Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 iul 2014 - Anul XIX, nr. 161 (5670)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Eveniment

La Câmpulung Moldovenesc va avea loc o nouă ediţie a Festivalului „Întâlniri Bucovinene”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În municipiul Câmpulung Moldovenesc va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni cea de-a XXV-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor „Întâlniri Bucovinene”.

Evenimentul se va desfăşura în perioada 18 – 20 iulie 2014 pe stadionul din Câmpulung Moldovenesc, fiind organizat de Consiliul Județean Suceava, Centrul Cultural “Bucovina”, Primăria Câmpulung Moldovenesc, în parteneriat cu Agenția Națională de Turism.

Potrivit organizatorilor, acest festival reprezintă un eveniment cultural care nu are echivalent în Europa,dar şi o istorie de inițiere a legăturilor bazate pe parteneriat între autoritățile locale şi gazde ale festivalului din cinci țări europene, Polonia, România, Ungaria, Ucraina, Slovacia.De precizat faptul că începând din acest an, la Festivalul „Întâlniri Bucovinene” vor participa şi formaţii din Republica Moldova.

Inițiatorul și principalul organizator al festivalului, timp de 24 de ani, a fost Casa de Cultură din Piła – Polonia, prin directorul acesteia, Zbigniew Kowalski, care este și directorul festivalului. Scopul Festivalului „Întâlniri Bucovinene” este protejarea, conservarea și promovarea folclorului bucovinean între emigranții bucovineni din Polonia, Ungaria, Ucraina, Slovacia și Republica Moldova.

În cadrul acestui festival internațional va avea loc și faza finală a Festivalului concurs județean de folclor „Comori de suflet românesc”, care se va desfăşura în zilele de 18 și 20 iulie.

La acest eveniment vor participa 53 de formații artistice de amatori, ocupanți ai locurilor I la cele şase faze zonale, desfășurate în lunile martie și aprilie 2014. De asemenea, sâmbătă, 19 iulie 2014, între orele 14,00 – 15,30, tot pe stadionul din Câmpulung Moldovenesc, va avea loc şi concursul “Glas Bucovinean” în cadrul căruia vor fi selectaţi viitorii colaboratori pentru o perioadă de un an ai Ansamblului Artistic “Ciprian Porumbescu” Suceava. Pe parcursul celor trei zile de festival, în Câmpulung Moldovenesc va fi organizat şi un târg al meșterilor populari.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La Câmpulung Moldovenesc va avea loc o nouă ediţie a Festivalului „Întâlniri Bucovinene”.
 Vizualizări articol: 3049 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
La Câmpulung Moldovenesc va avea loc o nouă ediţie a Festivalului „Întâlniri Bucovinene”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei