului conceput pentru urmărirea trasabilităţii lemnului.
 Vizualizări articol: 1693 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Senatorul Donţu solicită prelungirea perioadei de implementare a sistemului conceput pentru urmărirea trasabilităţii lemnului1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Incep sa rasara coltii ! trimis de
( 5 sep 2014, 13:18:55
Dupa cum se vede incep sa apara cei care au fost pavaza neregulilor in sistemul de exploatare si prelucrare a materialului lemos . Ar fi cazul sa va ingrijoreze domnule Dontu , efectele care s-au produs in urma taierilor nemiloase de arbori pe suprafete foarte intinse a patriei noastre, nu sa plangeti pe umeri patronilor , care probabil nu primesc aceasta clementa gratuit. Vedeti ca lumea ar putea taxa aceste ,, clemente'' care in mod clar favorizeaza pe cei care nu doresc reglementarea in privinta exploatarii si prelucrarii materialului lemnos.
2.   Pt MODERAT trimis de
( 5 sep 2014, 14:15:23
Draga domnule, cum am mai spus daca nu te pricepi nu te baga. Pt a mia oara spun ca nu poti lua o creanga de lemn din padure fara sa o platesti la padurar. Ca patron nu ai ce cauta in padure fara voia padurarului. Ca de obicei statul arunca pisica in curtea privatilor. S-a spus ca Directia silvica are padurea( de cand este a lor? ) iar privatii sa cumpere tablete , antene de amplificare semnal . etc. Chiar este o problema tehnica .in ceea ce priveste partea de patroni. Era mai simplu si mai ieftin de utilizt un sistem de urmarire al arborilor in padure ( exista in Germania) dar afecteaza smecherii de la D.S SV .
ca un rezultat care avantajeaza patronii este faptul ca a inceput sa scada pretul lemnului la oficial pt ca nu mai risca nimeni sa aduca lemn la negru.
3.   Pentru cel nedrept ! trimis de
( 5 sep 2014, 16:36:07
Intradevar dupa 30 de ani in meseria de maistru in exploatari si transporturi forestiere nu ma pricep asa bine la exploatari nelegale care au dus Romania in situatia de a fi calamitata in fiecare an prin inundatii catastrofale . Aceste masuri se adopta tocmai pentru a stopa cat de cat taierile necontrolate . Acum si padurari trebuie sa se supuna acestei legi nu numai patroni. Acum cred ca imi vei da dreptate ,draga domnule.
4.   Bla Bla trimis de
( 6 sep 2014, 09:08:52
Senatorul Donțu habar nu are despre ce vorbește, nu vede că pădurile din Suceava dispar de la o zi la alta și nimeni nu face nimic, așa că acuma dorește prelungirea perioadei de implementare a sistemului conceput pentru urmărirea trasabilităţii lemnului - WoodTracking.....vine campania electorală și încearcă ca să mai prostească pe uni, pe alți.........la urma urmei interesează voturile către PSD:))))))) PENTRU CĂ SĂ FIM SINCERI..ÎN PARLAMEENTUL ROMÂNIEI, Suceava nu prea este reprezentată......nu este putere:))))).
Așa că....în concluzie domnule Donțu nu vă interesează protejarea pădurilor din județul Suceava, doar că.....poate ai dreptate ..sunt zone unde pădurea a dispărut și n-ar mai trebui ca să se foloseasca WoodTracking:))))).
Pădurile dispar și noi ne DĂM CU PĂREREA.......

5.   Pădurea dispare trimis de
( 6 sep 2014, 09:14:54
De ce nu vă duceți domnule Donțu prin pădurile județului Suceava și-o să vedeți în ce stil barbar se taie pădurea, pentru că cei care ar trebui ca să aibă grijă de pădure sunt și ei implicați în dezastrul din păduri (inspectori silvici și angajați ai ocoalelor silvice cumpără păduri și le taie, nimeni nu vede nimic, nimeni nu face nimic???).
Nu face nimeni nimic, pentru că nu se dorește să se facă nimic....de ce nu verifică nimeni firmele deținute de către neamurile marilor inspectori de la ITRSV Suceava, cei care ar trebui ca să aibă grijă de păduri.......ȘI APOI CE MAI VORBIM AICI......RUȘINEEE.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei