Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 26 mai 2014 - Anul XIX, nr. 118 (5627)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   36 imagini |   ø fişiere video

Maraton muzical

O mare de oameni, la megaconcertul organizat de PDL în centrul Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 20.000 de persoane au participat vineri după-amiază la megaconcertul organizat de PDL pe esplanada din centrul municipiului Suceava, în încheierea campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare. Evenimentul, care s-a întins pe parcursul a nu mai puțin de nouă ore, a fost unul impresionant, fiind unic prin amploarea, tehnologia folosită și valoarea interpreților. Maratonul muzical s-a desfășurat pe cea mai mare scenă folosită vreodată în Suceava pentru un astfel de eveniment, având o lungime de 30 de metri şi o înălţime de 10 metri. Spectacolul a fost proiectat pe trei ecrane LED, iar sucevenii au avut parte şi de cea mai bună producţie video, de lumini, sunet, efecte speciale, lasere şi artificii.

Scena şi întregul sistem audio-video au fost folosite la concertul Forza Zu de pe Cluj Arena, cel mai mare concert organizat în România. Miile de suceveni care au umplut până la refuz centrul Sucevei au cântat, au dansat, s-au prins în hore, creând o atmosferă cum nu a mai fost demult în ”capitala” județului nostru. Cântecul popular, dar și genul pop-rock sau piesele cu influență balcanică și-au dat mâna în mod fericit în această superproducție muzicală, aducând bucurie și culoare în peisajul tern al Sucevei.

 

Tămaș: ”Pe Ioan Balan mi l-aș dori primar aici și să știți că am gura spurcată și de obicei ce spun se întâmplă”

Concertul extraordinar de muzică populară a adus pe scena imensă din centrul Sucevei nume consacrate ale folclorului românesc, dar și tinere talente care au confirmat deja. Tinerii Valentin Bertea, Emilia Solovăstru și Andreea Chisăliță au deschis maratonul muzical, demonstrând publicului că folclorul românesc se află pe mâini bune. Sorin Filip, Ion Paladi de la Chișinău, Aurel Tămaş și Sofia Vicoveanca au dat strălucire spectacolului, confirmând faptul că muzica populară are rădăcini adânci în sufletele românilor.

S-a remarcat prestația Sofiei Vicoveanca, „privighetoarea cântecului bucovinean” cum este supranumită, care a lansat câteva piese în premieră foarte bine primite de public. Îndrăgita interpretă a ținut să mulțumească organizatorilor pentru invitația de a fi prezentă în acest spectacol, precizând că deputatul PDL Ioan Balan, cel care și-a pus amprenta în organizarea megaconcertului de vineri, a invitat-o de fiecare dată la evenimentele sale, la care ea a participat cu mare plăcere. De altfel, Sofia Vicoveanca i-a dedicat lui Ioan Balan un cântec de dragoste intitulat ”Murele sunt ochii tăi”. ”Eu m-aș bucura să-i port noroc lui Ioan Balan. Să fie într-un ceas bun și Doamne ajută!”, a spus doamna folclorului bucovinean.

Sub deviza ”să trăiți că trebuiți, să vă distrați că meritați”, Aurel Tămaș a ridicat la rându-i piața în picioare. De altfel, acesta a fost ”one-man show”, fiind atât prezentator al concertului de muzică populară, cât și cap de afiș ca interpret. Tămaș a avut numai cuvinte de laudă la adresa președintelui Organizației Județene Suceava a PDL, senatorul Gheorghe Flutur, despre care a spus că ”nu se vorbea de Bucovina până când nu s-a dus Flutur la București”, la adresa candidatului Orest Onofrei și a liderului organizației municipale Suceava a PDL, deputatul Ioan Balan, pe care îl vede primar după alegerile din 2016. ”Aici este o pepinieră de oameni care au demonstrat că Bucovina poate fi mai sus decât Valea Prahovei și s-au luptat pentru asta. E foarte greu să te zbați la București pentru zona din care provii, dar un om ca Ioan Balan, pe care mi l-aș dori primar aici și să știți că am gura spurcată și de obicei ce spun se întâmplă, un om ca domnul Onofrei, care dacă e votat se duce în Parlamentul European, au puterea să lupte cu folos pentru suceveni și pentru români”, a spus Tămaș.

 

Centrul Sucevei, ca nou după maratonul muzical

”Nebunia” s-a dezlănțuit după ora 19, când pe scenă au urcat unele dintre cele mai în vogă nume ale momentului. Andrei Leonte, Maxim, Kaira, Naguale, Proconsul și Voltaj au făcut ca miile de tineri prezenți în piață să stea cu mâinile în aer și să fredoneze refrenele pieselor cântate pe scenă. Cei din trupa Maxim au isterizat adolescenții cu hitul lor ”Sărutări criminale”, care a spart topurile din România, Naguale a vrăjit cu piesa ”Get up”, în care Pacho face minuni la trompetă, Proconsul cu Bodo la timonă a înmuiat inimile cu piesele de dragoste, iar Voltaj, cu un Călin Goia într-o formă de zile mari, a încheiat o seară cu adevărat magică pentru Suceava.

De remarcat organizarea ireproșabilă a megaconcertului și faptul că centrul Sucevei arăta a doua zi de dimineață ca nou. Organizatorii au luat măsurile necesare pentru ca locația în care s-a desfășurat megaconcertul să fie curată și spălată, lucru care demonstrează grija și respectul pe care președintele Organizației Municipale Suceava a PDL, deputatul Ioan Balan, le are față de oraș.

 

Cătălin Moroșanu, lângă liderii democrat-liberali suceveni

Liderii democrat-liberali, Gheorghe Flutur, Ioan Balan, Sanda-Maria Ardeleanu, în frunte cu candidatul PDL, Orest Onofrei, alături de care s-a aflat și cunoscutul luptător de K1 Cătălin Moroșanu, candidat pe lista PDL din partea organizaţiei Iași, au transmis mesaje publicului din piață, chemând sucevenii la vot pentru viitorul și bunăstarea lor.

”Iubesc Bucovina, iubesc Suceava, îi iubesc pe suceveni şi iubesc PDL. Și de aceea vă rog să veniți la vot și să votaţi poziția 1, PDL. Vă mulțumesc că sunteți aici și că ați fost de fiecare dată lângă noi”, a spus Ioan Balan.

La rândul său, Gheorghe Flutur a declarat: ”Încheiem aici campania electorală a PDL. Vrem să vă mulțumim celor peste 20.000 de oameni de aici din piață că sunteți alături de noi. Oameni buni, a fost o campanie civilizată, europeană. Mulțumesc colegilor mei, lui Nelu Bălan, doamnei Sanda Ardeleanu, domnului Orest Onofrei, candidatul Sucevei la Parlamentul European, și lui Cătălin Moroșanu, omul nostru de loc din Grănicești. Vă îndemn să mergeţi la vot, să votați lista cea mai bună, lista PDL, poziția nr. 1, cu Theodor Stolojan, Monica Macovei, Orest Onofrei, Traian Ungureanu, Cătălin Moroșanu”.  

”Mulțumesc foarte mult că sunteți prezenți aici. Nu este mai mare fericire pentru un om decât să fie înconjurat de prieteni, să nu fie singur, şi vă mulțumesc că sunteți așa de mulți aici. Vă aștept la vot”, a spus și Orest Onofrei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O mare de oameni, la megaconcertul organizat de PDL în centrul Sucevei.
 Vizualizări articol: 2276 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.4 din 5 voturi
O mare de oameni, la megaconcertul organizat de PDL în centrul Sucevei2.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei