Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 30 aug 2014 - Anul XIX, nr. 201 (5710)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opinie

Judecătorul care a decis eliberarea lui Vasile Lavric susţine că acesta nu este un pericol public

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Înlocuirea măsurii arestului preventiv cu arestul la domiciliu a fost dispusă deoarece Vasile Lavric nu prezintă nici un pericol pentru ordinea publică. Cel puţin aşa se arată în motivarea magistraţilor de la Tribunalul Suceava, care consideră că în perioada în care a fost lipsit de libertate rădăuţeanul „a putut conştientiza consecinţele adoptării unui comportament în dezacord cu normele penale”.

„Tribunalul mai constată că, la acest moment, pericolul social pe care lăsarea sa în libertate l-ar prezenta pentru ordinea publică, după aproape 4 luni şi jumătate de arest preventiv, nu mai poarte fi dedus exclusiv din pericolul faptei, or acuzarea nu a produs nici o dovadă din care să rezulte că odată încetată starea de arest, însă supus unei supravegheri a conduitei sale viitoare, buna desfăşurare a judecăţii cauzei nu ar putea fi asigurată”, se arată în motivarea magistraţilor de la Tribunalul Suceava.

În acelaşi document se mai specifică şi faptul că în sarcina lui Vasile Lavric este reţinută o infracţiune gravă, dar acesta are acum o anumită vârstă şi a avut un comportament adecvat în societate înainte de a fi acuzat de fapta din cursul anului 2000.

Decizia Tribunalului Suceava a fost contestată de procurori la Curtea de Apel Suceava. Contestaţia va fi analizată săptămâna viitoare, iar soluţia acestei instanţe va fi definitivă.

 

O nouă scrisoare a lui Vasile Lavric din penitenciar

Aflat în greva foamei din data de 9 iulie, Vasile Lavric a fost transferat săptămâna trecută de la Penitenciarul Botoşani la Penitenciarul Spital Târgu Ocna. Din spatele gratiilor, rădăuţeanul ne-a trimis o nouă scrisoare, în care afirmă că principalii vinovaţi pentru arestarea sa sunt „ziarul vostru, procurorul şi familia Iordache”.

Printre altele, jurnaliştii de la Monitorul de Suceava sunt găsiţi responsabili de Vasile Lavric pentru că s-a îmbolnăvit de stres şi a dat în diabet. Bărbatul judecat pentru tentativă de omor şi-a arătat indignarea pentru că nu a fost întrebat dacă este de acord cu publicarea articolelor care-l privesc şi a ameninţat că va acţiona în judecată redacţia cotidianului nostru.

 

Ce presupune arestul la domiciliu

Dacă decizia Tribunalului Suceava rămâne în vigoare, Vasile Lavric va fi eliberat din arest preventiv şi va avea de suportat arestul la domiciliu, o măsură mai puţin restrictivă.

În condiţiile în care va ieşi din penitenciar, Vasile Lavric trebuie să respecte anumite măsuri, cum ar fi: să se prezinte în faţa instanţei de judecată ori de câte ori este chemat; să nu comunice cu Nicoleta Lavric sau cu membrii familiei acesteia şi nici cu  o serie de martori, printre care şi mama celor trei fete dispărute.

 

Săptămâni în şir de greva foamei

La termenul de judecată de miercuri Vasile Lavric nu a fost prezent. Avocaţii săi au precizat că bărbatul nu a putut fi adus în faţa instanţei deoarece starea sa de sănătate nu permite să fie transportat, aşa cum rezultă şi din actele medicale trimise la dosar de reprezentanţii Penitenciarului Spital Târgu Ocna.

Vasile Lavric a fost transferat la Târgu Ocna în urmă cu mai bine de o săptămână, după ce a acuzat probleme medicale din cauza faptului că se află în greva foamei din data de 9 iulie, ceea ce până în prezent înseamnă că astăzi a intrat în a 53-a zi de refuz total de hrană. El a avut nevoie de îngrijiri medicale în timp ce se afla în Penitenciarul Botoşani, şi pentru că a refuzat internarea în spital reprezentanţii administraţiei penitenciarelor au dispus transferul său într-o unitate spitalicească din această structură.

 

Pentru ce este judecat Vasile Lavric

Vasile Lavric este judecat la Tribunalul Suceava pentru o tentativă de omor comisă în urmă cu 14 ani împotriva Nicoletei Lavric, fostă Iordache, una din cele trei surori dispărută fără urmă.

Procurorii susţin că, în noiembrie 2000, Lavric şi-a lovit soţia de atunci, Nicoleta Lavric, cu un ciocan în cap, în mod repetat. Deşi loviturile nu i-au pus femeii direct în pericol viaţa, procurorii au invocat intenţia, modul în care s-a petrecut agresiunea - lovituri de ciocan în cap, pentru a-i reţine infracţiunea de tentativă de omor.

La vremea respectivă, soţia lui Lavric a ajuns la Spitalul Municipal Rădăuţi, unde a primit îngrijiri medicale, după care a fost externată şi a trăit încă cinci ani alături de soţul ei. A dispărut fără urmă în aprilie 2005. Două luni mai târziu, avea să dispară şi Ramona Iordache (18 ani atunci), tânără cu care Vasile Lavric avea un copil în urma unei relaţii extraconjugale.

După cele două dispariţii misterioase, mama fetelor le-a povestit poliţiştilor şi despre o altă fată de-a ei, Iuliana, pe care nu a mai văzut-o din 1995, de când tânăra avea doar 16 ani.

 

Precizare

În articolul “Reprezentanții penitenciarului încearcă să-l convingă pe Vasile Lavric să renunțe la greva foamei’, apărut în ediția din 21 august, s-a strecurat o greșeală de culegere, reieșind faptul că fragmentele osoase găsite în acest caz nu erau de proveniență animală. Potrivit informațiilor apărute în mass-media, neconfirmate, dar nici infirmate de anchetatori, acele fragmente osoase sunt de proveniență animală. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Judecătorul care a decis eliberarea lui Vasile Lavric susţine că acesta nu este un pericol public.
 Vizualizări articol: 2332 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Judecătorul care a decis eliberarea lui Vasile Lavric susţine că acesta nu este un pericol public5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Rusine?! trimis de
(30 aug 2014, 15:06:44
de rusine e vb cand distrugi oameni si destine? e vb de bani domnilor..de mafie si coruptie..si veniti NERUSINATILOR DE LA MONITORUL !!! si sustineti acu ca a fost o greseala de culegere..cat de prosti ne credeti? si stiti de ce ? ptr ca totul e comandat si aparat de justitia romana ..de mafia romana ...du te si da i in judecata . tu , un om simplu ...ce sanse ai ? nici una ....Romania e tara mafiotilor...a justitiei mafiote....pana poporul nu se va ridica sa le dea cu bata in cap nu se va mai rezolva nimic...legea e a lor si atat
2.   Coment trimis de
(31 aug 2014, 13:23:11
Efectul cazului Ţundrea.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei