Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 30 aug 2014 - Anul XIX, nr. 201 (5710)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

La ultima proba a examenului

Candidat care susţinea a patra oară bacalaureatul, surprins în timp ce-şi scotea fiţuicile din buzunar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

880 de absolvenţi de liceu pot răsufla liniştiţi după ce vineri au susţinut ultima probă din cadrul bacalaureatului de toamnă, examen ce a debutat în urmă cu aproape o lună de zile. Nu la fel de bine a decurs proba pentru un candidat care a fost eliminat din sala de examen după ce a fost surprins în timp ce-şi scotea fiţuicile din buzunar pentru a copia.

Candidatul susţinea pentru a patra oară examenul maturităţii.

„După ce comisia de examen a analizat această situaţie, candidatul a primit permisiunea de a susţine din nou bacalaureatul în următoarea sesiune”, a declarat Eleonora Bulboacă, responsabilul de relaţia cu presa din cadrul Inspectoratului Şcolar Suceava.

 

278 de candidaţi au absentat 

880 de elevi au fost prezenţi în sălile din cele şase de centre de examinare pentru proba la alegere a profilului şi specializării, testare ce a înregistrat un număr de 278 de absenţi.

Pentru ultima probă a bacului, elevii care au fost înscrişi în timpul celor patru ani de liceu la un profil real au avut posibilitatea de a alege dintre disciplinele fizică, informatică, chimie, anatomie sau biologie vegetală şi animală.

Elevii de la profilele umaniste au susţinut proba la una din următoarele discipline: geografie, filosofie, logică şi argumentare, economie, psihologie sau sociologie.

Cei mai mulţi dintre examinaţii suceveni au optat pentru biologie (684), geografie (337) şi fizică (57).

Indiferent de disciplină, subiectele variantei extrase (varianta cu numărul 10) au fost structurate pe trei cerinţe mari, fiecare având mai multe subpuncte.

 

Luni se afişează rezultatele

Afişarea rezultatelor se va face pe data de 1 septembrie, până la ora 12.00, urmând ca, în aceeaşi zi să fie depuse contestaţiile, în intervalul orar 12.00 - 16.00. Soluţionarea contestaţiilor se va realiza între 2 şi 3 septembrie, iar rezultatele finale vor fi făcute publice pe 4 septembrie.

Reamintim că la prima sesiune a bacului din acest an, din totalul celor 5.959 de elevi care s-au prezentat la examen, au promovat 3.784 (67,32%).

La nivelul judeţului, după soluţionarea contestaţiilor, numărul mediilor pe tranşe a fost: pe segmentul 6 - 6,99 s-au înregistrat 1.049 de medii, pe segmentul 7 - 7,99 s-au înregistrat 1.015 medii, pe segmentul 8 - 8,99 sunt 1.060 de medii, iar pe segmentul 9 - 9,99 sunt 659 medii.

 

Încă o şansă la sesiunea a treia a bacului

Celor care nu reuşesc să promoveze examenul de bac, Guvernul le mai dă o şansă – a treia sesiune de bacalaureat. Potrivit unei ordonanțe de urgență, adoptată la finele lunii iunie, ordonanţă care modifică Legea Educatiei şi care a fost publicată în Monitorul Oficial, sesiunea specială de bacalaureat ar putea fi organizată în februarie-martie.

Adolescenţii ar urma să dea examen, în această sesiune specială, doar la materia sau materiile la care nu au promovat în celelalte sesiuni. Totodată, meditaţiile gratuite pentru aceştia ar putea începe în octombrie şi ar dura până în ianuarie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Candidat care susţinea a patra oară bacalaureatul, surprins în timp ce-şi scotea fiţuicile din buzunar.
 Vizualizări articol: 1728 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 3 voturi
Candidat care susţinea a patra oară bacalaureatul, surprins în timp ce-şi scotea fiţuicile din buzunar3.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei