Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 26 mai 2014 - Anul XIX, nr. 118 (5627)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Alegeri

PSD a câştigat detaşat alegerile europarlamentare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Alianţa PSD-UNPR-PC a obţinut cel mai mare scor la alegerile europarlamentare, rezultatele exit-poll-urilor efectuate de CURS Avangarde, CSCI, Operations Research, IRES dând rezultate între 41 şi 43 la sută. Pe locul doi s-a plasat PNL, care a obţinut între 13,3 şi 14,92 la sută, urmat de PDL, care a obţinut între 10 şi 12 la sută din voturi. Voturi suficiente pentru a accede în Parlamentul European au mai obţinut PMP, UDMR şi candidatul independent Mircea Diaconu.

În judeţul Suceava s-au prezentat la urne 29,26 la sută dintre alegători. Interesul manifestat de suceveni la alegerile europarlamentare de ieri a fost mai mare decât la cele din 2009, când doar 24,31 la sută dintre suceveni au votat pentru cei care i-au reprezentat în Parlamentul European.

 

Exit-poll Operations Research: PSD-UNPR-PC – 42,4%, PNL - 13,3%, PDL - 11,5%, PMP - 6,3%, Mircea Diaconu - 4,3%

Alianţa formată din PSD, UNPR şi PC a obţinut 42,4% din voturi la alegerile de duminică pentru Parlamentul European, fiind urmată de PNL, cu 13,3% din sufragii, şi de PDL - 11,5%, potrivit rezultatelor exit-poll-ului Operations Research, difuzate de Antena 3.

PMP a obţinut 6,3% din voturi, iar UDMR - 6,2%.

Independentul Mircea Diaconu a fost votat de 4,3% dintre alegătorii veniţi la urne pentru alegerile europarlamentare, PP-DD, de 4,2%, iar Forţa Civică - de 3,3%.

În baza acestor procente, alianţa PSD-UNPR-PC câştigă 17 mandate de europarlamentar, iar PNL şi PDL, câte cinci.

 

Exit-poll CURS Avangarde: Alianţa PSD-UNPR-PC - 41,01%, PNL - 14,92%

Alianţa PSD-UNPR-PC a obţinut 41,01% din voturile exprimate la alegerile europarlamentare, fiind urmată de PNL cu 14,92%, conform rezultatelor exit-poll-ului CURS Avangarde, difuzat de TVR 1.

Pe următoarea poziţie se află PDL, cu 11,82%.

 

Exit-poll CSCI: PSD-UNPR-PC – 43%, PNL – 14%, PDL – 12%, PMP - 7%

Alianţa PSD-UNPR-PC a obţinut 43% din voturi la europarlamentare, urmată de PNL, cu 14 % din voturi, PDL - 12%, PMP - 7% şi UDMR 6%, arată exit-poll-ul făcut de CSCI şi difuzat de RTv.Conform exit-poll-ului CSCI, Alianţa PSD-UNPR-PC a primit 43% din voturi, iar PNL a fost votat de 14% dintre cei care au mers la urne în cadrul alegerilor europarlamentare.

PDL se clasează pe poziţia a treia, foarte aproape de PNL, cu 12%, iar PMP trece pragul electoral, obţinând 7% din voturi.

De asemenea, UDMR a fost votat de 6% dintre români. Mircea Diaconu a obţinut 4% din voturi, potrivit informaţiilor difuzate de RTv.

 

Exit-poll IRES: Alianţa PSD-UNPR-PC - 41% din voturi, PNL - 14%, PDL - 10%, Mircea Diaconu - 5%

Alianţa PSD-UNPR-PC a obţinut 41% din voturile exprimate la alegerile europarlamentare, fiind urmată de PNL cu 14%, conform rezultatelor exit-poll-ului IRES difuzat de DigiTV.

Rezultatele exit-poll-ului IRES difuzat de DigiTV arată că la alegerile europarlamentare de duminică Alianţa PSD-UNPR-PC a obţinut 41% din voturi, PNL - 14%, PDL a obţinut 10%, urmat de UDMR, cu 7% din voturi. Potrivit aceloraşi rezultate, PMP a obţinut 6% din voturi, candidatul independent Mircea Diaconu - 5%, PP-DD a obţinut 4%, iar Forţa Civică - 3% din voturile electoratului.

Conform exit-poll-ului IRES, PRM a fost preferat de numai 1% dintre alegători, în timp ce ceilalţi candidaţi independenţi au strâns împreună 3% din voturi, celelalte partide fiind votate de 5% dintre alegători.

 

După prezentarea exit-poll-urilor, Nechifor a anunţat că acest „scor istoric” obligă PSD să dea viitorul preşedinte al României

Rezultatele anunţate ieri la ora 21:00, potrivit cărora PSD a obţinut peste 40% din voturile românilor, au fost primite cu entuziasm de social-democraţii suceveni. De altfel, preşedintele PSD Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat ieri seară, la prezentarea primelor rezultate neoficiale ale alegerilor europarlamentare, că PSD a obţinut un „scor istoric”, cel mai bun de după Revoluţia din 1989. Cătălin Nechifor a subliniat că rezultatul obţinut la alegerile pentru Parlamentul European obligă PSD să dea viitorul preşedinte al României.

„A fost o campanie grea, dar şi interesantă în acelaşi timp, o campanie în care Alianţa electorală PSD-UNPR-PC şi-a stabilit de la bun început ţinta, şi-a stabilit parcursul de campanie şi am reuşit să respectăm pas cu pas ceea ce ne-am fixat ca obiectiv. Echipa noastră a reuşit să participe la peste 60 de întâlniri cu alegători din foarte multe localităţi din judeţul Suceava”, a afirmat Cătălin Nechifor.

El a arătat că PSD a avut o campanie mai puţin opulentă comparativ cu alte partide politice şi şi-a exprimat speranţa ca votul pe care românii l-au dat Alianţei PSD-UNPR-PC să ajute România în parcursul ei european. „Vreau să le mulţumesc tuturor colegilor pentru modul în care s-au implicat în campanie. Pentru noi acest scor, cel mai mare scor istoric pentru PSD de la Revoluţie încoace, ne obligă la şi mai mult. Şi cred că obligaţia cea mai mare este să dăm viitorul preşedinte al României”, a spus Nechifor. 

La rândul său, candidatul PSD Suceava pentru Parlamentul European, Tiberius Brădăţan, a ţinut să precizeze că social-democraţii au avut o campanie „într-o cheie pozitivă”, în care PSD nu şi-a atacat adversarii politici. „Am încercat să arătăm cetăţenilor cu care am stat de vorbă ceea ce a reuşit să facă PSD până acum. Multe din ceea ce ne-am propus sunt deja înfăptuite şi sunt multe care sunt în continuare pe agenda noastră. A fost o campanie în care am preferat să nu folosim un limbaj suburban şi considerăm că este un semn de normalitate. Aşa ar trebui să fie toate campaniile. Cred că oamenii s-au săturat de scandal şi vor ca lucrurile să se aşeze într-un mod natural, şi vor să vadă în cele din urmă prosperitate şi o Românie puternică”, a spus Brădăţan. 

 

Ioan Balan a ţinut să le mulţumească tuturor celor care au votat PDL

În ceea ce-l priveşte pe liderul Organizaţiei Municipale Suceava a PDL, deputatul Ioan Balan, el a ţinut să le mulţumească în primul rând tuturor celor care au votat la aceste alegeri cu PDL. „Mulţumesc tuturor celor care au fost alături de PDL şi au avut încrederea, dându-ne votul. Eu personal le mulţumesc. Şi vreau să-i asigur că nu-i voi dezamăgi prin demersurile mele politice viitoare”, a spus Balan. El a adăugat că şi la Suceava PDL mai este încă tributar măsurilor de austeritate luate în perioada Guvernării Boc. Cu toate acestea, liderul PDL Suceava şi-a exprimat speranţa că la nivel naţional se va realiza o alianţă de dreapta, „o alianţă puternică, care să reuşească să convingă românii să voteze un preşedinte emanaţie a dreptei, conştientizând pericolul unui partid-stat”.

Ioan Balan a mai adăugat că „se vede cu ochiul liber” că atunci când PDL a avut 20% în sondaje a fost lovit şi din interior, şi din exterior, şi nu a mai reuşit să capaciteze în totalitate electoratul la vot. „Pe de altă parte înţeleg şi dezamăgirea faţă de clasa politică. De data aceasta diferenţa a făcut-o PSD. Şi aproape 15% din populaţia ţării a reuşit să acapareze România”, a încheiat Ioan Balan.

 

Liberalii suceveni nu au dat crezare rezultatelor exit-poll-urilor

În tabăra liberalilor suceveni atmosfera era una cât se poate de tristă, cu atât mai mult cu cât rezultatele în Suceava se preconizează a fi mai slabe decât cele estimate. Cu toate acestea, fără a-şi pierde speranţa, liderii liberalilor suceveni aşteptau rezultatele finale ale alegerilor pentru Parlamentul European pentru a-şi exprima o opinie oficială cu privire la acest scrutin.

Preşedintele PNL Suceava, deputatul Alexandru Băişanu, ne-a declarat că liberalii suceveni aşteaptă terminarea numărătorii oficiale a voturilor, fiind convins că rezultatele exit-poll-urilor se pot schimba. „Cu siguranţă se mai poate schimba ceva. Nu pot să iau drept bune rezultatele exit-poll-urilor. După ce se vor număra voturile se va vedea”, au fost singurele declaraţii făcute de Alexandru Băişanu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PSD a câştigat detaşat alegerile europarlamentare.
 Vizualizări articol: 4107 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.57/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.6 din 7 voturi
PSD a câştigat detaşat alegerile europarlamentare3.657

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei