Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 iun 2014 - Anul XIX, nr. 131 (5640)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Protecţia Copilului

Proiect de prevenire a abandonului şcolar în patru localităţi sucevene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, în parteneriat cu Centrul de Resurse şi Informare pentru Profesiuni Sociale (CRIPS) şi UNICEF, derulează, la nivelul judeţului Suceava, proiectul ”Reţele comunitare pentru prevenirea abandonului şcolar, pentru anul şcolar 2013-2014”, în care sunt incluse patru localități și patru școli gimnaziale (Primăria Dolhasca și Școala Gimnazială Gulia; Primăria Dornești și Școala Gimnazială Dornești; Primăria Vicovu de Sus și Școala Gimnazială Nr. 3 Plai; Primăria Șcheia și Școala Gimnazială ”Dumitru Păcurariu” Șcheia).

 

Atragerea către școală a copiilor aflați în situație de risc de abandon școlar

Formatorul zonal al proiectului de prevenire a abandonului şcolar, Nicoleta Daneliuc, expert superior în cadrul Protecţiei Copilului Suceava, ne-a spus că „obiectivele din cadrul proiectului prevăd monitorizarea de către primărie a copiilor aflați în risc de abandon școlar și înființarea unei rețele comunitare la nivelul fiecărei localități care, prin implicarea socială a membrilor acesteia, să vină în sprijinul școlilor și cadrelor didactice pentru reducerea abandonului școlar și în sprijinul familiilor care nu își pot trimite copiii la școala din diverse motive, de la cele materiale și financiare, la cele legate de tradiții sau lipsa educației adulților”. Pe parcursul proiectului au loc diverse acțiuni și activități inițiate de autoritățile locale, cu sprijinul membrilor rețelelor comunitare formate din consilieri locali, polițiști, cadre didactice, asistenți medicali, jandarmi, preoți, oameni de afaceri, voluntari din rândul elevilor, părinților sau cetățenilor din localitate.

Acțiunile au ca scop atragerea către școală a copiilor aflați în situație de risc de abandon școlar prin diverse activități extrașcolare, prin vizionarea de filme cu caracter educativ sau ateliere care să le dezvolte abilitățile și creativitatea.

 

Vizionare de filme la Dolhasca, pentru aproape 100 de copii

Cea mai recentă acţiune a avut loc la sfârşitul lunii mai, la Școala Gulia din Dolhasca, la inițiativa Primăriei Dolhasca. „Cu sprijinul 3D Cafe Suceava și a lui Vasile Păsăilă au fost oferite filme gratuite copiilor de la Școala Gulia. O sală de clasă a fost transformată într-o mică sală de cinema, la vizionare participând nu doar copiii din grupul țintă, cei 26 de copii aflați în risc de abandon școlar din Gulia, ci aproape 100 de copii, elevi ai școlii din Gulia. La eveniment au fost prezenţi şi primarul orașului Dolhasca, Maria Cojocariu, șefa Serviciului de Asistență Socială din cadrul primăriei, Gabriela Rotaru, șeful Poliției orașului Dolhasca, comisarul-șef Florin Gavril, Tudor Titianu, consilier și întreprinzător local, precum și alți reprezentanţi ai rețelei comunitare. Cei prezenți au adresat câte un cuvânt de încurajare copiilor cu privire la importanța școlii și a educației în formarea viitorului lor și au împărțit dulciuri din partea autorității locale și a membrilor rețelei comunitare”, ne-a spus Nicoleta Daneliuc.

Alte acţiuni similare au avut loc la Școala ”Dumitru Păcurariu” din Șcheia (ateliere de creaţie), Școala Nr. 3 Plai din Vicovu de Sus (vizionare de filme), Şcoala Dornești (expoziţie culinară). 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiect de prevenire a abandonului şcolar în patru localităţi sucevene.
 Vizualizări articol: 2110 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Proiect de prevenire a abandonului şcolar în patru localităţi sucevene0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei