Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 30 aug 2014 - Anul XIX, nr. 201 (5710)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Atac

Primarul de Fălticeni acuză „alianța răului - ACL” că blochează proiecte importante pentru comunitate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarul PSD al municipiului Fălticeni, Cătălin Coman, a acuzat vineri Alianța Creștin - Liberală (ACL), pe care a numit-o „alianța răului” că blochează cu rea-voință proiecte importante pentru comunitate. Asta după ce consilierii ACL au ”trântit” în ședința deliberativului local două proiecte de hotărâre, unul privind construirea unui loc de joacă pentru Şcoala Gimnazială „Al. Ioan Cuza” și celălalt privind repartizarea unor sume de bani pentru cadrele didactice. Primarul Coman a declarat că banii necesari pentru amenajarea locului de joacă în cuantum de 70.000 de lei erau prinși în buget, documentațiile necesare erau întocmite, iar aleșii locali nu aveau motive să blocheze acest proiect extrem de necesar pentru copii. Cătălin Coman a arătat că locul de joacă ar urma să fie folosit nu numai de cei 700 de copii ai școlii, ci și de copiii din zona adiacentă acesteia.

”Cei opt consilieri ACL s-au abținut la vot, iar cei nouă consilieri PSD și PP-DD au votat <pentru>. Proiectul a picat întrucât avea nevoie de 10 voturi. Această alianță a răului, cum o numesc eu, a arătat că trebuie să blocheze tot ce face bun primarul ca să nu-l laude lumea și nu să facă ce este bine pentru comunitate, așa cum îi stă bine unui ales local. Practic cei de la ACL au privat copiii de bucuria de a avea un loc de joacă atât de necesar lor. Și, culmea, fără să aibă nici măcar o opinie să explice de ce s-au abținut”, a declarat Coman. El a menționat că după ședința de Consiliu Local a fost sunat de trei dintre consilierii ACL, care au spus că regretă foarte mult faptul că proiectul a picat. ”Unul dintre ei, care este membru PNL, mi-a spus că îi este scârbă cum l-a pus să voteze partidul”, a precizat primarul. El a arătat că în acest an municipalitatea a construit cinci noi locuri de joacă, iar anul trecut opt, dar că Fălticeniul mai are încănevoie de alte astfel de investiții.

 

Consilierii ACL au votat împotriva repartizării unor sume de bani primite de la Guvern pentru plata unor drepturi salariale cadrelor didactice

Celălalt proiect de hotărâre care a picat în ședința de vineri vizează repartizarea a 62.000 de lei primiți de la Guvern pentru plata unor drepturi salariale către cadrele didactice, drepturi câștigate în instanță. ”Aș putea spune că tăierile lui Boc (nr. fostul premier PDL Emil Boc) continuă. De data asta cei opt consilieri ACL au votat împotrivă. Boc a tăiat salariile, Ponta le-a reîntregit și a plătit drepturile câștigate prin hotărâri judecătorești, iar cei de la alianța răului au blocat plățile. Culmea e că printre consilierii ACL se află și profesori. Cadrele didactice trebuiau să ia banii în septembrie, dar din cauza votului negativ al celor de la ACL vor trebui să mai aștepte”, a spus primarul de Fălticeni. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul de Fălticeni acuză „alianța răului - ACL” că blochează proiecte importante pentru comunitate.
 Vizualizări articol: 2202 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primarul de Fălticeni acuză „alianța răului - ACL” că blochează proiecte importante pentru comunitate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(30 aug 2014, 16:09:53
Domnule primar, minciuna are picioare scurte !
2.   Tov. Coman cred ca asculta Radio Erevan, cam des.. trimis de
(30 aug 2014, 16:23:17
Realitatea din sedinta Consiliului Local Falticeni, referitoare la afirmatiile primarului Coman, este exact invers : consilierii ACL nu au fost de acord cu locatia dictata de primar pentru amplasarea locului de joaca, iar banii alocati prosesorilor nici nu au fost luati in discutie, deoarece proiectul intocmit de directorul economic (doamna Bulaicon, fosta Cosarca, pupila lui Stan Ioan ) era complet gresit !
3.   Ptr.primar trimis de
(31 aug 2014, 18:35:16
la Radauti alianta raului PSD+PNL tov .primar

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei