Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 apr 2014 - Anul XIX, nr. 89 (5598)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Colegiul Naţional „Dragoş Vodă”

Activităţi interactive, evocări, tradiţii, în săptămâna „Şcoala altfel”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Săptămâna „Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, dedicată activităţilor  extracurriculare şi extraşcolare, programată în perioada 7-11 aprilie, a oferit cadrelor didactice şi elevilor de la Colegiul Naţional „Dragoş Vodă” Câmpulung Moldovenesc libertatea de a alege activităţile în care să se implice, în afara celor obişnuite de la şcoală.

Elevii au avut ocazia atât să se recreeze la teatru, film, muzee, evenimente sportive, cât şi să afle lucruri noi prin vizite la sediile unor instituţii publice ai căror angajaţi le-au vorbit despre specificul meseriei lor.

Liceenii au iniţiat şi organizat activităţi informaţional-educaţionale, culturale, incluzând redactarea revistelor şcolii, spectacol folcloric, spectacol de teatru şi cenaclu literar, excursii de studiu, vizite la muzee, case memoriale şi obiective istorice, concursuri sportive - handbal, baschet, ciclism, maraton, prezentări şi expoziţii de carte, întâlniri cu scriitori, specialişti etc., activităţi de ecologizare şi înfrumuseţare a parcului dendrologic al şcolii şi a străzilor oraşului.

        

„Parteneriat pentru prevenţie şi educaţie în sănătate”

„Parteneriat pentru prevenţie şi educaţie în sănătate” este un proiect pe care Fundaţia „Orizonturi” Câmpulung Moldovenesc şi Colegiul Naţional „Dragoş Vodă” l-au lansat marţi, 8 aprilie. Consecventă în promovarea sănătăţii mintale în rândul tinerilor, Fundaţia „Orizonturi” continuă seria întâlnirilor cu elevii pe teme de educaţie pentru sănătate, în cadrul zilelor „Şcoala altfel”, sub egida „Zilei Mondiale a Sănătăţii”. Activităţile s-au desfăşurat în zilele de 7 şi 10 aprilie, la biblioteca Colegiului „Dragoş Vodă”. Invitaţi la dezbateri au fost dr. Mirela Tănăsan şi prof. Gabriela Tănăsan, care au trezit interesul participanţilor pentru subiectele abordate prin metodele interactive folosite în dezbateri.

 

Evocări. Comemorări

Tinerii colegiului i-au comemorat pe foşti profesori ai şcolii: Ioan Bileţchi Albescu, cărturar, personalitate complexă, importantă a scrisului bucovinean, de la a cărui moarte s-au împlinit 50 de ani, Graţian Jucan, vajnic apărător al limbii şi literaturii române, care timp de peste 40 de ani a modelat caractere la această şcoală, fiind în acelaşi timp culegător de folclor, animator al vieţii culturale câmpulungene, dar mai ales cercetător, pe parcursul întregii vieţi, al universului  publicistic şi poetic eminescian.

 

„Lyceum” şi „Bucovina strămoşească”     

Într-o atmosferă de documentare şi creativitate oferită de biblioteca liceului, elevii talentaţi la scris, tinerele condeie, au muncit şi anul acesta, timp de o săptămână, la redactarea celor două reviste ale colegiului, „Lyceum” şi „Bucovina strămoşească”. Coordonaţi de profesoarele Dorina Ghideon şi Maria Niga, au adunat materialele, au stabilit priorităţi, au structurat şi finalizat conţinutul revistelor care vor participa în curând la concursul judeţean de reviste şcolare.

 

 “Să ştim mai multe, să fim mai  buni!”

Buni la carte, ambiţioşi, talentaţi, receptivi şi creativi, elevii colegiului s-au dovedit a fi buni la suflet, generoşi, „Şi harnici, şi darnici”, s-au implicat în activităţi cu caracter filantropic, au avut iniţiativa de a dărui bucurie şi sprijin unor persoane singure, fără ajutor, familiilor nevoiaşe cu mulţi copii, în apropierea sărbătorilor pascale. Au adunat produse alimentare şi haine pe care le-au oferit cu dragoste celor nevoiaşi.  

 

Experienţă inedită – SOS valorile tradiţionale

În cadrul programului „Şcoala altfel”, elevii Colegiului Naţional „Dragoş Vodă” s-au implicat în numeroase activităţi extraşcolare, printre care şi atelierul de dezvoltare rurală şi urbanism, coordonat de Gruia Bădescu, cel mai bun student român din Europa al anului 2013. Gruia Bădescu are 29 de ani şi a studiat multiple domenii în mai multe locuri din Europa şi America, ca mai apoi să se oprească la domeniul pe care îl iubeşte atât de mult: arhitectura şi dezvoltarea urbană.

Profesoara Maria Ghiţă, purtătoarea de cuvânt a Colegiului Naţional „Dragoş Vodă”, ne-a spus că, „însoţit de alte două colege de la Universitatea Cambridge din Marea Britanie, Gruia a desfăşurat o activitate în cadrul colegiului nostru, prin care elevii participanţi şi doritori de achiziţionarea de noi informaţii au învăţat să aprecieze mai mult valorile tradiţionale şi să creadă cu tărie în acestea. De asemenea, acesta le-a împărtăşit elevilor amănunte despre recondiţionarea şi păstrarea arhitecturii locale străvechi, dar şi sfaturi despre protejarea lor şi a mediului înconjurător prin folosirea materialelor de construcţii nedăunătoare. La finalul activităţii, elevii au realizat o broşură, prin intermediul căreia sunt promovate valorile arhitecturale locale”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Activităţi interactive, evocări, tradiţii, în săptămâna „Şcoala altfel”.
 Vizualizări articol: 1525 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Activităţi interactive, evocări, tradiţii, în săptămâna „Şcoala altfel”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei