Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 iul 2014 - Anul XIX, nr. 161 (5670)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


La noi a fost mai lung

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Campionatul Mondial a durat 32 de zile în Brazilia. La noi, 33! Asta, pentru că finala, cu prelungiri cu tot, s-a terminat după miezul nopţii, ieri adică, în timp ce în Brazilia era încă alaltăieri. Aşadar, nu doar că mi s-a părut mai lung decât alte ediţii, dar pentru noi chiar aşa a şi fost: mai lung decât la alţii! A fost tare de privit un campionat la care nu te poţi implica emoţional, ba şi cu meciuri programate la orele la care tot omul doarme. Asta, la meciurile din grupe, când ultimul meci începea la ora 1.00. Am crezut că odată intraţi în optimi şi în fazele următoare ne vom regla bioritmul. Ghinionul a fost că o mulţime din meciuri s-au soldat cu prelungiri sau chiar şi cu lovituri de departajare, astfel încât ne-a prins nu ora 3, ci doar 2! Obositor, cumplit chiar, pentru unii ca mine care de dimineaţă, la 7.30, trebuie să fim prezenţi la locurile de muncă. În sfârşit, bine să-i gata. 
Cu ce rămânem? Păi, mai ales cu impresia de oboseală a mai tuturor jucătorilor importanţi, de la Messi şi Ronaldo până la Benzema şi chiar Klose, deşi nemţii s-au ţinut bine fizic pe ansamblu până la bătălia finală. De aceea, poate pentru prima oară în istoria turneelor finale, nu putem vorbi de măcar un singur fotbalist care să se fi detaşat clar de toţi ceilalţi, cum a fost Forlan la precedenta ediţie. Acordarea acelui „Balon de Aur” lui Messi a părut mai degrabă o glumă, cel mai nedumerit de alegere părând a fi însuşi Messi. Am mai rămas cu imaginea unor arbitraje penibile, începând cu meciul de deschidere, Brazilia – Croaţia, dar ajungând chiar până la meciul pentru medalia de bronz, în care Brazilia (marea beneficiară a fraudei de la deschidere) a fost defavorizată flagrant: a fost pedepsită cu penalty pentru fault la 17 metri, la primul gol. Al doilea a venit după ofsaid nesemnalizat, iar apoi nu a primit penalty la un fault grosolan. 
Cât priveşte finala, ce să zic? S-a câştigat cu un gol superb, o acţiune de poveste. Şi atât. Restul a fost muncă de salahor punctată cu tentative de omor. Abia aştept ediţia Rusia 2018.
 
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La noi a fost mai lung.
 Vizualizări articol: 1040 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
La noi a fost mai lung5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei