Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 mar 2014 - Anul XIX, nr. 62 (5571)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Recompensă

Două absolvente ale Colegiului „Petru Rareş”, premiate pentru rezultate deosebite în cadrul bacalaureatului francofon

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Săptămâna trecută, la Institutul Francez din România (Bucureşti) şi la reşedinţa ambasadorului Franţei la Bucureşti, a avut loc o serie de evenimente dedicate aniversării a zece ani de existenţă a reţelei de clase bilingve franceză. Această rețea cuprinde, în prezent, 27 de licee din toată țara și numără în jur de 3.000 de elevi. Absolvenţii acestor clase susţin bacalaureatul bilingv francofon, Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava fiind singurul liceu din judeţ în care funcţionează o clasă bilingvă francofonă ai căror absolvenţi susţin bacalaureatul în limba franceză, într-o sesiune specială.

Două dintre absolventele acestei secţiuni au fost premiate, săptămâna trecută, pentru rezultatele obţinute în cadrul examenului de final de liceu. Este vorba despre Anca Creţu şi Tabita Butnariu, distincţiile fiindu-le înmânate de tenismenul Ilie Năstase.

În total, 15 dintre cei mai buni tineri care au absolvit liceul în anul 2013, în cadrul liceelor bilingve, au fost recompensaţi cu premii constând în diplome de merit şi cu câte o sumă simbolică de 400 de lei.

Potrivit reprezentanţilor colegiului sucevean, „printre invitaţii acestor manifestări s-au aflat două foste eleve ale colegiului ce au obţinut cele mai mari note din ţară la proba scrisă la istorie în limba franceză: Anca Creţu – 9,50 şi Tabita Butnariu – 9,40”.

Anca Creţu este, în prezent, studentă a Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti, iar Tabita Butnariu studiază la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava.

 

Diplomă de excelenţă pentru colegiul sucevean

Evenimentele de săptămâna trecută au reunit profesori şi directori ai celor 27 de licee bilingv francofone din ţară, cărora le-au fost înmânate atestate de excelenţă pentru activitatea didactică din ultimii zece ani. Din delegaţia colegiului sucevean au mai făcut parte Anca Greculeac – director adjunct al instituţiei şi prof. Antonela-Gabriela Glaser.

Anca Greculeac a primit, în numele colegiului, Diploma de Excelenţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Două absolvente ale Colegiului „Petru Rareş”, premiate pentru rezultate deosebite în cadrul bacalaureatului francofon.
 Vizualizări articol: 3752 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Două absolvente ale Colegiului „Petru Rareş”, premiate pentru rezultate deosebite în cadrul bacalaureatului francofon5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei