Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 apr 2014 - Anul XIX, nr. 89 (5598)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În primul trimestru

Prefectura Suceava a verificat 10.500 de acte administrative

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prefectura Suceava a verificat în primul trimestru al acestui an 10.500 de acte administrative emise sau adoptate  în cele 114 unităţi administrativ-teritoriale din judeţ şi Consiliul Judeţean Suceava.

Prefectul Florin Sinescu a declarat că din toate acestea, doar pentru cinci acte administrative Prefectura a solicitat clarificări, modificări sau revocarea lor. Sinescu a arătat că în urma controlului de legalitate s-a dispus revocarea a două hotărâri adoptate de Consiliile Locale din Mitocu Dragomirnei şi Horodnic de Sus cu privire la aprobarea organigramei şi statului de funcţii pentru aparatul de specialitate din primării. Prefectura a mai solicitat reanalizarea unei hotărâri a Consiliului Local din Arbore privind atribuirea în folosinţă gratuită Obştei de pădure Arbore a unei suprafeţe de teren pentru construirea unui sediu. Prefectul a mai spus că în cazul unei hotărâri a Consiliului Local al comunei Frumosu „privind vânzarea prin licitaţie publică a unor parcele de teren în vederea executării de construcţii” s-a solicitat modificarea actului. Nu în ultimul rând, Prefectura a solicitat revocarea unei dispoziţii a primarului comunei Râşca cu privire la încetarea unui contract de muncă.

Prefectul a mai spus că la Prefectura Suceava a fost primită o sesizare din partea unui grup de consilieri locali din Moldova Suliţa, aceştia reclamând faptul că primarul acestei comune refuză  efectuarea demersurilor legale după ce un consilier local a fost exclus din partidul pe a cărui listă a fost ales. Florin Sinescu a precizat că atât primarul din Moldova Suliţa, cât şi Consiliul Local nu au dat curs solicitărilor Prefecturii de a respecta legea, motiv pentru care s-a formulat o acţiune în contencios administrativ prin care s-a solicitat obligarea primarului de a iniţia proiect de hotărâre de încetare de drept, înainte de expirarea duratei normale, a mandatului consilierului local în cauză, declararea  locului deţinut de acesta vacant şi obligarea Consiliului Local să adopte proiectul de hotărâre iniţiat de primar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prefectura Suceava a verificat 10.500 de acte administrative.
 Vizualizări articol: 1382 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prefectura Suceava a verificat 10.500 de acte administrative0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei