Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 mai 2014 - Anul XIX, nr. 107 (5616)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Externat din spital

Tânărul care cântărea la 23 de ani doar 21 de kilograme va fi internat astăzi într-un centru de recuperare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tânărul care cântărea la 23 de ani doar 21 de kilograme, Andrei Steţco, din Câmpulung Moldovenesc, va fi externat azi din spitalul municipal câmpulungean, unde a stat internat de la începutul acestei luni, şi va fi internat în Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică din Pojorâta, aparţinând Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava.

Tânărul a ajuns la spitalul din Câmpulung Moldovenesc în stare foarte gravă, suferind de inaniţie. Halul în care arăta tânărul i-a şocat chiar şi pe medicii câmpulungeni. Flămând, murdar, cu unghiile de la mâini şi de la picioare lungi şi pline de mizerie, agitat, tânărul gemea, cerând în felul său ajutor. Se zbătea, stătea ghemuit, asemeni unui animal hăituit, speriat de tot ce mişcă în jurul lui, pentru că nu vede aproape de loc. La secţia de reanimare - terapie intensivă, unde a fost îngrijit până astăzi, medicii l-au stabilizat şi i-au administrat tratament perfuzabil, tânărul fiind acum într-o stare mai bună.

 

Frate doar pentru bani

Andrei are certificat de handicap permanent, cu asistent personal, suferind de o boală congenitală. Din anul 2008, când Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava i-a acordat gradul I de handicap cu însoţitor, Andrei a fost îngrijit de mama lui, care încasa de la stat 636 de lei, ca însoţitor de persoană nevăzătoare, sumă la care se adăugau bugetul complementar pentru gradul I de handicap, în valoare de 91 de lei, şi indemnizaţia de 202 lei. În total, mama lui Andrei încasa 929 de lei, bani cu care îi cumpăra hrană şi medicamente.

Anul trecut, mama tânărului a murit, iar rolul de „părinte” a fost luat de un frate mai mare al lui Andrei, Vasile Steţco, care a promis în faţa comisiei de asistenţă socială din cadrul Primăriei Câmpulung Moldovenesc, care monitoriza de mai multă vreme situaţia lui Andrei, că va avea grijă de fratele mai mic şi că el „merită” să primească indemnizaţia de însoţitor. În ultimul timp, însă, bărbatul încasa doar banii de pe urma fratelui cu handicap, dar nu se mai îngrijea de el. Mai mult, îl încuia în casă, flămând, nespălat şi mergea cu o căruţă să adune fier vechi.

 

Luat din familia naturală

Asistentul social din cadrul Primăriei Câmpulung Moldovenesc, Vladimir Cehren, cel care cunoaşte cel mai bine cazul, a spus că Vasile Robert Steţco, însoţitorul lui Andrei, „a urmărit banii pe care îi poate primi de pe urma fratelui bolnav şi nu l-a îngrijit corespunzător. S-a dovedit că nu sunt îndeplinite condiţiile necesare pentru ca tânărul cu handicap să fie îngrijit în familia naturală. Fratele lui a dat dovadă de indolenţă”.

Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava ne-au spus că Vasile Steţco, cel care a fost plătit de stat să-l îngrijească pe Andrei, a pierdut orice drept asupra fratelui său şi, implicit, banii de pe urma „meseriei” de însoţitor. Purtătoarea de cuvânt a Protecţiei Copilului Suceava, Nicoleta Daneliuc, ne-a spus că, pentru Andrei, s-a ales „cel mai apropiat centru de comunitatea din care provine tânărul cu handicap permanent, pentru a putea fi vizitat, dacă se doreşte acest lucru”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tânărul care cântărea la 23 de ani doar 21 de kilograme va fi internat astăzi într-un centru de recuperare.
 Vizualizări articol: 1878 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Tânărul care cântărea la 23 de ani doar 21 de kilograme va fi internat astăzi într-un centru de recuperare5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei