Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 apr 2014 - Anul XIX, nr. 74 (5583)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Pas cu pas

Fiul primarului de Slatina a obţinut avizul de deviere a conductelor de gaz de pe spaţiul verde „confiscat” pe strada Mărăşeşti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Odrasla primarului de Slatina, Ilie Gherman, a mai făcut un pas necesar la transformarea unui spaţiu verde din faţa unui bloc de pe strada Mărăşeşti într-o clădire cu trei niveluri, cu destinaţie de spaţiu comercial.

De ieri au început lucrările de deviere a conductelor de gaz metan care traversau spaţiul verde de lângă blocul 5A de pe strada Mărăşeşti, măsură fără de care nu se poate construi nimic pe terenul respectiv.

Lucrarea este autorizată atât de E.ON, proprietarul conductelor de gaz metan, cât şi de municipalitatea suceveană, căreia i s-a solicitat o autorizaţie de deviere a acestor conducte, de pe terenul pe care Ionuţ Gherman a devenit proprietar, prin cumpărarea sa de la cel căruia i s-au retrocedat acolo proprietăţile, prin hotărâre judecătorească.

Termenul de execuţie a lucrărilor este de trei luni, cu începere din data de 31 martie, data finalizării fiind de 30 iunie.

Demararea lucrărilor de pregătire a terenului pentru construirea unei clădiri pe spaţiul verde al blocului 5A de pe Mărăşeşti a stârnit un mare scandal anul trecut, în luna aprilie, când fiul primarului de Slatina a venit acolo cu o echipă de drujbişti şi a tăiat copacii plantaţi în faţa blocului chiar de la construirea cartierului.

Atunci, oamenii din acea zonă au ieşit în stradă, pentru a opri tăierea copacilor, nemulţumiţi şi speriaţi că pe terenul din faţa geamurilor lor se va construi fără aprobarea lor, dar nu au putut împiedica acţiunea acestuia, mai ales că avea autorizaţiile necesare.

Petecul de verdeaţă de pe strada Mărăşeşti, intrat în proprietatea familiei Gherman, ar urma să fie ocupat de o clădire cu trei niveluri, cu spaţiu comercial la parter şi spaţii de locuit deasupra.

Conform certificatului de urbanism solicitat din partea Primăriei Suceava, intenţiile proprietarului terenului din faţa blocului A5 sunt de a construi o clădire cu parter, etaj şi mansardă, care să fie funcţională şi ca spaţiu comercial. Una din ideile vehiculate în această privinţă ar fi că Ionuţ Gherman vrea să facă acolo un restaurant, dar intenţiile sale nu se opresc aici.

Terenul retrocedat se întinde de-a lungul blocului, de la trotuarul străzii Mărăşeşti până în apropierea Farmaciei Clorofila, astfel încât locatarii riscă să rămână fără nici un petec de verdeaţă, precum şi fără parcarea pe care şi-au amenajat-o pentru maşinile lor, rupând, la rândul lor, din spaţiul verde lăsat între blocuri de cei care au construit cartierul. Zona respectivă ar urma să fie folosită tot pentru construcţii, astfel încât, între două blocuri, s-ar putea să rămână loc liber doar aleea de acces.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fiul primarului de Slatina a obţinut avizul de deviere a conductelor de gaz de pe spaţiul verde „confiscat” pe strada Mărăşeşti.
 Vizualizări articol: 4466 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.71/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.7 din 7 voturi
Fiul primarului de Slatina a obţinut avizul de deviere a conductelor de gaz de pe spaţiul verde „confiscat” pe strada Mărăşeşti1.757

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Jale trimis de
( 1 apr 2014, 16:58:32
Din pacate cercopiteci precum primarul paduchios de Slatina ne conduc. Nu mai exista nimic in tara asta. Analfabetii sunt la putere! Ne meritam soarta!
2.   Famiglia Gherman trimis de
( 1 apr 2014, 21:08:02
E de mirare cum a ajuns spatiul cu pricina in proprietate privata si se va ridica acolo o cladire cu spatii comerciale si apartamente, spun locatarii din zona, din moment ce exista o lege care prevede ca spatiul verde din orase, dintre blocuri, sa nu poata fi utilizat in alt scop decat cel initial.Cum a ajuns Gherman sa detina un teren pe spatiu verde intre blocuri?Cum a primit autorizatie sa taie copacii daca nu are autorizatie de constructie?Agenţia de Protecţie a Mediului şi la Ocolul Silvic Pătrăuţi au dat aprobarea pentru tăierea copacilor fără să ţină cont că municipalitatea nu s-a pronunţat, încă, nici cu privire la planul de urbanism de detaliu (PUD) şi nici în legătură cu autorizaţia de construcţie.Deci APM si OS Patrauti au incalcat legea.Locatarii din zonă se tem că odată cu tăierea arborilor alături de care au crescut, vor începe şi lucrările de construcţie, chiar de până în prezent nu a fost eliberată nici o autorizaţie din partea Primăriei Suceava.

3.   Famiglia Gherman trimis de
( 1 apr 2014, 21:12:13
In aprilie 2013 s-a intamplat un lucru extraordinar.Era prima data cand cetatenii din Suceava au manifestat pentru respectarea legilor,pentru respectarea spatiilor verzi si contra celor care calca totul in picioare ,respectiv famiglia Gherman ,sub privirea indiferenta a autoritatilor.Felicitari domnului Darja ,un vasnic luptator al societatii civile pentru dreptate,demnitate si respectul legii,care a fost atunci initiatorul protestului din fata primariei.
4.   Lungu- floristeanu... trimis de
( 2 apr 2014, 08:38:08
toate ca toate da sa ved'ti cum din p+1+m se va transforma in 5-6 etaje ,ca pe aleea nucului unde sa pornit tot de la p+1+M si sa ajuns la 6 etaje deci cine a luat spaga si daca se stia ca vor fi 3 et. cum naiba rezista fundatia?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei