Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 iul 2014 - Anul XIX, nr. 161 (5670)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Admitere la liceu

Colegiul „Ştefan cel Mare” a devansat Colegiul „Petru Rareş” la media de admitere la cea mai căutată specializare din judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministerul Educaţiei a făcut publice rezultatele repartizării computerizate a absolvenţilor de clasa a VIII-a care au participat la prima etapă de admitere la liceu, repartizarea făcându-se în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere şi în funcţie de preferinţele elevilor.

De menţionat că în acest an, Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava a devansat Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava în ceea ce priveşte cea mai mare ultimă medie de admitere. La clasa de matematică informatică, bilingv engleză, a Colegiului „Ştefan cel Mare”, candidaţii au fost admişi cu medii cuprinse între 9,61 şi 10. 9,61 a fost cea mai mare ultimă medie de admitere din acest an, din judeţul Suceava.

În urma repartizării computerizate, cinci elevi suceveni au fost admişi cu medii de 10. Din toamnă, aceştia vor învăţa la Colegiul Naţional “Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi, Colegiul Naţional “Ştefan cel Mare” Suceava,  Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului şi Liceul Teoretic „Ion Luca” Vatra Dornei.

La polul opus, 377 de absolvenţi de clasa a VIII-a au fost admişi la liceu cu medii mai mici de 5. Cea mai mică medie de admitere din acest an este 2,55, acest fapt neîmpiedicându-l pe elev să fie viitor licean la Liceul Tehnologic Cajvana.

De remarcat este panta descendentă pe care au urmat-o toate mediile de admitere cu care s-a intrat în acest an la liceele din judeţ, fapt justificat de notele slabe de la evaluarea naţională.

 

Liceele cu cele mai mari medii de admitere

Topul liceelor în cadrul cărora candidaţii au fost admişi cu medii foarte mari este dominat de colegiile „Petru Rareş” şi „Ştefan cel Mare”, din municipiul Suceava.

După cum am menţionat, concurenţa cea mai mare a fost la specializarea matematică-informatică, bilingv engleză, a Colegiului „Ştefan cel Mare”, unde ultimul elev admis are media 9,61. În anul 2013, la aceeaşi specializare, după repartizarea computerizată, ultima medie cu care se intrase era 9,72.

A doua cea mai mare ultimă medie din judeţ cu care s-a intrat la liceu, în acest an, a fost 9,40, la specializarea mate-info, bilingv engleză, de la Colegiul “Petru Rareş” Suceava. Anul trecut, la această specializare, ultima medie de admitere a fost de 9,80, un record în ceea ce priveşte ultima medie de admitere din judeţ.

La clasa de matematică informatică, bilingv germană, din cadrul aceluiaşi colegiu, ultima medie de admitere este de 9,18.

Pe locul patru este poziţionată specializarea de matematică informatică, de la „Ştefan cel Mare”, unde candidaţii au fost admişi cu medii mai mari de 9,05.

Nici elevii care şi-au dorit să ocupe un loc în clasa de ştiinţe ale naturii a Colegiului ”Petru Rareş” nu au avut o misiune uşoară, ţinând cont că ultima medie de admitere, în acest an, a fost de 9,02. Totuşi, la acelaşi profil, în 2013, cea mai mică medie de admitere fusese 9,51.

Următoarele poziţii ale clasamentului sunt ocupate tot de cele două colegii, însă cu specializări unde ultimele medii de admitere au fost mai mici de 9.

Pe poziţia a VI-a a ierarhiei regăsim alt liceu decât cele două menţionate, respectiv Colegiul “Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi, ştiinţe ale naturii, cu ultima medie de admitere de 8,96, faţă de 9,25, în 2013.

La Colegiul “Petru Rareş”, cea mai mică medie de admitere a fost de 8,00, la filologie, bilingv franceză, în timp ce la Colegiul “Ştefan cel Mare”, cea mai mică medie s-a înregistrat la ştiinţe sociale – 8,72.

 

O specializare a Colegiului „Ştefan cel Mare”, în top 50 naţional

Ministerul Educaţiei a alcătuit ieri o ierarhie a celor mai bune 50 de specializări din ţară, în funcţie de ultimele medii cu care absolvenţii au fost admişi la aceste specializări. Mate-info, bilingv engleză, de la Colegiul “Ştefan cel Mare”, se clasează pe poziţia cu numărul 21.

 

Mediile de admitere de la celelalte licee din judeţ

La Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” s-au ocupat toate locurile din oferta educaţională aferentă anului şcolar 2013-2014. Ca în cazul multor colegii din judeţ, specializarea unde a fost cea mai mare concurenţă a fost matematică-informatică, la care ultima medie de admitere a fost 8,31. Tot la aceeaşi specializare, în 2013, ultima medie de admitere era de 9,11. La Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir”, la toate specializările, mediile de admitere au scăzut cu cel puţin un punct. La specializarea cu cea mai mare concurenţă, mate-info, ultima medie de admitere din acest an a fost de 7,73, faţă de 8,60 în 2013.

La Colegiul de Informatică „Spiru Haret”, cea mai mare ultimă medie cu care un elev a fost admis a fost de 7,15, la filologie. La Colegiul „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului, cea mai mare ultimă medie de admitere, de anul acesta, a fost de 7,86, la filologie. La Colegiul “Nicu Gane” Fălticeni, cea mai mare ultimă medie de admitere a fost de 8,59 la ştiinţe ale naturii, faţă de 9,1, în 2013. La Colegiul “Dragoş Vodă” Câmpulung Moldovenesc, cea mai mare ultimă medie a fost de 8,60, la mate-info.

Rezultatele cu toţi elevii repartizaţi, numărul de locuri şi clasamentele judeţene şi naţionale sunt publicate pe site-ul www.admitere.edu.ro.

 

Elevi cu medii între 2,44 şi 4,99, admişi la liceu

Printre cei care au fost admişi la liceu se numără şi 377 de elevi care au medii de admitere sub 5. Notele mediocre obţinute de unii elevi suceveni la evaluarea naţională nu constituie un impediment pentru a urma liceul, întrucât învăţământul obligatoriu este de zece clase, astfel că nimeni nu rămâne „pe dinafară”.

Cea mai mică medie de admitere de anul acesta a fost de 2,55, calificativ al unui absolvent care a fost admis la Liceul Tehnologic Cajvana, specializarea mecanică.

Cinci elevi din judeţ au fost admişi cu medii de admitere mai mici de 3. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Colegiul „Ştefan cel Mare” a devansat Colegiul „Petru Rareş” la media de admitere la cea mai căutată specializare din judeţ.
 Vizualizări articol: 6681 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.22/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.2 din 9 voturi
Colegiul „Ştefan cel Mare” a devansat Colegiul „Petru Rareş” la media de admitere la cea mai căutată specializare din judeţ3.259

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sinteti seriosi trimis de
(16 iul 2014, 05:19:56
Dati-mi un NUME (as se citi "o valoare") pe care l-a produs (a produs-o) Petru Rares.

In fapt de inainte de '90 mediille cu care absolveau candidatii clasei a 8-a care intrau la Petru era mai ridicata decit ale celor de la Stefan. Cei care mergeau la Petru erau premiantii unu si doi de clasa 8-a, iar la Stefan intrau premiantii no. 3 sau chiar mult mai jos. Insa ce a rezultat din cei de la Petru si cei de la Stefan? Stefanul a produs elite, iar Petru a produs in cel mai bun caz pseudo-valori!! Rezultatele de la bac au aceeasi valoare ca si rezultatele de clasa 8-a.
1.1  RE: Sinteti seriosi trimis de
(16 iul 2014, 15:46:43
sorry, "erau mai ridicate...." in loc de ........

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei