Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 mar 2014 - Anul XIX, nr. 62 (5571)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Perspective sumbre

Cel mai prost drum naţional din judeţ, fără finanţare şi în debut de 2014

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

2014, la fel ca în ultimii ani, „cenuşăreasa” şoselelor din judeţ. La mijloc de lună martie, când graficele de finanţare pentru 2014 au fost în mare parte trasate, porţiunea DN 18 Iacobeni-Moisei, cea care se află în starea cea mai dezastruoasă, a rămas din nou pe dinafară. Un drum care, având în vedere starea lui, ar trebui să fie prioritate maximă, însă în realitate a fost lăsat în coada listei de priorităţi.

 

Israelienii de la Shapir aşteaptă bani ca să se apuce de lucru

Drumul naţional 18 este şoseaua care pleacă de la intersecţia cu DN 17, la Iacobeni, şi traversează comunele Ciocăneşti şi Cârlibaba şi apoi continuă mai departe spre Sighetu Marmaţiei şi Baia Mare. În judeţul Suceava, de ani de zile, DN 18 înseamnă 40 de kilometri de gropi. Pe alte porţiuni ale DN 18 s-a mai lucrat, însă sectorul Moisei (sat de lângă Borşa) – Iacobeni a rămas de fiecare dată pe dinafară în ultimii ani.

Drumul se află din 2011 în administrarea firmei israeliene Shapir Structures. Trebuia finalizat în august 2013, însă, din lipsa fondurilor, pe sectorul de pe raza judeţului Suceava abia s-au făcut o serie de cârpeli cu plombe, în 2013.

Inginerul-şef al Shapir, Julien Starosta, a rezumat sec situaţia actuală: “Nu am primit nici o informaţie oficială cu privire la linia de finanţare pentru 2014. Noi începem să ne organizăm şantierul, însă nu putem începe lucrările până nu avem garanţii de la compania de drumuri naţionale”.

De altfel, lipsa unui buget pentru acest sector, cel puţin până în momentul de faţă, a fost confirmată şi de autorităţile judeţene, care au avut discuţii cu conducerea  Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR). 

Contractul CNADNR cu firma Shapir a fost prelungit la finele lui 2013 cu un an, până în august 2014. Conform unor informaţii neoficiale, contractul ar putea fi reziliat înainte de expirarea termenului. Asta ar însemna o nouă licitaţie şi cu siguranţă cel puţin încă un an pierdut pentru modernizarea DN 18. 

 

Ciocăneşti, Satul cultural al României cu drum plin de gropi 

Primarul comune Ciocăneşti, Radu Ciocan, s-a arătat îngrijorat cu privire la finanţarea lucrărilor.

„Suntem îngrijoraţi deoarece semnalele nu sunt deloc bune. Ciocăneştiul a fost declarat Satul cultural al României, avem foarte multe evenimente de organizat, şi este groaznic să ne prezentăm în faţa turiştilor tot cu un asemenea drum”, a declarat Radu Ciocan. El a precizat că plombele puse anul trecut pe raza satului Ciocăneşti au făcut cât de cât circulabil drumul în ultimele luni, însă după sezonul rece acestea au început deja să cedeze, cum de altfel era de aşteptat, lucrarea fiind una provizorie.

De altfel, soluţia plombelor a fost încă de la început discutabilă, ştiut fiind că acestea au o eficienţă scăzută pe un carosabil cu gropi mari, una lângă alta. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cel mai prost drum naţional din judeţ, fără finanţare şi în debut de 2014.
 Vizualizări articol: 3685 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
Cel mai prost drum naţional din judeţ, fără finanţare şi în debut de 20143.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Drumurile noastre...toate...! trimis de
(18 mar 2014, 12:54:52
Ineptii fara egal. Fostul DJ... Padureni -Siret arata ca in Cosovo...datorita meritelor deosebita a primarului de siret...care l-a trecut in patrimoniul orasului ...in varianta caci...PNL...la putere...autostrada....Paduren Padure)...Siret(nebuni)- aducatori de voturi....!...Nici pe Luna nu sunt atatea cratere...!!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei