Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 apr 2014 - Anul XIX, nr. 92 (5601)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Călătorie cu ghinion

Trimis în judecată de DIICOT, după ce a fost prins cu droguri într-un tren, în Austria

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr în vârstă de 23 de ani, din oraşul Solca,  a fost trimis recent în judecată după ce a fost prins călătorind fără bilet, într-un tren în Austria, iar în bagajele acestuia s-au găsit droguri, au anunțat, ieri, reprezentanții Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava.

Lucian Vlad Marchevici a fost dat pe mâna judecătorilor pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc şi de mare risc, respectiv deţinere de droguri pentru consum propriu.

 

Droguri în bagaje şi în toaleta vagonului de tren

Fapta, se arată în comunicatul DIICOT, s-a petrecut în mai 2009, însă dosarul a ajuns pe rolul Tribunalului Suceava abia acum, în 2014.

Potrivit anchetatorilor, în urmă cu aproximativ cinci ani, tânărul din Solca a cumpărat o cantitate de droguri din Amsterdam - Olanda şi a transportat-o până în Linz - Austria, cu intenţia de a ajunge în România.

Din nefericire pentru el,  pe data de 22 mai 2009, în jurul orei 6.45, a fost prins de poliţiştii austrieci în timp ce se deplasa cu trenul accelerat EN-491„Hans Albers”, care circula dinspre Bruxelles, via Passau și Linz, spre Viena.

Pentru tânărul din Solca, călătoria s-a terminat în zona de intrare a trenului în gara principală Linz, unde a fost luat la întrebări de poliţişti.

Tânărul nu avea bilet de tren, iar întrucât părea suspect, austriecii i-au făcut un control în bagaje, fiind găsite 250 de bucăţi LSD trip-uri, ascunse într-o pereche de chiloţi, şi circa 1,1 grame de iarbă de cannabis. Deoarece suceveanul stătea într-un compartiment de lângă toaleta trenului, poliţiştii au controlat şi în toaletă, unde, la gunoi, au găsit o pungă albă, în care se aflau alte 146,6 grame amfetamină „Speed” , 181 bucăți de tablete ecstasy și circa 70 grame rezină de cannabis.

Marchevici, susțin autoritățile din Austria, a recunoscut că drogurile găsite în toaleta vagonului erau tot ale sale.

Mai mult, la audieri, tânărul din Solca a povestit că a cumpărat acele droguri cu suma de 350 de euro, din Amsterdam, şi urma să le ducă în România şi să le consume împreună cu patru prieteni de-ai săi din zona Solca, care au pus şi ei bani pentru achiziţionarea stupefiantelor.

 

Tânărul a refuzat să dea ochii cu anchetatorii, însă le-a trimis prin avocat o declaraţie dată la notar  

Deşi citat în repetate rânduri să se prezinte la audieri la sediul DIICOT Suceava, Lucian Vlad Marchevici a refuzat să dea ochii cu anchetatorii, fiind plecat în străinătate. Cu toate acestea, a trimis prin avocatul ales o declarație dată la notar în care arată că doar drogurile găsite în bagaj îi aparțineau, nu şi cele din toaleta vagonului de tren, iar stupefiantele erau pentru consum propriu, nu pentru a le împărţi cu prietenii săi, aşa cum a declarat inițial în faţa autorităților din Austria. Tânărul din Solca a mai arătat în acea declarație că a fost audiat de austrieci fără a avea un avocat, iar în acele momente era sub influența drogurilor.

Procurorii i-au respins însă apărările, explicând că a refuzat dreptul la un avocat, că în momentul audierilor i s-a făcut un test de droguri, iar medicii au opinat că era clinic sănătos, conștient, fără simptome psihice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trimis în judecată de DIICOT, după ce a fost prins cu droguri într-un tren, în Austria.
 Vizualizări articol: 2016 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Trimis în judecată de DIICOT, după ce a fost prins cu droguri într-un tren, în Austria5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei