Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 26 mai 2014 - Anul XIX, nr. 118 (5627)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Prinşi de poliţie

Doi tineri care căutau bani, călăii bătrânei omorâte în propria casă, la Milişăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr în vârstă de 21 de ani şi un minor de 15 ani, ambii de etnie romă, au fost identificaţi ca autori ai cumplitei fapte de omor de la Milişăuţi, unde o bătrână în vârstă de 70 de ani, care locuia singură, a fost omorâtă după ce în prealabil, foarte probabil, a fost şi agresată sexual. Cei doi erau suspecţi în mai multe fapte de furt, iar anchetatorii de la Serviciul de Investigaţii Criminale al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava au adunat informaţii cu privire la prezenţa acestora la Milişăuţi, pe parcursul a cel puţin două zile.

Cei doi au fost reţinuţi şi audiaţi sâmbătă, unul dintre ei recunoscând comiterea faptei. În această fază a anchetei doar unul dintre suspecţi, tânărul de 21 de ani, a fost pus sub acuzare pentru omor, în timp ce minorul este cercetat doar pentru complicitate la omor.

 

Tânărul de 21 de ani a bătut-o pe bătrână, iar minorul a căutat bani. Au plecat cu 600 de lei

Vasile Mădălin Paşcu, în vârstă de 21 de ani, este domiciliat în comuna Gurghiu, judeţul Mureş, însă locuia fără forme legale la Arbore. Se aciuase practic în comunitatea de romi din Arbore, recunoscută de altfel pentru faptul că adună indivizi certaţi cu legea din toată ţara. Al doilea suspect este Vasile Vlăduţ P. şi are doar 15 ani, având domiciliul în Arbore.

Victima lor, Garofina Moţoc, în vârstă de 70 de ani, locuia singură şi se deplasa cu greutate, având o pareză pe partea stângă. Din datele de anchetă rezultă că cei doi au venit la locul faptei cel puţin de două ori, în primă fază pentru a studia zona şi a se convinge că pot acţiona. Crima ar fi comis-o în după-amiaza zilei de 17 mai. Scopul lor a fost în mod clar jaful, cred anchetatorii. Din ancheta derulată până în momentul de faţă rezultă că tânărul de 21 de ani a avut rolul de a a-i aplica bătrânei „corecţii”, în timp ce minorul a cotrobăit locuinţa după bani. Femeia a fost lovită violent cu mâinile şi picioarele, iar cauza morţii a fost asfixia mecanică prin sugrumare. Cei doi au plecat din casă femeii doar cu suma de 600 de lei.

Faptul că bătrâna avea pantalonii traşi în jos a creat încă de la început suspiciuni de agresiune sexuală. Medicii legişti au identificat o serie de urme care indică o agresiune sexuală, însă va mai dura circa o lună de zile până când vor veni rezultatele unor probe medico-legale care ar urma să lămurească în mod clar acest aspect. În acest moment se poate spune doar că este probabil ca bătrâna să fi fost siluită de unul dintre tineri..

 

Minorul rămâne în libertate şi va fi expertizat neuropsihiatric

Ancheta din acest caz nu a fost deloc una uşoară, în condiţiile în care cadavrul bătrânei a fost descoperit abia pe 22 mai, la cinci zile de la deces. Femeia nu avea copii şi locuia singură de mulţi ani, fiind vizitată săptămânal de un nepot. Deşi era cunoscută de vecini ca fiind foarte precaută, stând tot timpul cu uşa încuiată, autorii au pătruns în casă chiar pe uşă, fără a fi identificate urme de forţare. 

În baza probatoriului administrat, procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, care a coordonat ancheta, a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Vasile Mădălin Paşcu, pentru infracţiunea de omor, acesta fiind reţinut sâmbătă pentru 24 de ore. Faţă de minor, procurorul de caz a dispus începerea urmăririi penale sub aspectul comiterii infracţiunii de complicitate la omor. Cum este vorba de un minor sub 16 ani, cu răspundere penală limitată, s-a dispus ca acesta să fie expertizat din punct de vedere neuropsihiatric pentru stabilirea discernământului. Până când se va stabili dacă are discernământ sau nu, minorul rămâne în libertate.

 

Principalul suspect de omor era condamnat cu suspendare pentru furturi

Celălalt suspect, Vasile Mădălin Paşcu, a fost prezentat ieri de procurorul de caz la Tribunalul Suceava, cu propunere de arestare preventivă. În timp ce era adus la Tribunal, pentru arestare, Paşcu a repetat de două ori că nu el a omorât-o pe bătrână. Magistraţii Tribunalului Suceava au constatat însă că există probe suficiente şi au admis propunerea, Paşcu fiind arestat preventiv pentru 30 de zile. De precizat că tânărul de 21 de ani a fost condamnat în 2013 de Judecătoria Reghin pentru mai multe fapte de furt calificat. El a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare şi era în termenul de încercate stabilit de instanţă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi tineri care căutau bani, călăii bătrânei omorâte în propria casă, la Milişăuţi.
 Vizualizări articol: 4907 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Doi tineri care căutau bani, călăii bătrânei omorâte în propria casă, la Milişăuţi5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei