Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 mar 2014 - Anul XIX, nr. 59 (5568)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Fapte bune

O borsetă cu 1.000 de euro pierdută, găsită de un polițist şi restituită proprietarului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

O borsetă pierdută în care se aflau 1.000 de euro şi un portofel căzut pe un scaun de autobuz au fost găsite ieri şi restituite în aceeaşi zi proprietarilor.

Borseta a fost văzută în parcarea de peste drum de Bazarul din municipiul Suceava, de către un poliţist care se afla în timpul serviciului.

Agentul-şef Ştefan Boca, din cadrul Secţiei de poliţie Burdujeni, a povestit că în jurul orei 10.00 se afla în patrulare în zona Bazarului, împreună cu un coleg, când a observat în parcarea din zonă, în faţa unui autoturism, o borsetă de culoare neagră. A luat-o de jos, s-a uitat în interior şi a constatat că sunt 1.000 de euro, în mai multe bancnote. Doar banii, nici un act de identitate sau un document care să-l ajute să dea de proprietar.

După ce a luat numărul maşinii lângă care a fost găsită borseta, i-a spus persoanei care percepea taxa de parcare să-i comunice şoferului un număr de telefon şi să-l contacteze neapărat.

 

Au realizat abia la poliţie că au pierdut banii

După câteva zeci de minute, la maşina respectivă a sosit Constantin Costea (54 de ani), din Rotunda -Liteni, care era împreună cu soţia şi cu fata lor.

Persoana care avea în grijă parcarea respectivă i-a spus că trebuie să sune la numărul lăsat de poliţist.

„Mi-a spus că m-au căutat de la poliţie. Nu ştiam de ce, ce-am făcut, am parcat bine maşina, pe stradă nu am făcut nimic”, a declarat bărbatul, care a adăugat că nici el, nici soţia nu şi-au dat seama că au pierdut borseta cu cei 1.000 de euro.

Constantin Costea l-a sunat pe poliţist, fiind chemat la secţia de la Burdujeni. Aici, agentul-şef  Ştefan Boca i-a întrebat dacă au pierdut ceva. „Puteam să mă bat cu poliţistul că nu am pierdut nimic”, zâmbea Doina Costea, soţia lui Constantin Costea.

S-a uitat totuşi în poşetă şi atunci a realizat: „Borseta cu ăia 1.000 de euro”.

Femeia ştia până şi câte bancnote şi de ce valoare avea în acea borsetă. Agentul-şef Boca le-a spus că borseta cu bani a fost găsită de el şi le-a restituit-o. „Erau bucuroși şi cu lacrimi în ochi”, descrie agentul-şef reacția celor doi soţi.

Ulterior, aceştia au refăcut traseul din acea zi şi şi-au dat seama că au pierdut borseta după ce au parcat maşina.

„I-am cerut soţiei să îmi dea să plătesc intrarea în Bazar, iar când a scos cinci lei din geantă, a căzut borseta. Aveam şi lei şi în Bazar, deşi am cumpărat una, alta, nu ne-am dat seama. Urma să mergem de la Bazar să schimbăm cei 1.000 de euro, pentru că trebuia să plătesc nişte lucrări, la noi, la ţară. Abia atunci ne-am fi dat seama că am pierdut borseta”, a completat Constantin Costea.

I-au strâns mâna polițistului, i-au mulțumit frumos și, după ce-au semnat un proces de predare-primire a întregii sume, au plecat spre casă.

 

„Şi eu am pierdut un portofel, iar un necunoscut mi l-a restituit”

Tot ieri, de data aceasta în jurul orei 8.30, într-un autobuz al societăţii de transport public local, un călător a observat, imediat după staţia de la spital, un portofel pierdut.  Respectivul călător, Liviu Romică Acosteoaie, a bănuit că i-a căzut din haină unei femei care tocmai coborâse la spital. „E Postul Mare şi cine ştie ce avea acea femeie pe suflet, la cine mergea... poate la spital”, explică bărbatul care a găsit acel portofel. I-a spus taxatoarei din autobuz ce a găsit, cerându-i să verifice portofelul, în interior fiind o sumă de bani şi documente de identitate ale femeii respective. 

„Taxatoarea a spus că-l va preda la garaj, iar eu la coborâre am sunat la 112, pentru a anunţa găsirea portofelului. Şi eu, acum doi ani, am pierdut un portofel, tot cu bani în el, iar persoana care l-a găsit mi l-a restituit. Un  necunoscut”, completează Liviu Romică Acosteoaie.

  Ieri după-amiază, administratorul TPL, Darie Romaniuc, ne-a confirmat că portofelul a fost predat de taxatoare şefului de coloană, iar acesta l-a dat mai departe secretarei societăţii, care, după documentul de identitate, a reuşit să dea de urma persoanei care l-a pierdut şi să i-l restituie unui nepot de-al acesteia, care a venit la sediul societăţii de transport.

„Din ce am înţeles eu, erau două bancnote de 100 de lei şi mai multe bancnote de 5 şi 10 lei. Portofelul a fost restituit persoanei care l-a pierdut”, a dat asigurări administratorul TPL.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O borsetă cu 1.000 de euro pierdută, găsită de un polițist şi restituită proprietarului.
 Vizualizări articol: 2923 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
O borsetă cu 1.000 de euro pierdută, găsită de un polițist şi restituită proprietarului5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ASA DA! trimis de
(14 mar 2014, 21:13:27
Foarte frumoase gesturi.Am insa o nedumerire: de ce politia nu face aproape nimic cu acei hoti care pun afise ca,cumpara masini de cusut singer cu nu stiu ce pret sau alte smecherii,dar trebuie sa plateasca inainte nu stiu ce comisioane de mii de euro? Oare nu pot politistii sub acoperire sa sune la acesti hoti care inseala si sa-i prinda?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei