Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 apr 2014 - Anul XIX, nr. 92 (5601)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Concurs tematic

O fotografie realizată de un tânăr rădăuţean, publicată în revista „National Geographic”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O fotografie realizată de un tânăr rădăuţean, selectată din cele 12.292 de fotografii din întreaga lume înscrise la concursul cu tema „Home” („Cămin”), a fost publicată în revista „National Geographic”.

 

„Cu o fotografie am prezentat condiţia umană într-o casă de nomazi din Voitinel”

Rădăuţeanul Cătălin Urdoi, pasionat de arta fotografică, a trimis la concurs o singură fotografie, care a fost apreciată şi publicată alături de alte 19 imagini tematice.

Fotografia prezintă interiorul sărăcăcios al unei case de romi din comuna Voitinel şi surprinde o fetiţă aşezată pe o pernă înfundată într-un fotoliu amplasat în dreptul unei ferestre.

Interiorul, mai mult promiscuu decât sărăcăcios (pentru că în casă există aparatură electronică), spune mult despre ceea ce înseamnă căminul în cultura comunităţilor de romi.

„Cu o fotografie - spune Cătălin Urdoi - am prezentat condiţia umană într-o casă de nomazi din Voitinel”.

Pasiunea pentru arta fotografică este relativ recentă. Aşa cum mărturiseşte el, „cu opt luni în urmă nu ştiam funcţionalitatea tuturor butoanelor de pe camera foto”.

„Nu exista un motiv concret - spune el - pe care aş putea să-l numesc ca fiind decisiv în pasiunea mea pentru fotografie, totul a pornit de la sine şi încerc să excelez pe zi ce trece. Susţin ideea conform căreia nu aparatura face mult, mai ales că acum când prin post-procesare se pot obţine rezultate foarte bune, ci capacitatea celui din spatele camerei de a privi dincolo de cadru”.

 

„<National Geographic> este pentru mine un vis care a devenit realitate”

Cătălin Urdoi utilizează un aparat Canon 100d, „un body foarte versatil - aşa cum spune el - cu care mă împac foarte bine şi o gamă amplă de obiective începând de la cele foarte wide 11 mm, până la cele cu focale mari 200 mm”.

Cătălin Urdoi, care a activat în cadrul Clubului Foto din Rădăuţi, îi recunoaşte ca mentori pe fotografii Sorin Onişor şi Bogdan Comănescu.

„<National Geographic> - spune tânărul fotograf - este pentru mine un vis care a devenit realitate. Vă spun sincer că acesta era unul dintre ţelurile mele în materie de fotografie, iar acum, atingându-l, nu încerc decât să deschid noi frontiere şi să-mi testez capacitatea de-a merge mai departe. Nimic nu este imposibil!”

Fotografia lui Cătălin Urdoi şi celelalte 19 fotografii selectate şi publicate în revista „National Geographic” (aflate sub protecţia drepturilor de autor) pot fi văzute accesând link-urile

http://yourshot.nationalgeographic.com/photos/3367866/http://yourshot.nationalgeographic.com/stories/home/

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O fotografie realizată de un tânăr rădăuţean, publicată în revista „National Geographic”.
 Vizualizări articol: 8004 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.68/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 19 voturi
O fotografie realizată de un tânăr rădăuţean, publicată în revista „National Geographic”3.7519

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei