Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 apr 2014 - Anul XIX, nr. 74 (5583)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Piaţa muncii

Luna martie a adus o creştere îmbucurătoare a numărului de angajări

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Luna martie a revigorat piaţa muncii din Suceava, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) înregistrând un număr mare de angajări din rândul persoanelor fără loc de muncă, ceea ce a dus la o scădere semnificativă a ratei şomajului.

Mirela Adomnicăi, directorul executiv al instituţiei, a declarat într-o conferinţă de presă că rata şomajului a scăzut de la 6,83%, la finele lunii februarie, la 6,33% la finele lunii martie.

„Această scădere s-a înregistrat în condiţiile în care în luna martie instituţia noastră a intermediat angajarea a 2.640 de suceveni. În total, de la începutul lui 2014, în judeţ s-au înregistrat 6.110 angajări”, a precizat directorul executiv al AJOFM Suceava.

Ea a mai arătat că îmbucurător este şi faptul că dintre cei care s-au angajat în luna martie, 208 sunt absolvenţi de studii superioare. Pentru absolvenţii de studii superioare a fost organizată o bursă specială a locurilor de muncă, pe data de 21 martie.  

Statisticile mai arată că a scăzut foarte mult şi numărul şomerilor care primesc indemnizaţie, de la 7.446 în februarie la puţin peste 5.900 în martie. Această scădere se datorează în mare parte faptului că absolvenţilor promoţiei 2013 fără loc de muncă le expiră în această perioadă cele şase luni de zile în care au avut dreptul la indemnizaţie de şomaj.

Dintre şomerii care şi-au găsit serviciu în luna martie, cei mai mulţi s-au angajat în construcţii. Multe angajări s-au făcut şi în domeniile tăierea şi rindiluirea lemnului, transporturi rutiere şi comerţ cu amănuntul.

Mirela Adomnicăi a mai anunţat că în luna martie instituţia pe care o conduce a încheiat 320 de convenţii cu angajatorii, pentru încadrarea în muncă cu salariul subvenţionat a unor tineri absolvenţi ori a unor şomeri peste 45 de ani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Luna martie a adus o creştere îmbucurătoare a numărului de angajări.
 Vizualizări articol: 1746 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Luna martie a adus o creştere îmbucurătoare a numărului de angajări5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei