Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 apr 2014 - Anul XIX, nr. 92 (5601)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

AJOFM

Aproape 500 de posturi vacante puse la bătaie la Bursa locurilor de muncă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Locurilor de Muncă (AJOFM) Suceava organizează vineri, 25 aprilie, de la ora 10.00, Bursa locurilor de muncă, eveniment ce va avea loc la Iulius Mall Suceava, la Casa Germană din Rădăuţi şi la sediile agenţiilor din Fălticeni şi Câmpulung Moldovenesc.

Potrivit reprezentanților instituţiei, „datele preliminare referitoare la oferta Bursei Generale cumulează, la nivelul judeţului, un număr de 487 de locuri vacante, oferite de 82 de agenţi economici”. Cele mai multe locuri de muncă (241) sunt puse la bătaie de către angajatorii suceveni, urmaţi de cei din Rădăuţi, cu 115 posturi.

La nivel de judeţ, doar 26 de locuri vacante se adresează persoanelor cu studii superioare.

Cele mai ofertante domenii de activitate, adresate solicitanţilor cu studii medii, sunt: construcţiile, comerţul şi serviciile hoteliere sau de alimentaţie publică, aflate în plin sezon de reluare a activităţilor. Cei mai căutaţi în aceste ramuri economice sunt constructorii de structuri, dulgherii, mecanicii de utilaje, instalatorii, bucătarii, ospătarii, manichiuriştii, frizerii, etc.

Domeniile de activitate care au solicitat specializări cu studii superioare sunt: activităţile ştiinţifice, prelucrarea lemnului, fabricarea de maşini şi utilaje, activitățile de difuzare şi transmitere de programe, activităţi de asigurări, telecomunicaţiile, etc. Ocupaţiile solicitate în aceste domenii sunt: programator, inginer mecanic, economist, specialist în domeniul securităţii muncii, consultant financiar, etc.    

 

Rata şomajului este mai mare decât în urmă cu un an

La sfârşitul lunii martie 2014, rata şomajului, la nivel judeţean, era de 6,42%. Tot la aceeaşi dată, numărul total de şomeri înregistraţi în evidenţa AJOFM Suceava era de 16.154 persoane, din care 6.567 femei (40%). Numărul de şomeri indemnizaţi era de  5.975.

Pe categorii socio-profesionale, din numărul total de şomeri înregistraţi, 77% sunt persoane cu nivel de instruire primar, gimnazial, profesional, 18% persoane cu nivel de instruire liceal şi postliceal şi 5% cu studii superioare.

Cele mai afectate de şomaj sunt persoanele cu vârstă cuprinsă între 40-49 de ani (28%), în proporţie de 22% sunt persoanele cu vârsta cuprinsă între 30-39 ani şi 17% persoanele cu vârsta sub 25 ani.

În martie 2013, rata şomajului era de 5,88%, iar numărul de şomeri în evidenţă era de 14.384, din care 6.245 erau şomeri indemnizaţi şi 8.139 erau şomeri neindemnizaţi. Numărul total de şomeri existent la sfârşitul lunii martie 2014 este mai mare cu 1.770 faţă de cel de la sfârşitul lunii martie 2013, această diferenţă provenind de la şomerii neindemnizaţi, la şomerii indemnizaţi valorile fiind aproximativ egale. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 500 de posturi vacante puse la bătaie la Bursa locurilor de muncă.
 Vizualizări articol: 2848 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 10 voturi
Aproape 500 de posturi vacante puse la bătaie la Bursa locurilor de muncă4.2510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei