Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 mai 2014 - Anul XIX, nr. 107 (5616)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Omagiu

Casă memorială dedicată militarului erou Ion Grosaru

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O casă memorială dedicată militarului român Ion Grosaru, mort în timpul unei misiuni în Irak, în septembrie 2007, a fost inaugurată la finele săptămânii trecute în localitatea natală a acestuia, Păiseni – comuna Cornu Luncii. În muzeul format din două camere şi un hol sunt expuse obiecte personale, ţinuta militară purtată de erou în timpul ultimei misiuni, decoraţii şi ordine ale Statului Român, ale armatelor SUA şi Marii Britanii, primite de familie după tragica lui moarte. De asemenea, o secţiune a casei memoriale este dedicată cărţilor de poezie scrise de Ion Grosaru în timpul celor două misiuni pe care le-a executat în Irak, cărţi pentru care acesta şi-a câştigat post mortem renumele de eroul poet.

Cu ocazia inaugurării, care a avut loc sâmbătă, 10 mai, a fost sfinţită o placă de granit amplasată pe un perete exterior al casei memoriale şi o cruce din granit. Aceasta din urmă fost adusă de la Timişoara de colegii eroului de la Batalionul 32 Mircea. Patru militari, plt. Gabi Flueraş, cap. Dănuţ Loghin, cap. Iancu Tacina şi soldat fruntaş Costel Tomuş, au venit la Păiseni şi timp de patru zile au construit o platformă betonată şi au montat crucea în memoria lui Grosaru.

Toate aceste acţiuni au fost susţinute de familia eroului, de Asociaţia Cultul Eroilor Suceava, Primăria Cornu Luncii şi Batalionul 32 Mircea „Scorpionii Galbeni” Timişoara.

La slujba de sfinţire au participat primarul comunei Cornu Luncii, Gheorghe Fron, deputatul Ioan Stan, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava Alexandru Rădulescu, reprezentanţi ai Centrului Militar Judeţean Suceava şi preşedintele şi prim-vicepreşedintele Asociaţiei Cultul Eroilor, col. Neculai Niga, respectiv m.m.pr. Dumitru Davidel, cel care s-a ocupat de pregătirea întregii activităţi.

Garda de Onoare a fost asigurată de Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni.

„Toate persoanele participante au depus coroane de flori, iar cei patru militari timişoreni au primit calde felicitări pentru munca pe care au depus-o pentru ca crucea din granit să ajungă în curtea casei memoriale de la Păiseni”, a arătat Dumitru Davidel.

În septembrie 2007, sublocotenentul Ion Grosaru se afla în misiune de patrulare în cadrul misiunii în Irak, iar TAB-ul cu care se deplasa a trecut peste un dispozitiv exploziv artizanal. TAB-ul a luat foc, iar Grosaru a rămas ultimul în interior, după ce a asigurat evacuarea colegilor. Din păcate, muniţia din dotare a explodat şi i-a curmat viaţa lui Grosaru. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Casă memorială dedicată militarului erou Ion Grosaru.
 Vizualizări articol: 2308 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Casă memorială dedicată militarului erou Ion Grosaru0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ridicolul situatiei! trimis de
(13 mai 2014, 17:08:04
Dumnezeu sa-l ierte pe soldatul cazut pe front, iar cat priveste initiativa asta de crea o "casa memoriala" mi se pare ridicola. In Irak au murit 24.219 soldati aliati, dintre care cred ca vreo 20 au fost romani. Ce-ar fi sa se faca cate o casa memoriala pt fiecare dintre ei ? Dar politicianului roman ii place sa taie panglici, asta e!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei