Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 apr 2014 - Anul XIX, nr. 92 (5601)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Din fonduri europene

Modernizările stradale din Suceava, adjudecate la licitație de un consorțiu de firme din Spania, Suceava şi Botoşani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O firmă din Spania, alta din Botoşani şi una din Suceava vor face modernizări stradale de aproximativ cinci milioane de euro în municipiul Suceava, acestea venind cu cea mai bună ofertă de preţuri la licitaţia organizată de Primăria Suceava.

„În urma licitației electronice şi a verificării ofertelor depuse de asocierea Ideconsa Spania, Victor Construct SRL Botoşani şi Autotehnorom SRL Suceava, aceasta a fost declarată câştigătoare, pentru suma de 19.8 milioane de lei, fără TVA”, a anunţat ieri primarul Sucevei, Ion Lungu.

Licitaţia a fost adjudecată la 73,3% din valoarea estimativă a contractului de execuţie a acestor lucrări, care vor fi făcute în principal din fonduri europene.

„Este o economie de 7,5 milioane de lei, (1,7 milioane de euro)”, a adăugat Lungu, care a precizat că la licitaţie au fost depuse nouă oferte, din partea unor puternice firme şi asocieri de firme, din ţară şi din străinătate.

„Desemnarea unui câștigător a durat mult mai mult decât ne-am închipuit, pentru că licitaţia s-a desfăşurat în două etape, mult a durat şi până am primit avizul de la Ministerul de Finanţe, dar a venit fără nici un fel de obiecţii”, a precizat şeful municipalităţii sucevene.

Licitaţia nu este încă finalizată, până pe 28 aprilie putând fi depuse contestaţii, iar dacă nu se va înregistra nici una, contractul final va putea fi semnat pe 30 aprilie.

Conform proiectului, anul acesta şi anul viitor urmează să fie modernizate străzile care fac parte din traseul E85 -  Traian Vuia, Cernăuţi, Grigore Alexandru Ghica, dar şi bulevardul George Enescu, Mărăşti, Mihai Eminescu, Plevnei, Calea Unirii, Cuza Vodă şi Universităţii.

Bulevardul George Enescu va fi lărgit, astfel încât să se poată circula pe patru benzi, în vreme ce de o parte şi de alta a străzii vor fi amenajate locuri de parcare.

Lungimea totală a străzilor propuse spre modernizare este de 8,8 km, urmând să fie modernizate şi trotuarele aferente acestora.

„Poate cea mai importantă parte a proiectului o reprezintă lucrările de reabilitare şi consolidare a podului de la Iţcani de peste apa Sucevei, precum şi a pasarelei CFR din acea zonă”, a adăugat Ion Lungu.

Termenul de finalizare a proiectului este 15 iulie 2014, iar 80,35% din bani sunt asiguraţi din Fondul European de Dezvoltare Regională, 17,65% din bugetul de stat şi 2% din bugetul local al Sucevei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Modernizările stradale din Suceava, adjudecate la licitație de un consorțiu de firme din Spania, Suceava şi Botoşani.
 Vizualizări articol: 2606 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Modernizările stradale din Suceava, adjudecate la licitație de un consorțiu de firme din Spania, Suceava şi Botoşani3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cine stie ce va fi!? trimis de
(24 apr 2014, 13:16:53
Sa speram ca se vor reface străzile, se vor da jos cablurile de pe stilpi, se vor pava trotuarele, se vor amenaja piste de biciclişti, se vor amenaja spaţiile verzi, vor fi înlocuite indicatoarelor de circulaţie cu altele moderne, etc
1.1  RE: Cine stie ce va fi!? trimis de
(24 apr 2014, 20:49:18
si daca vor asfalta ca cei de la florconstruct -pe artera principal - plina de gropi ,mai ales in zona guilor de canal -la nici 2 ani de la modernizare - unde'i garantia ,,grotacule'' ce inchei contracte, mare multumire om avea ca peste nici un an o sa vina cu niste conducte deci treaba de mintuiala
2.   Mari asfaltari trimis de
(24 apr 2014, 15:41:22
Mai anul trecut toata suceava mirosea a c...t de la statia de epurare facuta tot de o firma spaniola acum vor asfalta de toti banii

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei