Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 apr 2014 - Anul XIX, nr. 74 (5583)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Colaborare

Sinescu, în delegația României la sesiunea Comisiei mixte guvernamentale pentru problemele etnicilor germani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prefectul judeţului Suceava, Florin Sinescu, va participa ca membru al delegaţiei române la cea de-a XVII-a sesiune a Comisiei Mixte Guvernamentale Româno - Germane pentru Probleme ale Etnicilor Germani din România care se desfăşoară la Berlin în perioada 2 - 3 aprilie. Delegaţia română este condusă de George Ciamba, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe, iar delegaţia germană de Hartmut Koschyk, Însărcinat al Guvernului Federal pentru Germanii Repatriaţi şi Minorităţi Naţionale, membru al Parlamentului Federal. Potrivit prefectului, în cadrul Comisiei Mixte va fi analizat sprijinul acordat minorităţii germane din România şi vor fi discutate şi convenite proiectele care se vor desfăşura în continuare. Pe data de 3 aprilie 2014 va fi semnat Protocolul celei de-a XVII-a sesiuni a Comisiei mixte guvernamentale româno-germane pentru probleme ale etnicilor germani din România.

De asemenea, a spus Sinescu, vor fi prezentate rapoartele întocmite de instituţiile prefectului din judeţele Sibiu, Suceava, Satu Mare, Timiş şi Braşov care evidenţiază efectele pozitive ale ajutoarelor oferite de partea germană şi română acestor regiuni, promovarea diversității etnoculturale și lingvistice, cultivarea valorilor comune și a dialogului intercultural.

 

69 de firme cu capital german în județul Suceava

Statistica arată că investițiile în economia suceveană se regăsesc în 69 de firme cu capital german, Republica Federală Germană situându-se pe locul II în ceea priveşte numărul investitorilor străini, având ca principale domenii de activitate comerţ, industrie prelucrătoare, construcţii, transporturi şi servicii. Referitor la participarea la capitalul firmelor străine din judeţul Suceava, investitorii din Germania se situează pe locul 7, cu un aport total la capitalul societăţilor comerciale înmatriculate de 13,325 milioane de lei. „Instituţia Prefectului - judeţul Suceava îşi reconfirmă disponibilitatea de a susţine programele minorităţilor naţionale şi încurajează accesul la fonduri de dezvoltare comunitare pentru realizarea unei dezvoltări durabile în zone tradiţionale şi pentru promovarea diversităţii culturale. Minoritatea germană din judeţul Suceava reprezintă un exemplu de spirit civic, comunitar şi de dezvoltare economică şi aduce plus valoare întregii comunităţi sucevene”, a spus Florin Sinescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sinescu, în delegația României la sesiunea Comisiei mixte guvernamentale pentru problemele etnicilor germani.
 Vizualizări articol: 1738 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Sinescu, în delegația României la sesiunea Comisiei mixte guvernamentale pentru problemele etnicilor germani5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei