Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 iul 2014 - Anul XIX, nr. 161 (5670)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Viitorii boboci

179 de candidaţi s-au înscris la Universitatea „Ştefan cel Mare” chiar în prima zi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Absolvenţii de liceu care au trecut cu bine de examenul de bacalaureat se pot înscrie, începând de ieri, la programele de licenţă şi masterat ale celor nouă facultăţi din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava (USV).

Reprezentanţii instituţiei au raportat că, în prima zi a sesiunii de admitere, la programele de licenţă s-au înscris 179 de candidaţi, cu 20 mai mult faţă de 2013.

Cu toate acestea, sesiunea de admitere de la instituţia suceveană a debutat mai curând timid. Candidaţii nu au făcut coadă la centrele de înscriere, la orele amiezii holurile instituţiei fiind aproape pustii. 

Tinerii care totuşi au venit decişi să se înscrie la una din cele nouă direcţii de studiu ale Universităţii „Ştefan cel Mare” au declarat că apropierea de casă, taxele acceptabile şi condiţiile bune i-au determinat să opteze pentru instituţia suceveană.

 

Apropierea de casă, importantă pentru cei care vor să-şi continue studiile la USV

Cu toate că centrele de înscriere au fost puţin animate de tinerii bacalaureaţi, câteva specializări din cadrul USV au început sesiunea de admitere cu dreptul, dacă luăm în calcul că numeroşi candidaţi le-au trecut pragul încă din prima zi.

De exemplu, la câteva dintre programele Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică adresabilitatea a fost mare şi în acest an.

Andreea Niţu a terminat liceul în Piatra Neamţ. Tânăra povesteşte că a venit pentru prima dată la USV într-o excursie, a rămas plăcut impresionată, fapt ce a determinat-o să opteze pentru instituţia suceveană.

„M-am înscris la Finanţe-Bănci. Îmi place cum arată universitatea, îmi plac şi profesorii şi sunt încrezătoare în această universitate. Am media de admitere 6,88 şi sper la un loc fără taxă. Oricum taxele sunt OK”, spune candidata.

De cealaltă parte, o absolventă a Colegiului „Mihai Eminescu” Suceava spune că a ales USV pentru că e aproape de casă, iar prestigiul instituţiei este unul bun.

„Vreau să mă înscriu la Administrarea afacerilor. Abia aştept să văd ce-mi rezervă facultatea. Taxele sunt acceptabile în comparaţie cu alte universităţi”, a declarat aceasta.

„M-am înscris la Ştiinţe Economice. E singura universitate din judeţ. Eu sunt din Pârteştii de Jos şi e aproape de casă. Profesorii sunt bine pregătiţi, universitatea e dezvoltată, mi-a plăcut ce am văzut aici”, spune un alt candidat.

Dorina Elena a optat pentru Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei. Tânăra spune că s-a înscris şi la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi, însă toleranţa profesorilor de la Suceava pentru studenţii care lucrează o face să aleagă instituţia de aici.

„Aici pot veni la studii doar sâmbăta în cazul în care lucrez. Profesorii te înţeleg pentru că munceşti”, menţionează absolventa.

Şi în acest an reprezentanţii USV au amenajat birouri la care studenţi ai instituţiei sunt mereu la dispoziţia viitorilor boboci pentru a le oferi informaţii de care aceştia au nevoie.

De asemenea, în fiecare centru de înscriere desemnat de USV erau afişate toate domeniile şi specializările din cadrul fiecărei facultăţii, dar şi mesaje importante pentru candidaţi. Atât bacalaureaţii, cât şi licenţiaţii îşi pot depune dosarele de înscriere până pe data de 31 iulie.

 

Reprezentanţi ai USV: „Sperăm ca oferta noastră să satisfacă dorinţele absolvenţilor”

Pentru viitorilor boboci ai USV, Ministerul Educaţiei a alocat instituţiei 1.040 de locuri pentru programele de licenţă (zi). Pe lângă locurile subvenţionate de la bugetul de stat, USV mai scoate la concurs şi 1.655 de locuri în regim de cu taxă.

Potrivit prof. univ. dr. Mircea Diaconu, prorector al USV, „sperăm ca oferta noastră să satisfacă dorinţele absolvenţilor de liceu. În ultimii ani s-au remarcat câteva specializări care au fost mai căutate şi nu cred că în acest an se vor produce mutaţii radicale. Sunt căutate specializările de la facultăţile de Inginerie Alimentară, Silvicultură, Inginerie Electrică. Din partea absolvenţilor din judeţ există tentaţia îndepărtării de casă, a plecării departe de familie, dar foarte mulţi aleg totuşi să rămână în Suceava. Au văzut că la USV sunt tot felul de activităţi curriculare şi extracurriculare şi că avem o ofertă generoasă, care le poate satisface potenţialul şi îi poate pune în evidenţă.” 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 179 de candidaţi s-au înscris la Universitatea „Ştefan cel Mare” chiar în prima zi.
 Vizualizări articol: 1048 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
179 de candidaţi s-au înscris la Universitatea „Ştefan cel Mare” chiar în prima zi5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei