Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 iun 2014 - Anul XIX, nr. 131 (5640)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Valorificare

Activele neutilizate, scoase la închiriere sau concesionare de Consiliul Judeţean

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consiliul Judeţean Suceava vrea să valorifice spaţiile neutilizate pe care le are în proprietate pentru a aduce venituri suplimentare la buget. Vicepreşedintele instituţiei Alexandru Rădulescu a declarat că cele mai multe dintre spaţii se află într-o stare avansată de degradare, iar pentru menţinerea lor în stare de viabilitate se consumă resurse importante de la bugetul judeţean. Unul dintre activele pe care administraţia judeţeană vrea să le valorifice se află în municipiul Rădăuţi, pe strada Ştefan cel Mare. Este vorba de patru clădiri în suprafaţă totală de 700 de metri pătraţi şi un teren de 2.853 de metri pătraţi, spaţii contaminate cu pesticide, fiind folosite în trecut pentru depozitarea acestor substanţe. Magaziile vor fi scoase la concesionare prin licitaţie publică pentru o perioadă de 25 de ani, redevenţa lunară fiind stabilită la suma de 317 euro. Vicele Rădulescu a subliniat că deja există o solicitare privind concesionarea celor patru magazii din partea unei societăţi care se ocupă cu comercializarea pesticidelor.

Consiliul Judeţean va mai scoate la închiriere prin licitaţie publică pentru un an de zile, cu posibilitatea de prelungire a contractului prin act adiţional, două clădiri în suprafaţă totală de 338 de metri pătraţi situate în Gura Humorului, strada Mănăstirea Humorului pentru desfăşurarea de activităţi de comerţ şi depozitare. Preţul de pornire al licitaţiei este de 2 lei/mp/lună în cazul activităţilor de depozitare şi de 13 lei/mp/lună pentru activităţi de comerţ.

Tot licitaţie publică se va face şi pentru închirierea pe doi ani de zile a unui spaţiu de 35,2 metri pătraţi situat în incinta Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou”, pentru desfăşurarea de activităţi de comercializare şi prestări servicii de protezare şi ortezare. Solicitarea de închiriere este făcută de firma Euro Medical Assistance, care a desfăşurat aceste activităţi în spaţiul respectiv în ultimii zece ani, dar al cărei contract a expirat. Preţul de pornire al licitaţiei a fost stabilit la 26 lei/mp/lună. Trebuie spus că deliberativul judeţean şi-a dat acordul pentru valorificarea acestor active. „Una dintre prioritățile administraţiei locale constă în identificarea tuturor oportunităţilor de atragere de noi venituri la bugetul Consiliului Judeţean. Menţionez că 50% din sumele încasate cu titlu de chirii sau redevenţe se varsă la bugetul Consiliului Judeţean”, a mai spus Rădulescu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Activele neutilizate, scoase la închiriere sau concesionare de Consiliul Judeţean.
 Vizualizări articol: 1423 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Activele neutilizate, scoase la închiriere sau concesionare de Consiliul Judeţean5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei