Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 30 aug 2014 - Anul XIX, nr. 201 (5710)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Meserie căutată

Angajări pe bandă rulantă în judeţ, pe posturi de confecţioner, indiferent de pregătirea şomerilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Într-o perioadă în care numărul de şomeri este ridicat în judeţul Suceava, există un post pentru care oferta angajatorilor depăşeşte cu mult forţa de muncă disponibilă. Este vorba de meseria de confecţioner în industria textilă, oferta de joburi a Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Suceava cuprinzând numeroase posturi disponibile. Criza de personal din acest domeniu este atât de mare încât s-a ajuns ca angajatorii să fie dispuşi să încadreze în muncă persoane necalificate, pe care să le instruiască direct la locul de muncă.

 

85 de angajări în mai puţin de două luni, majoritatea din rândul persoanelor necalificate

Mai mult, AJOFM Suceava a decis să organizeze o bursă a locurilor de muncă destinată exclusiv acestei meserii, la care vor fi prezenţi doar angajatorii din domeniu şi la care sunt aşteptaţi toţi sucevenii în căutare de serviciu, indiferent de pregătire şi nivelul lor de studiu.

După cum a precizat Anca Capverde, purtătorul de cuvânt al AJOFM Suceava, numai în lunile iulie şi august, până la această dată, în meseria de confecţioner au fost angajate 85 de persoane. Dintre acestea 18 aveau o diplomă de calificare în această meserie, iar restul, 67, erau din categoria muncitori necalificaţi.

„Cele mai multe angajări s-au făcut din rândul muncitorilor necalificaţi, angajatorul fiind dispus să facă pregătirea necesară cu oamenii care sunt dispuşi să muncească în acest domeniu. Sunt foarte multe solicitări de angajare, iar personalul calificat din acest domeniu nu acoperă necesarul”, a explicat Anca Capverde.

 

Bursa locurilor de muncă pentru confecţioneri, pe 12 septembrie

În această situaţie s-a ajuns în condiţiile în care tinerii nu se mai îndreaptă spre o astfel de meserie, iar persoanele cu experienţă în industria textilă sunt plecate în străinătate ori lucrează pe cont propriu. O realitate este şi că meseria de confecţioner a fost mereu foarte prost plătită. Nici în momentul de faţă situaţia nu stă cu mult mai bine din punct de vedere financiar, însă, susţin reprezentanţii AJOFM, o parte a angajatorilor au făcut eforturi pentru a îmbunătăţi acest aspect deosebit de important.

Bursa locurilor de muncă pentru confecţioneri va fi organizată pe 12 septembrie, la sediul AJOFM din municipiul Suceava. Organizatorii au luat deocamdată legătura cu cinci angajatori din industria textilă, însă lista rămâne deschisă în acest sens. AJOFM Suceava va organiza în zilele următoare un consiliu consultativ în urma căruia ar urma să se stabilească toate detaliile evenimentului programat în data de 12 septembrie. 

Cel mai important angajator în domeniul confecţiilor din ultima perioadă de timp este o firmă din Fălticeni, care are semnate contracte importante şi are nevoie de forţă de muncă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Angajări pe bandă rulantă în judeţ, pe posturi de confecţioner, indiferent de pregătirea şomerilor.
 Vizualizări articol: 1961 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Angajări pe bandă rulantă în judeţ, pe posturi de confecţioner, indiferent de pregătirea şomerilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei