Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 mar 2014 - Anul XIX, nr. 59 (5568)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

De astăzi

Termica trece la debranşarea datornicilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sute de familii racordate la sistemul centralizat de termoficare din municipiul Suceava vor fi debranşate, începând de astăzi, atât de la căldură, cât şi de la apă caldă, din cauza datoriilor imense şi cu o vechime foarte mare către Termica.

Conducerea societăţii de transport şi distribuţie a energiei termice a anunţat că „pentru a proteja consumatorii care au achitat energia termică consumată în termenele contractuale, suntem nevoiţi să procedăm la debranşarea de la reţelele de alimentare cu încălzire şi apă caldă a unui număr de 36 de scări de bloc cu restanţe mari la plata energiei termice consumate”.

Măsura va fi pusă în practică în asociaţii din toate cartierele Sucevei, din Obcini până în Burdujeni, la scările de bloc cu cele mai vechi restanţe la plata energiei termice.

În multe din aceste cazuri, locatarii sunt cu plăţile abia la nivelul anului 2012.

„Dacă nici acum, când energia termică este la un preţ de 116 lei, fără TVA, la gardul centralei, iar populaţia plăteşte tot 185 de lei, la fel ca şi anii trecuţi, tot nu se plăteşte ceea ce se consumă, e clar că trebuie luate măsuri. Nici o altă sursă de încălzire nu concurează cu aceste preţuri şi totuşi sunt unii care nu plătesc, chiar dacă din cauza lor au de suferit şi familii care sunt cu plăţile la zi”, a spus directorul de termoficare din cadrul Termica, Neculai Frunzaru.

Din cauza încasărilor extrem de slabe din această iarnă, datoriile populaţiei către Termica au ajuns la aproape 21 de milioane de lei (210 miliarde de lei vechi). La rândul ei, Termica, care cumpără energia termică de la noul producător, Bioenergy, nu a reuşi să achite decât o mică parte din gigacaloriile preluate şi furnizate populaţiei, având de achitat 14,7 milioane de lei (147 de miliarde de lei vechi), datorie la care se va adăuga în curând o nouă factură, de aproape cinci milioane de lei.

„Nu putem ţine pasul cu plăţile, din încasările de la asociaţii. În ritmul actual, abia iarna viitoare ajungem să plătim ce s-a consumat iarna asta. Este un pericol real de blocare a sistemului de termoficare”, a spus directorul Termica, Ovidiu Dumitrescu.

Debranșarea celor 36 de scări de bloc este doar primul pas dintr-o serie de măsuri care vor fi luate contra datornicilor din sistemul centralizat de termoficare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Termica trece la debranşarea datornicilor.
 Vizualizări articol: 1976 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Termica trece la debranşarea datornicilor4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei