Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 apr 2014 - Anul XIX, nr. 89 (5598)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


O întrebare în Săptămâna Patimilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pentru că ne aflăm în plină săptămână a patimilor lui Iisus Hristos, vă propun azi un pamflet ceva mai “light”. O scriere mai uşor de digerat, mai cuminte, mai uşurică, astfel ca să nu mai poată comenta unul ori altul:

- Uite, bă, ăsta nu are nimic sfânt în el, că nici în Săptămâna Mare n-o lasă şi el mai moale!

O să-i las deci pe turbatul preşedinte Traian Băsescu şi pe nereuşitul premier Vio Ponta să se ia în coarne fără istov, după cum li s-a cimentat obiceiul, aşa cum un bizon american s-ar duela de trei ori pe zi cu o cornută din stepa rusă. Am certitudinea că pricepeţi unde bat.

Scrierea mea de astăzi va fi ca o ţigară mai puţin vătămătoare pentru plămâni sau ca o băutură alcoolică îndoită cu sifon sau apă minerală, pentru a nu distruge de tot ficatul. Va fi ca o mâncare fără colesterol sau ca o partidă de sex la care se foloseşte prezervativul, de unde reiese o partidă corectă, dar fără condimentele care aduc cu ele farmecul vieţii.

Iată despre ce este vorba. M-am tot uitat în ultima vreme şi eu, în rând cu dumneavoastră, la pomelnicul de arestări ale marilor hoţalăi ai ţării. Sper că ăsta nu e decât începutul, pentru că altfel o grămadă de infractori nepriponiţi ar rămâne frustraţi şi supăraţi, întrebându-se, pe bună dreptate: “Ăştia de ce sunt unde sunt, iar noi am rămas de căruţă?” Ca să nu mai vorbim de faptul că nouă ne-ar dispărea principala distracţie cotidiană.

Gândindu-mă la ei, ştiţi ce m-am întrebat, apropo de porunca dumnezeiască “Să nu furi”? M-am întrebat cum de nu le e ruşine. Eu aş intra în pământ pentru de o mie de ori mai puţin. Cum le pot merge copiii la şcoală, ştiind că vor da ochii cu colegii care ştiu că sunt pui de hoţi, cum pot da ochii părinţii lor cu colegii de generaţie, ajunşi şi ei la vârsta a treia. Cum?

Dacă m-aţi întreba care e cea mai dureroasă pierdere a României în ultimii 25 de ani, tocmai asta aş răspunde: pierderea ruşinii. 

 

Acest text este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O întrebare în Săptămâna Patimilor.
 Vizualizări articol: 1679 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
O întrebare în Săptămâna Patimilor5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei