Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 iul 2014 - Anul XIX, nr. 161 (5670)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Evaluarea profesorilor

Un candidat a fost eliminat pentru fraudă, la examenul de definitivat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După ce elevii au trecut prin emoţiile examenelor de final de ciclu liceal şi gimnazial, a venit şi rândul profesorilor să treacă prin focurile examenului de definitivat.

341 de cadre didactice din judeţ s-au prezentat ieri să susţină proba scrisă a definitivatului, testarea care le asigură o catedră pe perioadă nedeterminată.

26 de candidaţi au absentat de la examen, 57 au părăsit sălile de evaluare după ce au primit subiectele, iar un altul a fost eliminat după ce a fost surprins copiind din materiale informative pe care le avea asupra sa. Candidatul care a fost prins copiind susţinea testarea la consiliere şcolară. 

Un alt înscris, de la Liceul Tehnologic Bivolărie, a susţinut definitivatul în condiţii speciale, comisia de examen acceptându-i cererea de a fi sprijinit de un interpret pentru înţelegerea informaţiilor venite din partea supraveghetorilor, acesta fiind surdo-mut.

Proba scrisă a conţinut subiecte de specialitate, metodica predării,pedagogie şi elemente de psihologia educaţiei. Durata de redactare a lucrării a fost de patru ore.

 

Nota minimă de promovare a examenului este 8

Cei mai mulţi dintre candidaţii care s-au înscris pentru definitivat sunt învăţători - 55, urmaţi de profesorii de educaţie fizică – 49, educatoare – 44 şi profesori de limba română – 38. Toţi candidaţii au susţinut până în luna iunie a acestui an inspecţii la clasă, etapă obligatorie pentru cei care doresc definitivarea în învăţământul preuniversitar.

273 au obţinut nota maximă la inspecţiile de la clasă, iar restul notelor sunt de asemenea mari, cel mai slab calificativ fiind de 8.50.

Pentru a putea participa la proba scrisă a examenului de definitivat candidaţii trebuie să obţină minim media 8 la inspecţii. Nota obţinută la proba scrisă este nota la examen. Nota minimă de promovare a examenului este 8. Cadrele didactice care promovează examenul dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, şi obiectivul acestui examen.

Obţinerea definitivatului este urmat de obţinerea gradelor didactice II şi I.

La nivel naţional, în sesiunea 2014, examenul naţional pentru definitivare în învăţământ s-a organizat la 136 de discipline.

Afişarea rezultatelor va avea loc în data de 19 iulie. Perioada 19-23 iulie este desemnată pentru înregistrarea și soluționarea contestațiilor, iar afişarea rezultatelor finale este programată pentru data de 24 iulie.

Pentru evaluarea lucrărilor scrise şi soluţionarea contestaţiilor s-au constituit şase centre de evaluare/ contestaţii la nivel naţional, prin arondarea disciplinelor de examen. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un candidat a fost eliminat pentru fraudă, la examenul de definitivat.
 Vizualizări articol: 1845 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 4 voturi
Un candidat a fost eliminat pentru fraudă, la examenul de definitivat4.554

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei